[]

İşten Ayrılış Görüşmesinde Dürüst Olmak?

HR ile yapılan bu ayrılma sebeplerinin irdelendiği görüşmeden faydalı bir sonuç çıkması mümkün müdür? Dürüst mü olmalı yoksa politik mi? Sizin tecrübenizi merak ettim bu konuda.




 
bir sonraki işinize olumsuz referans vermeyecek şekilde her türlü bahane olabilir.


  • etna  (15.11.20 14:52:19) 
benm calistigim şirkette epey ciddiye aliniyor bu cikis görüşmeleri.


  • fever  (15.11.20 15:18:09) 
Ben ik’nın yaşadıklarım konusunda özellikle çalışma koşullarından çok haberi olmadığını düşünüyordum. Baya saydırdım ama referans olarak yazmadım sonrasında.


  • jazzabel  (15.11.20 15:21:39) 
Politik bakıyorum ben. Hiçbir görüşmede şartlar şöyle şirket böyle falan demedim. Bir şekilde eski çalışma arkadaşlarınız, eski yöneticileriniz karşınıza çıkabiliyor sonradan.


  • gazozailacatmauzmani  (15.11.20 15:25:00) 
Hayat bu kimin ne olacağı belli olmuyor. Ben bugün işten ayrılsam, pek sövüp saymam.

Bu arada şunu unutmayın. Sorunların çözümünde. HR genelde pek etkili olamaz. Ellerindeki yetki belli.
  • ycaycayca  (15.11.20 15:30:11) 
HR ın görevi şirketin çıkarlarını korumak, çalışanın değil. gerçekleri söyleyeyim de bi faydam dokunsun demeyin. siz gittikten sonra ne halleri varsa görsünler. o fayda siz ordayken yapılamamış, zaten değişmeyeceğine inandığınız için ayrılıyorsunuz.

üstteki yorumlara katılıyorum.

söylediklerinizin herkesle paylaşılacağını farzedip konuşun.
  • sttc  (15.11.20 16:17:12) 
Benim çalıştığım şirkette de çıkış görüşmeleri ciddiye alınır. Elbette bu sizin çıkacağınız gerçeğini değiştirmez ama özellikle yönetici veya grup çalışanı arkadaşlarla ilgili sıkıntınız yüzünden çıkıyorsanız tavsiyem sakin bir dille durumu kendilerine bildirmeniz. Tek bir şikayette olmaz belki ama birikmiş şikayetlerde gayet ciddiye alınıyor bu durum.


  • SiyamkedisiZorro  (15.11.20 17:07:25) 
bizde yapıyoruz işten ayrılış kararı veren personeller ile istifa mülakatları , düzeltilemeyeceğinden emin isen politik davran geç fakat , birimde ki bir problemin gerçekten işyerine de zarar verdiğini ve düzeltilebilir bir şey olduğunu düşünüyorsan açık açık söyle .

personel bulmakta zorlandığımız bir alanda işe alım yaptığımız 2 kişi de 2 ay geçmeden işten ayrılmak isteyince çıkış mülakatı yapalım dedik kabul ettiler , yaptığımız görüşmeler sonrasında birim müdüründen savunma alındı ve birimde ki sorunun düzeltilmesi konusunda o arkadaşın ifadeleri çok etkili oldu.

ama yukarıda yazan bir arkadaş var kesinlikle katılıyorum insan kaynaklarının vizyonu asla işverenin vizyonunun ötesine geçemez.Türkiyenin en yetenekli ekibini toplamış ol işveren vurdumduymaz ise insan kaynaklarının yapacağı hiçbirşey kalmaz
  • Diskirminant  (15.11.20 23:01:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.