[]

yumurta sorunu

günde 4-5 yumurta yiyen biriyim. ancak yumurta fiyatlarında oluşan artışla birlikte büyük bir gider kalemi olmaya başladı bana. migrosun mlife organik yumurtasını alıyorum. 10'lu fiyatı 15 lira. yiyorsak en azından organik olsun diyorum ama ne kadar organik orası allah kerim fatih terim. gidip düz yumurtacıdan ucuz yumurta alsak protein konusunda patlar mıyız?




 
Organik olup olmaması protein yağ değerlerine-kalitesine etki etmez.


  • angelus  (21.10.20 09:29:54) 
Mahallenin tavukçu/yumurtacı dükkanından 30'lu alıyoruz, ucuza geliyor. Organik, köy yumurtası falan olmasına gerek yok.


  • kobuzchu kiz  (21.10.20 09:42:04) 
tane başına 1.5 lira çok fazla. bizim markette organik olmayanlar genelde 60-65 kuruş civarında oluyor. ara ara indirim oluyor 50 kuruşa düşüyor. hemen alıveriyorum 30luk
organik olmasının protein miktarı ile alakası yok. organik yazanlar ne kadar organik orası ayrı mevzu

  • dafuq  (21.10.20 09:50:24 ~ 09:50:42) 
yiyorsak besleyeci olsun diye düşünerek organik olana yöneliyorum aslında. her şey yapaylaştı en azından doğru olana yönelelim diye düşünmüştüm ancak cevaplardan anladığım pek bir önemi olmadığı. Teşekkürler.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (21.10.20 09:52:28) 
Organigin şöyle bir önemi var, tavuk yetiştiriciliği pis, ve tavukların gerçekten minicik bir alanda kipirdayamayacak kadar çok sayıda tavuğun bir arada beslenmesi, ve birbirlerini yemeleri, birbirlerinin üzerine pislemeleri şeklinde gerçekleşiyor. Bu durumda tavuklar kaçınılmaz olarak hasta oluyor. Tavuklar hasta olmasın diye her türlü antibiyotik basılıyor o hayvanlara. Avrupa Birliğinde çeşitli yan etkilerinden dolayı yasak olan pek çok ilaç Türkiye'de yasal. Bu ilaçların hepsinin kalıntısı o yumurtaların içinde. Ayrıca tavuklar çok yumurtalasin, erken yumurtlamaya başlasın diye hormonlar veriliyor. Bu hormonlar da aynen yumurtada mevcut. Organiklerde kurallar daha sıkı, en azından bu kadar yoğun ilaç yükü yok. Ancak tavuklara daha kibar davranmak zorunda kaldıkları için fiyatlar yüksek, çünkü o kadar çok hayvanı bir arada tutamiyorlar, o kadar yüksek kapasiteli üretim yapamıyorlar. Eğer sen ucuza hormon ve ilaç tüketmekten memnunsan emin ol satan da memnun. Kişisel tercih meselesi.


  • JohnOakley  (21.10.20 09:59:56) 
ürünün alternatifi var mı bilmiyorum reklam değil onu söyleyeyim bi tek bu ürününü kullanıyorum, whey türevlerinde sindirim sorunu yaşadığım için spor sonrası hızlı protein ihtiyacını bununla karşılıyorum.
zamla beraber şu an daha da avantajlı hale geldi benim için. www.proteinocean.com

  • marlonbranda  (21.10.20 10:15:53) 
pazarda organik yumurta 1 di 1.25 oldu. yakınlarınızda bir pazar varsa yumurta satanlar vardır. gidin konuşun güven veriyorsa alıp denersiniz.


  • morcivert  (21.10.20 11:48:45) 
Yumurtanın organiğine takılmayın, ucuz bulduğunuzu yapıştırın gitsin.


  • halitkin  (21.10.20 13:48:50 ~ 13:49:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.