[]

et, tavuk muhafazası

merhaba, kıyma, tavuk, et gibi besinleri derin dondurucuda mı yoksa buzdolabında mı muhafaza etmeli? donduğunda açılması uzun sürüyor ve sürekli açıp dondurmak zararlı deniyor.

mesela 15-20 tane köfte yapıp pişirmeden buzdolabında saklasam sorun olur mu? bu konuda en doğru bilgiyi nereden alırım bilmiyorum.


 
2-3 günde tüketilecekse buzdolabında durur. Ancak daha sonrası için dondurmak gerekli.
Tekrar dondurmamak gerekiyor. Bu yüzden porsiyonlara ayırıp dondurun.

  • pro9it9is9  (11.11.20 21:29:48) 
Köfteyi çözmeden bile pişirebilirsin. O yüzden dondur gitsin. Ben tek seferde 2 kilo kıyma ile köfte yapıp donduruyorum. 1 ay gidiyor iki kişi için.

Hele tavuk için hiç riske girme. Direkt dondur ve sadece bir kez çöz. Bekletme.
  • catch the arrow  (11.11.20 21:32:52) 
Bir kere dondurup çözdürebilirsiniz. Onun dışında zararlı, evet. Tek seferde yiyebileceğiniz porsiyonlara bölüp buzluğa atarsanız aylarca dayanır etler. Tavuk dondurmam pek. Ancak onu da buzluğa atıp kullananlar var.

Köfte konusu sıkıntılı biraz. İçine koyduğunuz malzemeler etin bozulmasını hızlandırır. Soğan koyarsanız misalen buzdolabında bir günü bile çıkaramayabilir. Buzlukta yine bir süre idare eder ama sade et/tavuk dışında dondurmanızı tavsiye etmem pek.
  • kislar gecmez beresiz  (11.11.20 21:34:49) 
Ben öğün öğün porsiyonlara ayırıyorum ikeanın kilitli poşetleri içerisinde. Tavuk ve somonu sosluyorum, köfteyi de yine öğün başı kaç tane yiyorsam ayırıyorum. Böylelikle hepsi birden çözülmemiş oluyor. Zaten evde buzdolabı kadar buzluk var. Bir aylık yemeğim hazır oluyor. Bir aydan fazla bekletmedim ama.


  • jazzabel  (11.11.20 21:40:05 ~ 21:42:17) 
her öğün için ayrı poşetlerde yayvan şekilde buzluk +1.
yayvan olmazsa, hepsi bir arada olursa erimesi çok uzun sürüyor.

  • sanal uyku  (11.11.20 22:38:25) 
Tavuk ve etleri porsiyonlara bölüp buzdolabı poşetinde buzluğa atıyorum ben. Çözünmüş bir şeyi bir daha dondurmuyorum.


  • ruhen hastayim ben  (11.11.20 23:26:39) 
buzdolabı poşeti ucuz bir şey. minik minik porsiyonlar halinde dondurun. hem böylelikle buzlukta daha az yer kaplıyor (daha doğrusu yerleşimi daha kolay oluyor)

bunun yanında buzdolabı poşetini elinizle en dibine kadar açın, masaya yatay bir şekilde koyun. sonra köfteleri tek tek birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin. buzluğa da aynı şekilde yatay koyun. böylelikle köfteleri teker teker alma şansınız olur.

bu arada buzdolabında 3 günden fazla köfte tutmam ben olsam.
  • co2s2  (12.11.20 16:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.