[]

işkur mu yoksa normal ssk mı nasıl öğrenirim?

yazılımcı olarak işe girdim ama patrona güvenemiyorum. işkurdan sigorta yapmış olabilir. ssk dökümden henüz çıkmıyor ama işe giriş bildirgesinden çıkıyor. orada da ssk mı işkur mu yazmıyor. nasıl öğrenebilirim?




 
böyle bir ayrım yok. işkur'a kayıtlı olarak girişiniz her halükarda sgk'ya verilir. hizmet dökümünde çıkmama nedeni sgk bildirgelerinin 1 ay geriden gelmesinden kaynaklı. bu ayın 26'sına kadar eylül ayının bildirgeleri verilecek. sizin girişiniz eğer ekim ayı içinde olmuşsa bunu e-devlet sgk hizmet dökümünde kasım ayının 26'sından sonra görürsünüz.


  • dylancash  (21.10.20 11:00:50) 
işkurdan sigorta yapmak ne demek?


  • dafuq  (21.10.20 11:09:40) 
demek istediği işbaşı eğitim programı üzerinden mi dahil edildim sanırım.

maaşını ptt,halk,ziraat vs gibi bir yerden devlet yatırıyor eğer kastettiğin soru buysa.

ordan anlayabilirsin.
  • jugador  (21.10.20 11:18:16) 
sizin iskur da kaydiniz vb yoksa zaten iskur uzerinden gosteremez sizi


  • sweetoffice  (21.10.20 11:18:44) 
Sigortanız her halükarda Sgk üzerinden olur. Kastettiğiniz işbaşı eğitim programına dahil olup olmadığınız ise e-Devlet üzerinden işe giriş bildirgenizi sorgulayın. (arama kutusuna işe giriş bildirgesiyazın) İşe giriş bildirgelerinde hemen hemen en alt kısımda hangi firma üzerinden sigortalı olduğunuz, yani o iş yerinin unvanı yazar. İşkurdan sigortalı iseniz işkur yazar. Bu işbaşı eğitim programına dahil olduğunuz anlamına gelebilir. x firmasından sigortalıysanız o firmanın unvanı yazar. Ama işbaşı eğitim programı için uzun vadeli prim yatmaz. Yani o kapsamdaki çalışmalar emekliliğe sayılmaz. Ama işbaşı eğitim programı bitiminde iş yeri işe girişinizi yapar ve uzun vadeli prim ödemeye başlar. Bu primler çalıştığınız ayı takip eden ay en geç ayın 26'sına kadar SGK'ya bildirilir. İşkurdan girişinizi yapıldıysa ilk etapta sadece kısa vadeli prim yatacağı için bunları görüntülemek isterseniz edevletten 4a hizmet dökümünü değil, "sigortalı tescil ve hizmet dökümünü" görüntüleyin. Görüntüleme yapmadan önce "tüm hizmetleri" seçin.


  • nihayet  (21.10.20 23:36:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.