[]

John Frusciante Ve RHCP

Fruşante 13 Ekim'de yeni şarkı çıkarmış. Bayağı elektronik acayip bir şey olmuş. Biraz şaşırdım biraz da şaşırmadım. Benim merak ettiğim RHCP ile yeni bir albüm çıkaracak kadar uzun kalırsa grupta, yeni albümü bu şekilde etkiler mi ki?

Şarkının linki aşağıda:

Brand E - www.youtube.com

Not: beş - on tane RHCP şarkısı dinliyorum ben, albümü ne yönde etkilediği zerre umrumda değil, maksadım şarkıyı paylaşmaktı ama yorumlarınızı da okurum tabii.

 
Bence çok etkilemez, solo şarkılarını kişisel hevesi olarak yaptığını, gruba dönüşünü de özüne dönüşünü devam ettirmek olarak yorumlayabiliriz bence.


  • Bruce  (16.10.20 23:41:53) 
Kişisel bir heves olarak görüyorum ben de. Bundan bir önce yayımladığı Amethbowl da değişik elektronik bir şarkıydı. Hiç beğenmemiştim onu. Şimdi bunu da dinledim pek sarmadı açıkçası. Elektronik müziği de sevmeyen biri değilim halbuki. Değişik cidden anlayamadım bu adamı ben de:/


  • Amaranta ursula  (17.10.20 00:11:24) 
frusciante'nin 2004 yılında çıkardığı 5 albümü ve the empyrean'ı dinlerseniz ne kadar kaliteli ve iyi müzik yaptığını çabucak fark edersiniz. kendisi son zamanlarda deneysel takılıyor.

rhcp son konserlerinin başında murderers çalıyordu teyipten. belki bu yeni çıkacak albümün farklı bir şey olabileceğinin belirtisi olabilir ama olmayabilir de. sonuçta furuş'un gelip yeter lan s*kerim davulunuzu gitarınızı elektronik yapıyoruz diyecek hali yok. zaten solo çalışmalarını yapmasının sebebi kendi saf müzik zevkini bir şekilde dışa vurmak istemesi.
  • yeteramadenedimherseyi  (17.10.20 00:56:57 ~ 00:57:24) 
Frusciante ilk kez deneysel takilmiyor ki. 20 yıldır adam benzer şekilde solo albümler yapıyor. Hem rhcp hem solo olarak takılıyordu gruptan ayrılmadan önce de. Sadece son zamanlarda elektronik müziğe aşırı sardı.

Frusciante acayip yaratıcı bir adam. Bence elektronik müziği bu işe karıştırmaz çünkü RHCP'nin çok kemik bir dinleyicisi var. RHCP'nin son albümleri de leş gibi. Bence frusciante elektronik müziği içine katsa çok çok iyi olur. Ama ne kiedis, ne flea, ne da fanlar buna izin vermez. Ama frusciante'nin yıllardır boş durduğunu sanmıyorum. Stadium Arcadium kalitesinde olmasa da o soundlara yakın bir şey çıkacağını tahmin ediyorum.

Kısaca

Funktan devam.
  • westblack  (17.10.20 09:17:15) 
Furuşante'nin eskiden beri deneysel takıldığını biliyorum ama hani bunca yıl sonra bir kez daha gruba katılınca acaba değişen kişisel zevkini ve anlayışını daha fazla yansıtır mı diye düşünmüştüm ben.

bence de yansıtmaz. :B
  • rahip janick  (17.10.20 09:39:52) 
merak etme 2-3 seneye ayrilir zaten rhcp'den gene :)


  • baldur2  (17.10.20 09:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.