[]

Aynı evde 8 kedi yaşayabilir mi?

Selamlar,

Kedim doğurdu, 7 tane yavrusu oldu. Su an 2 ayliklar. Yavrulara cok baglandim hic vermek istemiyorum ancak evde surekli kavga ediyorlar. Kimle konussam “kediler kendilerine ait bi alan ister, 7 kedi hep kavga eder, birbirilerini istemezler, sahiplendir” diyor.

O kadar cok seviyorum ki bu satirlari bile gozum dolu dolu yaziyorum. Ama onlar icin sahiplendirmem daha dogruysa sahiplendirecegim.

Soruya gelirsek; 8 kedi evde ne gibi zorluklar yasar? Sahiplendirmem onlar icin daha mi iyi olur? Zaman geçtikte birbirlerine alışır ve kavga etmezler mi?

Cevap verenlere simdiden tesekkur ederim.

 
bi arkadaşımın evinde yaşıyor. bahçeli onlar.
2-3 tane iyi anlaşan yatak odasında takılıyor, 2-3 tane iyi anlaşan bşaka bir odada, bazıları da salonda. öyle sürekli kapılar açık takılamıyorlar.

  • ayin yazari  (01.11.20 23:28:36) 
Kediler daha büyüdükçe ihtiyaçları artacak. Yedikleri miktar artacak. Kumlarını pisletme oranı artacak. 2 kedili evde bile kedilere mukayyet olmak yeteri kadar zorken, 8 kedi çılgınlık olur. Hayvanların refahı için de iyi değil. Hasta olsanız, bir yere gitmek zorunda kalsanız sıkıntı. Hayvanların bakım ihtiyacı logaritmik artıyor. 1 kedi x bakım istiyorsa, 2 kedi 2x değil xkare şeklinde bakım ister. 3 kedi xküp kadar bakım ister. Hastalıkları olacak bunların. Biri mantar kapsa diğerlerinden uzak tutma derdi var. Bahçeli ev olsa bir nebze bahçede diyeceğim ama ev içi zor.

Sonra bu hayvanlar büyüyünce kendi sosyal ortamları olsun isteyecek. Kısırlaştırsanız bile rekabete girme ihtimali yüksek. 2-3 kedi olsa her biri bir odayı sahiplenir. Ama 8 kedi için 8 oda ayıramayacağınıza göre onların da psikolojisi etkilenecek. Evet sosyal hayvanlar ama birinin saati diğerine uymuyor, gidip bazen ayrı yerde kıvrılmak istiyor hayvanlar. 2+1 evde 8 öğrenci yaşamak gibi. Evet gırgır şamata için iyi ama her zaman olmaz.

Şimdi küçükken sahiplendirmezseniz (dertleri de küçükken), kendileri büyüyünce (dertleri de büyüyünce) sahiplendirmek çok zor olacak. Geçtim erişkin kediyi ergen kediyi bile bazen sahiplendirmek çok zor. Şimdi başlarsanız anca sahiplendirirsiniz. Ayrılmak zor biliyorum ama hem sizin hem onların sağlığı (fiziki-psikolojik) için bunu yapın derim. Eğer böyle 2 katlı bahçeli bir eviniz varsa orası ayrı, bu var sayım apartman dairesi için.
  • ManikD  (01.11.20 23:50:29) 
Petlebi'den sahiplendir. WC kumu ile ugrasilmaz o kadar kedinin. Bizde 3 tane var evi bok götürüyor afedersin. Hunharca sıçıyorlar.


  • hasmetizm 2046  (01.11.20 23:53:30) 
evde yaşayan alışıyor galiba da dışarıdan gelen için o koku dayanılmaz oluyor. oğlun kızın olsa evine gidilmez yani.

bence yaşayamaz. yaşamamalı.
  • alors  (02.11.20 00:03:28) 
Geçen kışta kendi kedim ve önceki doğumundan kızı ve kardeşi aynı anda doğurdılar. 10 tane yavru kedi 4 büyük kediye birden baktım. Bu arada bahçemde de besliyorum. İlk başlarda zorda olsa sevimliliklerinden bir şekilde başediliyor. Fakat oraya buraya s.çmaya başlayınca zor oluyor. Ben bebekleri 1,5 aylık olunca anneleriyle beraber bahçeye bıraktım. Zaten anneleri bahçede yaşıyorlardı. Fakat 4 büyük kedi ve küçüklerini de tuvalete alıştırmaya başlamıştım. İnsan kafayı yiyor. Şuanda evde 4 kedi var. Bazen 3 bazen 5 te oluyor. Zır kısmı bunlar bahçeye de çıktıkları için pire dertleri bitmiyor. Birde tuvalet derdi bitmiyor. Tuvalet için klozet üzerine olan aparattan alıp deneyeceğim çünkü sürekli kedi tuvalet temizliyorum. 8 tane büyük kedi ile aynı evde yaşamanızı tavsiye etmem. Çevreniz genişse tanıdığınız kişilere sahiplendirmenizi tavsiye ederim. En fazla 4 hatta 3 olmalı. Çünkü bu şekilde hayatınızı onlara adamış olursunuz. Yedirmek içirmek, tuvaletini temizlemekle bitmiyor. Hastalandıklarında yine siz uğraşacaksınız. Öncelikli olarak tanıdığınız kişilere sahiplendirmeye çalışın. Benim çevrem olmadığı için sahiplendiremedim. İnternette petlebi veya sahibinden de sahiplendirme ilanı veriliyor fakat oralarda da çeşit çeşit insan var. Kötü niyetli kişiler de sahiplenebiliyor. Ben bir kez sahiplendirdim bir hafta sonra kediyi iade etti. Ev sahibi istememiş. Duygusal bir bağ olduğu için de aklım kedi de kalmıştı. İade alınca üzülmedim.


  • rapisa  (02.11.20 00:06:25) 
evin büyüklüğüne ve sizin ne kadar uğraşabileceğinize bağlı. 7 kedi hep kavga eder diyenler sağlam uyduruyorlar onu söyleyeyim. hele ki kardeş büyüyenler. kısırlaştırılmaları şartıyla söylüyorum tabii bunu. evinde çok daha fazlasını, üstelik sakat vs. olup ekstra bakıma ihtiyacı olanları besleyen insanlar tanıyorum.


  • not dark yet  (02.11.20 00:08:38) 
Not dark yet+1
Kavga edenler olursa da ona gore bir duzenleri olur.
Evde bir arada barinamazlar diye bir sey yok.
Alisirlar.
Millet iki gun kavga edince "ay olmuyo" diye birakiyor.
Hemen alisamasalar da zaman icinde ogrenirler.

edit:
evimde dört erkek kedi bir arada yaşıyor.
bir tane de dişi var.
arada bir anlaşmazlıklar olsa da, onlar kendi düzenlerini kuruyorlar.
bir arada yaşayamaz diye bir şey yok, yaşarlar mis gibi.
hatta tam tersine, dişiler daha çok alana ihtiyaç duyuyor, erkekler daha sosyal her zaman için.
  • blatta hiberna  (02.11.20 01:19:23 ~ 16:39:21) 
Alışırlar ilerde, hem bunlar kardeş bebeklikten tanıyor olacaklar birbirlerini. Alışırlar.


  • Cebrikkuş  (02.11.20 02:33:51) 
iki aylık kedi çocuk demektir. şimdilik kavga etmiyorlar, haylazlık yapıyorlar. ama büyüdükçe kavga kaçınılmaz olacak.
büyüdükçe erkekler kendi özel alanlarına sahip olmak isteyecekler. eviniz müstakil ve bahçeli değilsa bu ciddi bir problem olacak. aynı evi en fazla 2 erkek paylaşır. üçüncüsü sorun demektir. dişiler bu konuda daha esnektir. sahiplendirmeniz çok daha doğru olur.

  • tururo  (02.11.20 09:42:08) 
Kedilerin kavga etmesi konusunda insanlar gibi düşünebilirsiniz. İyi anlaşan kediler bazen kavga ediyorlar bazen oynuyorlar, anlaşamayan kediler anlaşamasalarda aynı evi paylaşabilşyorlar. Bahçeniz var mı bilmiyorum benimkilerin bazısı kafası kızınca bahçeye gidiyor sonra geliyor. Erkek kedilerde kısırlaştırmayıbca işaret bırakma ihtiyaçları oluyor. Bu çok büyük bir problem çünkü kıyafet veya kumaş bir eşyaya bırakırsa koku gitmiyor. Çok iğrenç bir koku yaşamayan bilmez.


  • rapisa  (03.11.20 02:26:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.