[]

kafe ve kahve

caffe americano tek shot espresso ile mi yapılıyor? çift shot americano diye bir şey var mı? garsona ne demem gerekiyor bunun için ve fiyatı ne kadar fark eder ortalama?

bide americano filtreden çok daha iyi değil mi sizce?


 
americano da filtre kahve turu degil mi?
istersen cift shot isteyebilirsin.

  • baldur2  (15.11.20 03:36:25) 
orta boyu 2 shot sanirim, ekstra shot isteyebilirsin. muhtelemen buyuk boy ucreti odersin, o 3 shot oldugu icin.


  • gonzo opera  (15.11.20 03:39:50) 
Americano filtre kahve türü değil. Espresso+su oluyor americano.

Yani ekstra shotlı americano diyebilirsin istersen ama daha cool olacağım dersen doppio americano dersen iki shotlı americano yapmaları lazım :d
  • nundu  (15.11.20 04:05:29) 
Americano tek çekim espresso ile yapılır, iki çekim istiyorsanız iki çekim espressolu americano istediğinizi belirtmelisiniz. Bunlar standart boy fincanlar için geçerli. Fiyatını listeden ileve espresso fiyatına bakıp veya sorup öğrenebilirsiniz. İyilik olarak değişen bir durum ve damak tadıyla da alakalı. Filtre kahve americano dan daha yumuşak içimli bir kahvedir. Fakat filtre kahve demleme usulüyle yapıldığı için bayat olma ihtimali vardır, americano ise sipariş üzerine hazırlanır. Kahveleri hazırlayan kişiye göre de değişir. Mesela filtre kahveyi demlerken kahveyi fazla koyarsa americano dan daha acı bir kahve de olabilir. Genel olarak americano daha koyudur. Ben americano tercih ederdim.


  • rapisa  (15.11.20 04:09:33) 
Aldığın yere göre fark ediyor. Starbucks orta boy için tek shot atıyor, ikincisini ekstra alıyorsun; Nero orta boy için 2 shot atıyor. Normal kafeler muhtemelen tek shot koyuyordur. Americano nundu’nun dediği gibi espresso bazlı bir içecek, kafeini suya filtre kahvede olduğu gibi daha yoğun geçmediği ve sonradan su eklendiği için içimi daha yumuşak daha güzel gelmiş olabilir.


  • angelus  (15.11.20 10:44:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.