[]

Migren teşhisi nasıl konur?

Migrenim var, bundan emin gibiyim. Sıklık, başın tek yanında olması, ışıktan ve sesten etkilenmesi, belli şeylerden tetiklenmesi, her zaman olmasa da mide bulantısı ve bazen kusmanın eşlik etmesi falan hepsi tutuyor. Senelerdir de böyleydi bu. İkişer-üçer yıl arayla defalarca MR falan çektirdim, hepsi de temiz çıktı ama hiçbirinde de doktor bana migren olabilir demediği için o ağrıların migren olduğunu şu yaşımda yeni anlıyorum.

Sorum şu ki, doktora gitsem şimdi, bu teşhisi nasıl yapacak? Sadece belirtileri mi soracak yoksa MR mı isteyecek? Eğer MR gerekecekse, iki ay önce başka bir şey için çektirdiğim ilaçlı MR'ı referans alabilir mi yoksa yeni mi ister?

Soruyorum çünkü migren teşhisini koyacaksa koysun da ona göre özel ilaç alayım istiyorum, Majezik falan kesmiyor asla. Öte yandan pandeminin ortasında hastanelerde MR'dı sonuç göstermeydi diye daha fazla da dolaşmak istemiyorum. Teşekkürler şimdiden.

 
%100 tanisi yok migrenin aslina bakilirsa. mr cekilecek evet, 2-3 belli hap var bu konuda, onlardan vericek, hangisi iyi gelirse duzenli devam edilecek yavas yavas doz dusulup seyre bakilacak.


  • müptezel dostoyevski  (22.11.20 18:34:35) 
Migren icin baska sebeplere bakilir, onlar elenip geriye bi sey kalmayinca migren denilebilir sadece.
Ozel bi ilaci da yok.
Doktor sakinlestirici bile al diyebilir.
Migrenim tuttu duramiyorum diye acile gidince gereken ilaclari iceren serum da alabilirsin boyle durumlarda. Agri kesici sakinlestirici koyuyorlar.
Ayrica covid hastasi kabul etmeyen, test icin bile hasta almayan ozel hastaneler var onlara gidebilirsiniz rahatlikla, markete gitmekten veya metroya binmekten farksiz
  • Kittie  (22.11.20 18:41:10) 
Her zaman MR filan isterler mi bilmiyorum, ama bazen teşhis için de ilaç verip takip edebiliyorlar, yani tekrar gitmeniz gerekebilir. Ben ağrımın olduğu dönem boyunca (3-4 ay) sık sık gitmek zorunda kaldım, ağrı günlüğü tuttum, sonuçta da kesin bir teşhis konamadı. Benim ağrılarım birkaç yıl kaybolup sonra birkaç aylığına tekrar ortaya çıkıyor, tekrarladığında yine aynı doktor ziyareti silsilesine başlayacağım galiba.

Kabaca fikir verebilecek bir test var şurada: ouchuk.org
  • fadetoreality  (22.11.20 18:41:47) 
Bende oküler migren var. Yani migren başlamadan önce görme kaybı oluyor. Bana da mr ve doppler yapıldı. Bunlar temiz çıktı ama tarif ettiklerime bakarak atipik oküler migren teşhisi kondu. Atipik olması görme kaybının birkaç gün sürmesi ama ağrının kısa sürmesi nedeniyle. Yani kısacası semptomlar tanı koymak için yeterli oluyor.

Migren ilaçlarına çok ümit bağlamayın. Çoğu işe yaramıyor. Bende yan etkileri çok fazla oldu o yüzden normal ağrı kesicilerle idare ediyorum.
  • curukturpkokusu  (22.11.20 20:16:16) 
Migren tanısı belli kriterlerle konur. Zaten MR'ın normal olması gerekir.
Migrene özel ilaçlar var ancak bazı kişilere basit ilaçlar yeterken, kimileri zamanında ilaç almazsa 72 saat seriliyor.
Bir nöroloji uzmanına gidin.
  • pro9it9is9  (22.11.20 21:16:08) 
öncelikle doktor görmeden sakın migren ilacı içmeyin. bu ilaçlar ciddi yan etkileri olan ve migreni olmayan insanlarda migrene sebep olabiliyorlar. verilecek ilaç öncelikli olarak migren sıklığını azaltacak bir ilaç olacaktır.
doktor o mr ı kullanabilir ya da kendisi bazı tetkikler isteyebilir. gideceğiniz doktor covid-19 ile alakasız bir uzman (nöroloji) olacak.
geçmiş olsun.
not: tecrübeli bir migren hastası.
  • tururo  (22.11.20 21:25:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.