[]

Yatırım tavsiyesi

Merhaba, işten çıkarılınca aldığım tazminat ile altın aldım. Fakat altın düştü. Uzun vadede artar diyorlar bende artacağını düşünüyorum fakat bir ara 540 lara çıkmıştı satsaydım şimdi alıp kara geçerdim. Şimdi zarardayım. Zaten işsizim ve yatırım işlerinden anlamıyorum. Mesela biri yazmış nasdaq borsasından Microsoft un hissesini almak iyi bir yatırım olur. Yatırım için ne tavsiye edersiniz?




 
"nasdaq borsasından microsoftun hissesini almak iyi bir yatırım olur" diyen kim acaba


  • owaki  (15.11.20 05:03:12) 
(bkz: diversification)
ne yapmaniz gerektigini bilmiyorsaniz -ki insanlarin ben dahil %99'u bilmiyor, cok sasali finans uzmanlari bile paralari batiriyor vs- her seyden biraz almaniz en rasyonel ve garanti yoldur. dolayisiyla parayi biraz hisse senedi biraz doviz biraz altin vs vs tutacak sekilde bolun. bunlardan herhangi biri cosarsa kara gecersiniz, biri batarsa da zarariniz az olur. haliyle endiselenmeye gerek kalmaz. piyasalar herkes icin karisik.

turkiye'den agri nasil nasdaq hissesi alinir bilmiyorum. ama mesela microsoft'un hissesi 2007-8 krizinde %60 falan dustu. gene dusebilir. burada demeye calistigim her yatarim araci iner cikar, dogasi bu. sabirli olmak lazim. altini panik yapip aldiginiz fiyatin altinda satmadiginiz surece de zararda degilsiniz.
  • hot potato  (15.11.20 05:29:03 ~ 19:18:03) 
@owaki

o kişi benim. yarım yamalak okuyup bir yargıya varmayın.

www.eksiduyuru.com

verdiğim cevap burada. biri yatırım tavsiyesi istedi diye yazmadım. 2015-2020 arası microsoft hissesinin ne kadar yükseldiğine işaret ettim sadece. geleceğe dönük bir tavsiye değil. geçmişe dönük bir gerçeği ortaya koydum.

asıl soruya cevap: sağdan soldan aldığın bilgilerle yatırım yaparsan kaybedersin. borsaya yatırım yapacak isen mutlaka öğrenip, analiz yapıp kendi riskini alarak yatırım yapmalısın. duyurudan adını bile bilmediğin birinin tavsiyesiyle bu işe girersen batmaya mahkumsun. çünkü senin batıp batmaman benim zerre umrumda olmaz.
  • himmet dayi  (15.11.20 08:48:10 ~ 08:53:33) 
@himmet dayi

Sizin link verdiğiniz başlıktaki yazıyı bilmem mümkün değildi, elimdeki tek done adamın biri "Microsoft al hacı" demiş olması şeklindeydi.

Ben bu cümlenin ilginçliğine dikkat çektim.
  • owaki  (15.11.20 09:10:53) 
Ben olsam anlamadığım konulara para gömmek yerine klasik herkesin bildiği sepet olayına girerdim. Biraz döviz, biraz altın. Hisse senedinden de anlamadığım için bulaşmazdım.

Biraz da bes yapabilirdim. Normalde zorunlu besten hemen çıkan biriyim ve karşıydım ancak yine başka bir nedenden bese girmek zorunda kalıp çıkış vaktini de kaçırdığım için üç yıl devam ettim. Yalnız bu katılım bes idi, adamlar benim yerime altın, tahvil vs alıyorlardı. Sonuçta memnun kaldım, hatta şu an devam etmediğim için biraz pişmanım. Ya ödemede sıkıntı olursa gibi tereddütlerim vardı bu konuda da güven kazandım. Diğer bankalara hiç bulaşmam ama katılım bes düşünebilirim.

Bunlar elimdeki paranın çarçur olmasını engeller, büyük yatırımlar değildir ama tazminatımı batıracak kadar zengin olmadığım için güvenli yürümeyi tercih ederdim.
Tavsiye veremem ama yerinizde olsam ben ne yapardım onu yazdım.
  • epitaf  (15.11.20 10:19:13) 
Bu işlere kafa yormuyorsanız uzun vadeli yatırım yapın. Altın aldıysanız tutun elde şimdilik satmayın. Daha sonra fon alabilirsiniz. Yumurtaların hepsini aynı sepete koymayın. Yatırım tavsiyesi istemişsiniz ama yine de ytd diyeyim.


  • istege bagli sigortasiz  (15.11.20 11:41:18) 
Altın ve borsa (al sat harici) uzun vadeli uzun vade yatirim araclaridir bir kac aylik yatirim dusunuyorsaniz riskli olabilir en mantiklisi yatirim fonlarina bakin derim.


  • acebi  (15.11.20 15:24:13) 
Mesela @himmet dayi geçen dolar 8.50’den döner demişti ve döndü. Yukardaki tavsiyesine de genel çerçevede bu yüzden uymak gerek.


  • pass  (15.11.20 22:03:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.