[]

Halluks Valgus - Yamuk ayak başparmağı

sol ayak başparmağım yamuk, içe bakıyor. internetten bakayım dedim halluks valgus diyor ama tabii ki doktora gideceğim. ancak hiç geçmeyecekmiş gibi tedirgin oldum.

bu durumu yaşamış olanlar, tedaviniz nasıl oldu?
alter işe yarıyor mu? çözüm oldu mu?
ve hangi tedavi uygulandıysa ne kadar sürdü?

 
yaşıyorum ama daha farklı problemlerim olduğundan ona sıra gelemedi.
atel işe yaramıyorsa cerrahi olarak müdahale ediliyor.

  • sutlu nescafe  (29.10.20 21:43:35) 
Bende de var, silikon aparat kullanıyordum bir süredir. Bu aralar bıraktım ama, çünkü uzun saatler takınca acıtıyor. Bu aparatlar parmağın daha fazla yamulmaması için diye biliyorum. Kesin çözüm için cerrahi müdahale gerekli. İlerde düşünüyorum ameliyatı ben şahsen.


  • kostüm çok güzel prenses misiniz  (29.10.20 22:32:08) 
Valla bir doktor tek gerçek çözümün ameliyat olduğunu söylüyordu. Atel falan esas sorunu çözmüyor hatta kötülestiriyormuş. Evet muş.


  • prizmatik  (29.10.20 23:29:07) 
ameliyattan sonra ilk günler inanılmaz sancılı. iki ayağını aynı anda bu sebeple ameliyat olan tanıdığımız, uzun süre yürüyemedi haliyle. 6 ayda tam eski verimle yürüyorsunuz dendi biraz abartıldı ama o 2 aya rahat yürüdü, 3 aydan itibaren de her şey eskiye döndü.
(iki ayakta birden varsa aynı anda da ameliyat olabiliyor, farklı zamanlarda da. bir anda olup tamamen kurtulmak bir düşünce ama ilk aylar zor oluyor)

üsküdar devlet hastanesinde bununla ilgili çok uzman bir doktor var ama adını hatırlamıyorum. teoman bey diye hayal meyal aklımda kalmış ama tekrar sordurtmalıyım, uyduruyor olabilirim.

eğer çok ağrı yoksa şu an, sadece görüntü için olmazdım.
  • la traviata  (30.10.20 00:48:34 ~ 00:49:07) 
atel ilerlemeyi onlemek icin takiliyor. rahat ayakkabi ve cok ayakta durmamak oneriliyor. basparmagina yonelik egzersizler var; onlar da yapilabilir.

iyi bir doktor icin tahir ogut'u oneririm.
  • nefertarii  (30.10.20 01:17:07) 
m.trendyol.com
Linkteki masaj aletini düzenli Kullanınca ağrısını azaltıyor, belki zamanla şeklinde de ufak bir iyileşme olabilir fakat tamamen düzeleceğini sanmam. İnternete halluks valgus için masajlar var onları denesin. Plastik parmağa takılan aparat çok rahatsız boşuna almayın.

  • rapisa  (30.10.20 01:20:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.