[]

araba kiralama ve boş senete imza olayı

Geçen sene merdiven altı diye tabir edilen bir oto kiralamacıdan araba kiralamıştım 5 günlük. Sözleşmede boş senete imza attırmışlardı ve parmak izimi almışlardı bir cihazı vardı bilgisayara bağlanan. Sonra arabayı teslim ettiğimde seneti 40 gün sonra vereceklerini söylemişlerdi, bazı trafik cezalarının 40 gün sonra bile geleceğini söylemişti herif. Bende 40 gün sonra gidip te uğraşmadım aradan da 1 sene geçti şimdi düşünüyorum acaba adamlar o senedi başkasına verir mi acaba diye? Bana ne gibi zararı olabilir? Adıma dava falan açılmaz değil mi? orada imzalattıkları senet aracın değeri kadar mı oluyordur? Tecrübeleriniz nelerdir? ileride başımı ağırtır mı?




 
boş senetin altında fiyat yazmaz ne kadar yazmak isterse onu yazar, bence git al


  • nahtoderfahrung  (03.11.20 23:52:31) 
bu nasıl rahatlık ?

dava açılmaz icra takibi başlatılır. senet boş adam oraya 500 bin tl yazar. önümüzdeki 10 sene boyunca bankadaki parandan, maaşının bir kısmına, sana kalan miraslara, evine, arabana kadar haciz koyarak elinde ne varsa alabilir. neden yapsın dersen gün gelir başı sıkışır senedi doldurur birine verir aradan sıyrılır. boş senet eşittir saatli bomba.
  • orpheus  (04.11.20 00:13:46 ~ 00:14:21) 
Nasıl böyle şeylere güvenip imza atabiliyorsunuz aklım almıyor. Bence yarından itibaren adamı aramaya başlayın.


  • mg3929  (04.11.20 00:25:21) 
korkutmak gibi olmasın ama
şu hayatta yapılacak en yanlış şeyi yapmışsın. bir daha yapma.

  • duyurukullanıcısı  (04.11.20 00:25:49) 
Şu anda başın ağrıyor aslında.google a yazsana araba kiralama senet imzalama diye kaç tane haber goreceksin.buradaki kimseye guvenmeyen bol evhamlı arkadaslardan değilim ama bu senin evhamlanman gereken bir konu.muhtemelen oraya gitsen biz onu yırttık attık diyecekler ama bu tahmin edeceğin üzere yalan olacak.birde özel bir yerde parmak izi alınması nedir,muhtemelen yasak bir işlem bu,hatta suç bile olabilir.bence bu adamlara gitmeden önce bir avukata git.


  • duptıs  (04.11.20 00:50:42) 
yaptığın yanlış ama bir imza ile adamın her şeyini almak bu kadar kolay mı? Hukuksal boyunu bilmiyorum ama var ise böyle bir şey, o zaman insanları içirip sarhoş edip boş senet imzalatsın herkes.


  • yanqoue  (04.11.20 02:37:14) 
1 hafta oldu olmadı bi haber vardı bi emekli albay böyle bi yerden araba kiralıyor imza atıyor sizinki gibi, hayatı kararmıştı.


  • Cebrikkuş  (04.11.20 06:52:37) 
Yapmışsınız bir hata, vah vah etmeye gerek yok şimdi. Gidip senetinizi isteyin, eğer duruyorsa.

Boş senete imza atmak nedir allasen, bari araç tutarı kadar yazdırın.

Kısa bir süre önce böyle bir haber vardı ve sanırım sözlükte görmüştüm, gencin biri böyle bir senet imzalıyor ve araç kiralıyor. Sonra da oto kiralamacılar bu seneti işleme koyuyorlardı.

Mağdur genç ve babası borca itiraz ediyor olay mahkemelik oluyor, oto kiracılar gencin (ya da babasının) onlara borcu olduğu için senet aldıklarını iddia ediyorlar ama ispat edemiyorlardı bu iddiayı sanırım.

Mahkeme de güzel bir karara imza atıyor "olay örgüsünün hayatın olağan akışına aykırı olduğuna" karar verip borcu kabul etmiyordu mahkeme.

@yanqoue'nin dediğini ben de merak ediyorum, bir cahillikle ya da tehtitle ya da akli melekelerimiz yerinde değilken bi imza attık diye insanın hayatı kararır mı?

Hukuk buna ne diyor bu konuda? Yani elinde senet olan kişi bu seneti borçludan neden aldığını ispat etmek zorunda değil mi?
  • John Bloor  (04.11.20 10:15:22) 
Çok geçmiş olsun, umarım doğru seneti alabilirsiniz, bende diyorum bu insanlar nasıl zengin oluyorlar, sizin gibi 10 kişi bulsalar köşeler zaten.


  • paramolacak  (04.11.20 11:21:56) 
abi bos senede imza atip, geri de almadan nasil rahat edebiliyor ve uyuyorsunuz, cok garip gercekten.

1 sey yapacak olsalar coktan yaparlardi ama yapmayacaklari anlamina da gelmez.

gidin ve alin en kisa zamanda (tabii bulursaniz)
  • sweetoffice  (04.11.20 11:54:31) 
Bundan 5 Sene önce öyle bir hata yapmıştım. Arabayı teslim ettiğim gün adamdan senedi almıştım. Şu anda adam altına 500 bin tl değil de alacak verecek iliskisinden dolayı diye senede 50 bin tl yazar icraya verir çatır çatır da parasını alır. Siz 1 sene iyi dayanmıssınız ben uyku bile uyuyamazdım.


  • eagle is free  (04.11.20 13:31:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.