[]

Yeni bilgisayar neden kasar? Normal mi?

Çalıştığımız şirkette bilgisauar verildi. Mesleğim inşaat mühendisliği olduğundan aktif olarak autocad, excel, outlook kullanıyorum. Verilen bilgisayarın işlemcisi 10.nesil, ekran kartı nvidia quadro, rami 32gb ve nvme ssd var. Bu bilgisayar henüz yeni alındı ve 3-4 basit autocad 2d çizimi ve outlook falan açıkken fan sesini artırıyor ve bilgisayar iyice ısınmaya başlıyor. Bu normal mi? Yani ben evdeki dandik laptop ile çalışırken bile böyle ses çıkmıyordu ısınmıyordu pc. Ctrl+alt+delete tapınca autocad kullanımına çok yüksek yazıyor. Bilenler aydınlatabilir mi?




 
güç seçenekleri var, orada dengelide mi? öyleyse yüksek performans yapın onu, etkiliyor bu.


  • veritaslibertas  (23.10.20 11:51:41) 
marka, model nedir? belki sorunlu bir model de olabilir.


  • mrtkp1234  (23.10.20 12:29:32) 
@veritaslibertas dediğinizi yaptım ancak pek bir şey değişmedi. fan sürekli çalışıyor. sessiz bir anım olmuyor yani.


  • un4given  (23.10.20 12:33:01) 
Bir kapatıp açın. kapatmadan önce de açılışta otomatik çalışan uygulamarı kontrol edin, kullanmadıklarınızı bir kapatın. antivirüs programı varsa durdurun, bazen gereksiz yoruyor olabiliyor. bir deneyin, bunlarla olmazsa başka sorunlar da olabilir tabii.


  • veritaslibertas  (23.10.20 12:49:06) 
Marka Dell precision 3551. Kapatıp açıp denilenleri yaptım malesef şirket uygulamaları kapanmıyor @veritaslibertas @mrtkp1234


  • un4given  (23.10.20 20:03:58) 
şirket uygulamaları?


  • boray eris  (23.10.20 20:13:25) 
Dell precision serisi bir bilgisayarda böyle bir sorun olmaması gerek, ya arkaplanda sürekli cpu'yu çok aşırı kullanan bir uygulama var ya da donanımsal bir sorun var bence.


  • mrtkp1234  (23.10.20 22:57:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.