[]

Canımız neden çikolata çeker?

Hiç öyle "vücudun şeker ihtiyacı vs" demeyin.

Şu an 1 tepsi baklava yesem de yine de canım çikolata ister. Çikolatanın yeri ayrı.

Bağımlılık yapıcı bir madde mi var içinde niye canımız çikolata istiyor, şekerli başka şeyler çikolatanın yerini tutmuyor? Bende tutmuyor sizi bilemem.

Not: bu arada çikolata bağımlısı değilim en son ne zaman yediğimi unuttum. Ama birkaç gündür canım deli gibi çikolata istiyor, ama evde yok, olduğu zaman da canım istemiyor.

Not2: adetli günümde değilim, çünkü erkeğim..

Edit: evde nutella var ama istemiyorum, ben ısıra ısıra yemek istiyorum şu an. Ülker çikolatalı gofret bile isteğimi bastırırdı. Öyle aman aman Belçika çikolatası, Swiss chocolate falan arayan zengin lerinden değilim..

 
beynin kodlaması, ödül mekanizmasının koşullanması vs. şeker bir nevi uyuşturucudur zira şeker tıpkı uyuşturucuda olduğu gibi dopamin aktivitesini artırır. vücudun ihtiyacı falan da yok bildiğimiz şekere. o ihtiyaç diğer yollardan karşılanıyor zaten dengeli beslenildiğinde.

şu linkte kısa bir yerde geçiyor ama nerede olduğunu araştıramayacağım şimdi (içerik ingilizce)
www.youtube.com
  • lesmiserables  (24.10.20 18:40:15) 
Çıkıp alsana bi tane madem.


  • antihero  (24.10.20 19:22:26) 
Aynı durumdayım özellikle 1 aydır yemeden tek gün geçiremiyorum. Çok fena... Ben bağımlı olabilirim bence.
Tv'de bi doktor şeker bağımlılığı ile çikolata bağımlılığının farklı şeyler olduğunu söylemişti. Çikolata bağımlıları için süte kakao ekleyip içmelerini veya hurmaya kakao döküp yemelerini tavsiye etmişti. Bende işe yarıyor.

  • megalomaniac  (24.10.20 19:27:48) 
çin tuzu


  • sizofren06  (24.10.20 19:57:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.