[]

trump ne yaptı?

trump muhtemelen abd tarihinin en marjinal başkanı. sıkıntılı bi kişilik. bu sebeplerle de 4 yıl boyunca enteresan polemiklere girdi, enteresan söylemlerde bulundu vs. ama icraat olarak bakıldığında yaptığı çok abartı bi şeyler var mı? meksika sınırına duvar inşaatı belki bi nebze sayılabilir ama bu da esasında meksikalı ilticacılar dışında kimseyi etkileyecek bi şey değil, büyük sonuçları olan bir şey değil yani. başka da bi şey hatırlayamadım ben var mı hatırlayan?




 
- Populizm dunyada artti. Cahil halka, tribunlere oynadi ve bu tarz siyaset dunyada zemin kazandi
- Gocmen, yabanci, musluman dusmanligini korukledi
- Otoriter liderler, diktatorlerle iyi gecindi kanka oldu
- Ticaret savaslari, tarife, gumruk muhabbetleri baslatti. Kureselciler icin kabus.
- Avrupa'ya basinizin caresine bakin dedi bir nevi. Ticaretten, askeri iliskilere Avrupayla iliskiler bozuldu. Ab zil takip kutlamistir Biden zaferini
- Iklim anlasmasindan cikti. Cahilce cevreyi, virusu, kuresel isinmayi sallamayan tavirlari soylemleri
- Amerika dunyanin lideri algisi vardi, onu yok etti kisaca. Amerikayi icine kapali, kendi kabuguna cekilmis hale getirdi. Imaj olarak da cok puan kaybettirdi, tum dunyada hep Amerikan baskaniyla dalga gecildi, kucumsendi, alay konusu oldu bir cok konuda
- Kutuplasmayi cok pis arttirdi, hayir o tarz siyaset tum dunyaya yayiliyor kabul goruyor o sikinti. Surekli dusman yaratiyor, muhalefetle ugrasiyor, adama korona diyorlar yok Obama domuz gribinde scmisti diye onu anlatiyor, konu saglik sistemi oluyor, Obamacare soyleydi, boyleydi, enkaz devraldim, dis politikada Obama'nin arkasini temizliyorum. Adam surekli kavga, polemik yapiyor durup dururken Muhalefete cakiyordu. secim donemi olur neyse de tum baskanlik donemi muhalefetle ugrasmakla gecti. Rtenin Chpyle ugrasmasi gibi. Ruh ikiziler resmen. Ben hic hatirlamiyorum Amerika'da Obama'nin ya da baska bir baskanin surekli muhalefetle ugrasmasini bu derece. Muhalefet senle ugrassin birak ama adamin olayi iste o kutuplasma, polemik, gerilim istiyor.
- George Floyd ve viruste scti svadi zaten. Kriz yonetimlerinde berbatmis dedirtti herkese. Floyd olayini bilerek korukledi belki de, siyah beyaz kutuplasmasi ile daha kazancli cikarim diye dusunmus bile olabilir. Bunlar capulcu, sizi ben koruyorum, orduyu yollarim falan filan. Floyd olayi kontrolden cikti ya da cikarildi bir sekilde.
- Bi de adam bildigin ergendi, Bloomberg vardi baskan adayi boyu kisa diye mini Bloomberg diye lakap takmisti. Boyuyla dalaga geciyordu, kursude altina tahta koyun falan:) Biden'in yasliligiyla dalga geciyordu, bunak demeye getiriyordu, baska senatorun, valinin adiyla dalga geciyor faaln filan. Baskan agirligi yoktu. Konusma problemi olan bir muhabiri de taklit etmisti. Bu tarz seyler onemsiz gibi gozukebilir ama imam osursa cemaat durumu iste. Bir insanin kisa boyuyla, dis gorunusu ile dalga gecmeyi normallestirmis oluyor bir nevi.
  • neverletyougodown  (08.11.20 00:37:31 ~ 01:15:22) 
Ekonomik olarak iyi işler yaptı. Ama sosyal anlamda sıçtı tabiri caizse. Durduk yere kadınlara yönelik aşağılamalar, dengesizce açıklamalar vs vs. Aslında yine de fena değildi insanlara da dalga konusu olmuştu ama son 6-7 ay da hem şu george floyd olaylarınında saçma salak işler yapması ve korona olayları mahvetti adamı. Ne george’un ve ayaklanan siyahileri rahatlatıo destek çıkamadı ne de korona zamanı iyi bir liderlik yapamadı. Bu 2’si olmasaydı ve aşırı ırkçı cinsiyetçi söylemler olmasaydı rahat tekrar başkan olmuş olurdu


  • avatar is back  (08.11.20 00:37:44) 
saydıklarınızın çoğu icraat değil söylemle ilgili şeyler, bu söylemlerin halka yansıyan etkileri de kutuplaşmanın artması dışında bi şey değil. benim sorum bundan ziyade çıkarttırdığı skandal bi kanun, kararname vs. olur, aldığı acayip bi karar olur vs. böyle şeyler.

@neverletyougodown evet mesela burdan iklim anlaşmasından çıkmak biraz sayılabilir, diğer maddeleri (söylemlerle ilgili olmayanları) sıradan bi cumhuriyetçi başkan da yapabilirdi pek acayip şeyler sayılmaz.
  • semaforo de medianoche  (08.11.20 00:56:17) 
Somut icraatlara bakarsak duvar ve iklim anlaşması dışında Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması sanırım baya tepki toplamasına neden olan bir hareketti diyebiliriz.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (08.11.20 01:05:08 ~ 01:05:55) 
@semaforo de medianoche Acayip seyler sayilmaz demissin. siradan cumhuriyetcilerin bunca sene bu tarz seyler yaptigini gordun mu:)
- Suriye'den asker cekmesi, bunlar zaten yuzyillardir birbirini kesiyor bizim ne isimiz var ortadoguda demesi, Pentagondaki savas isteyen guruhu dizginlemesi vs. John Bolton savas istiyordu kovdum falan diye anlatiyor
- Impeachemnt var bir de gecen sene Ukrayna konusu uzerinden. Adam bildigin yargilaniyordu tarihe gecti amerikan baskanlarinda impeach edilen olarak.
  • neverletyougodown  (08.11.20 01:26:38 ~ 01:37:07) 
-Iran Nuclear Deal'dan çıktı ve İran'a yaptırımlar uyguladı.
-Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdı.

  • yeteramadenedimherseyi  (08.11.20 01:46:55 ~ 01:47:32) 
@neverletyougodownd "- Populizm dunyada artti. Cahil halka, tribunlere oynadi ve bu tarz siyaset dunyada zemin kazandi
- Gocmen, yabanci, musluman dusmanligini korukledi
- Otoriter liderler, diktatorlerle iyi gecindi kanka oldu
- Ticaret savaslari, tarife, gumruk muhabbetleri baslatti. Kureselciler icin kabus."

bunlar dünyanın her yerinde sağ görüşten liderlerin yaptıkları şeyler.

"- Suriye'den asker cekmesi, bunlar zaten yuzyillardir birbirini kesiyor bizim ne isimiz var ortadoguda demesi, Pentagondaki savas isteyen guruhu dizginlemesi vs. John Bolton savas istiyordu kovdum falan diye anlatiyor"

bunlar da cumhuriyetçilikle ters düşen şeyler o yüzden de iyi zaten :)
  • semaforo de medianoche  (08.11.20 01:50:23) 
Çamaşır suyu muhabbeti bile yeterli bir sebep bence.


  • ketcapli dondurma  (08.11.20 04:57:06) 
İlk defa bir Amerikan başkanı bir ülkeye saldırmamıştı.


  • monkey  (08.11.20 10:55:56) 
Paris anlaşmasından çıktı. Biden tekrar gireceğini beyan etti.


  • himmet dayi  (08.11.20 10:58:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.