[]

Malaga 40K € Brüt

Yazılımcı olarak Malaga'da yıllık 40 bin € brüt teklif ediliyor. Sizce nasıl olur? Eşim ve ben varız. Çocuk yok. Sizce gidilir mi? Bana çok düşük gibi geldi. Hayat çok pahalı değilmiş ama bilemedim. Tecrübesi olup paylaşan olursa çok sevinirim.




 
aylığın 3 bin e gelir çok az.


  • jamswety  (17.11.20 17:38:44) 
tecrübem yok ama belki görmemişsindir diye iletiyorum www.glassdoor.com buraya göre iyi görünüyor.


  • amour fou  (17.11.20 17:39:03) 
@jamswety 3000'den de az alıyor vergiler düşünce.
@amour fou gördüm. benim title senior olacak.

  • badiparmagi  (17.11.20 17:41:03) 
İspanya ucuz yer. Malaga ozelini bilmiyorum. Market alisverisleri filan uygun olur. Esin calisiyorsa ne is yapabilecegi muamma.

Numbeo'dan ortalama fiyatlara bakabilirsin. Biraz baktim, bulundugum yerden yari yariya daha ucuz. Dusununce o paraya rahat yasanir gibi geliyor.

İspanya hayalimde calismak istedigim yer, ben olsam kabul ederdim :( hollanda/almanya/ingilterede havadan bunalmaktansa malagayi secerdim.
  • fakyoras  (17.11.20 18:31:39 ~ 18:33:11) 
aylık netin 2400 e gelir, ev kirası+faturalar ortalama 1000 euro desen eline 1400 kalıyor.ispanyada dışarda yemek pahalı, market alışverişi ucuz. evde yapıp yerim dersen aylık max 600 euro mutfak masrafın olur, hem de çok güzel beslenirsin.
2400-1000-600= kaldı 800 euro. kalan parayla bence gayet güzel yaşarsın. Malaga çok güzel bir sahil şehri, yazın çok sıcak olur antalya kıvamında. yazın ingiliz alman turistler olur çokça.

Ben senin yerinde olsam giderim, hem yurtdışı tecrübesi olur, hem de zamanla çevre yaparsın daha iyi işlere geçersin, maaşın artar. o arada eşin de ispanyolca öğrenir 1 sene sonra min 1000 euro ya bir iş bulur.

Tabi başka parametreler var. Şu anki durumun nedir? nerde çalışıyorsun(şehir olarak), ne kadar maaş alıyorsun, eşin ne iş yapıyor, eve toplam giren para, ingilizce ya da başka yabancı dil var mı vs vs. bu soruların cevabına göre değişir durumlar.
  • zikardo  (17.11.20 22:54:39) 
referans olarak şunu söyleyeyim.

romanya'da bin euro kazanan kişi, malta'da 2 bin euro kazanan kişiden çok daha rahat bir geçim sağlıyor. gideceğin ülke ve şehir çok önemli o yüzden.

burada en önemli parametre kira olacaktır. bunun için yerel emlak fiyatlarına bak. mesela romanya'nın büyük şehirlerinde ortalama 1+1 evler (mutfak - salon - yatak odası ayrı biçimde) 400 euro civarı. faturalar da maksimum 300 lei tutar (tecrübe konuşuyor). gerisi de sana kalır. ispanya'da da benzer bir format bulunabilir.

ayrıca, gideceğin firmanın yan haklarına da bak. günlük kaç euro ticket veriyorlar? paskalyada, yılbaşında, hediye çekleri veriyorlar mı, senin yerleşme masraflarını karşılıyorlar mı gibi. bunları mutlaka öğrenmeni tavsiye ederim.
  • rain when i die  (17.11.20 23:13:31) 
gayet yeterli, düşünmeden uçun.


  • thejester  (18.11.20 10:09:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.