[]

İlk Kira/Depozito/Emlakçı Payı Elden Mi Verilir?

Selamlar.
Hafta içi çalıştığım için bu cumartesi ev bakmaya gideceğim. hafta sonu olması sebebiyle eft yapamayacağım için yaklaşık 6000 TL tutarındaki kira + depozito + emlak bedelini elden almak isteyebilir mi? Şimdi bu kadar parayı çekip yanımda taşımak istemiyorum, öte yandan elden almakta ısrar ederse günlük para çekme limitimi aşma durumu var. Genelde nasıl yapılır bu ilk ödeme işlemi?



 
Hiçbir şeyi elden vermek gibi bir durumda değilsin. Hepsini ayrı ayrı EFT yap. Tatil olsun, sanane. Sen yap EFT’ni. Günü gelince hesaba geçer o.


  • pass  (29.10.20 16:44:11) 
kira+depozito evsahibine komisyon emlakçıya gidecek.

haklısın parayı almadan kontrat yapmayabilirler emlakçıya bir miktar kaporayı elden verir sonra hesaptan düşebilirsin. hangi bankaları kullandıklarını öğrenir hızlıca hesap açıp havale yapabilirsin. haftasonu da olsa hesaplarına geçer.
  • orpheus  (29.10.20 16:52:56) 
Bankadan yapmak ve açıklamasına detay yazmak, ileride oluşabilecek anlaşmazlıklar için faydalı olabilir. Örneğin bu ayı ödedin, ödemedin veya şu ayda eksik mi vermiştin sanki vb.


  • EasyTiger  (29.10.20 16:57:35) 
Kontratta ilk kira depozito alınmıştır yazmıyor ki. Niye tuttursunlar. Velev ki ôyle ptesi öğlen tatilimde gelin o zaman yanınızda yollayayım parayı dersiniz.
Biz akşam kontrat yapıp ertesi gün göndermiştik hepsini. Bu devirde kimseye elden bir kuruş vermem ben.

  • cilekli pasta  (29.10.20 18:17:56) 
Komisyonu elden isteyebilir eğer kurumsal bir firma değilse. Sözleşme yapıp depozitoyu belirttiğin sürece elden vermekten de sıkıntı çıkmaz.
Depozito ve kirayı ise ev sahibinin hesabına ayrı ayrı ve açıklama kısmına "şu no'lu dairenin kirasi" ve "şu no'lu dairenin depozito ödemesi" şeklinde yaparsın. Hatta böyle yap. Elden verme.

  • etna  (29.10.20 18:19:52) 
- Elden isteyeceklerini çok sanmıyorum ama isterlerse de vermek durumunda değilsin. Hatta verme.

- Haftaiçi hangi bankalar ile çalıştığını sor. Ben sormuştum, Ziraat Bankası'nda hesabı vardı ev sahibinin. Benim de aktif kullanmadığım bir hesabım var orada. Tedbiren oraya paramı aktardım, haftasonu da havale yapmıştım. Yani diyeceğim o ki şimdiden ev sahibinin hangi bankada hesabı olduğunu öğren, baktın evi çok beğendin hemen halledersin. O bankada kendi hesabın yoksa bile ailen, güvendiğin yakın bir arkadaşın yardımcı olabilir. Emlakçıyı haftaiçi de ödesen olur.

-EFT/havale fark etmez, işlem açıklamasına mutlaka ve mutlaka parayı neden yolladığına dair açıklama yaz.
  • Lethe  (29.10.20 21:10:51 ~ 21:13:07) 
Emlakçı kendi komisyonunu elden alamazsa KDV isteyebilir.


  • arnold schwarzeneger  (30.10.20 11:48:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.