[]

İş Arkadaşı Sorunu

Kafama takmayayım diyorum, yine de deli oluyorum.
Odada iki kişiyiz, aynı işi yapıyoruz. Ama yöneticilerimiz farklı.
Bu arkadaşın rutini şöyle:
Mesaiye 1 saat geç gelme, yerinde kahvaltı, dışarıda kahve molası, 2 saat öğle arası, öğleden sonra bir kahve molası daha, yerinde oturduğu zamanlarda sürekli bağıra çağıra telefonla konuşma ve dedikodu.
O bu mühim işlerle ilgilenirken onun işlerine ben ‘destek’ oluyorum. Yöneticileri ile enseye şaplak olmuşlar. Onlar da şikayetçi olsalar da sert tepki vermiyorlar bu davranışlarına.
Bu sabah yine geç geldi ofise. Doğrudan onu ilgilendiren bir telefona niye bakmamışım diye laf etti. Ben de patladım artık. Saydım döktüm yaptıklarının bir kısmını, geç gelmelerini vb. İK’ya şikayet et dedi. Ben konunun aramızda olduğunu, ama istiyorsa İK’ya taşıyabileceğimizi söyledim. Kesti sesini.
Toplantı odasına taşıdı eşyalarını, orada çalışıyor şimdi. Ben o keyif çatarken onun işlerini yapmayacağımı açık bir şekilde ifade ettim. Daha dün bir şey sorduğumda “Senin işin” deyip kestirip attı hanımefendi üstelik. Dışarı çıkamıyor diye kuduruyor şimdi.
İnanılmaz dedikoducu biri. Herkese kafasına göre anlatacak mevzuyu muhtemelen. Bu şahıs önümüzdeki hafta bu hallerini sürdürürse yöneticime taşıyayım konuyu diyorum. Benden duysun en azından. Evli barklı 30 yaşında kadın, ama tam bir ergen.
Nasıl bir tavır takınayım buna? Ben profesyonel yaklaşmaya çalışıyorum. Ama kadınla bu yolla anlaşmak mümkün değil.
Teşekkür ediyorum.

 
iyi yapmışsın iyi yapmışsın da, kadının arası yukarı ile iyiyse - ki böyle sallabaş davrandığına göre iyidir- kendine dikkat et, açık verme sakın, yalan yanlış dedikodu yapar üzülen sen olursun.


  • paramolacak  (16.10.20 16:43:39) 
Arkadaşın yöneticisi ondan memnunsa, burada seni ilgilendiren konu ne ki? Muhattap olmayıp uzatmaman lazım.


  • roket adam  (16.10.20 16:47:15) 
Evet, dediğim gibi yöneticileri ile araları iyi. Ama bütün gün hiçbir şey yapmadığının onlar da farkında. Bir yöneticisi aradı bunu geçen gün. Ben açtım, yoktu yine. “Biz X’e hiç ulaşamıyoruz.” dedi adam. E, ona söyle. Bana niye söylüyorsun?


  • auroraaurora  (16.10.20 16:47:39) 
Sevgili dostum davanda haklısın, bende uyuz olurum ama diğer arkadaşında dediği gibi yöneticisi ilgilensindi keşke. İş hayatı böyle seni her ne kadar uyuz etsede sokma her yere burnunu, o terfi alır sen dışarda kalırsın


  • paramolacak  (16.10.20 16:50:18) 
hocam olayı yöneticiye taşımak için çok bekleme. zira o senden önce davranıp saçma sapan yalanlarla seni suçlarsa sen sözde suçuna bahane buluyorsun gibi anlaşılır.


  • shadowfollower  (16.10.20 16:51:20) 
Roket Adam, konu şu: Yerinde olmadığında işlerini benim yapmamı bekliyor bu şahıs. Ben de yapmak istemediğimi söyleyince, ay ama burası böyle biz birbirimize destek oluyoruz diyor. Daha dün ben ufak bir şey sorduğumda “Senin yöneticinin işini ben mi bileceğim?” diye soran kendisi. Madem öyle, otursun işini yapsın bundan sonra.


  • auroraaurora  (16.10.20 16:51:25) 
Çoktan gidip yöneticileri doldurmuş ve cilve yapmış olabilir.
Keşke daha önce davransaydınız diyeceğim de böyleleri hep haklı bulunur.

  • pro9it9is9  (16.10.20 16:58:53) 
Pro9, evet benim çekincem de bu.


  • auroraaurora  (16.10.20 17:01:42) 
olan biteni resmi sekilde anlat. belki ustlerde bikmislardir ama laf soylemiyorlardir. sen de ustlerinle arani yap, onun arasi iyi diye dusunme.


  • durgunfoton  (16.10.20 17:13:57) 
bence olabildiğince resmi takılın, işlerine koşturmayın. makul şekilde kime aktarabilirseniz sorunu taşıyın. benim de böyle bir sorunum vardı, bir yıl idare ettim. sonra bana patladı mesele. hiç idare etmeye çalışmayın. canınızı da sıkmayın.


  • nzessia  (16.10.20 17:17:16) 
Siz haklısınız, en azından kendi üstünüz ile açık açık olanları konuşun, şikayet ediyor gibi değil de sanki fikrini alıyormuş gibi.


  • bigcaptain  (16.10.20 17:28:34) 
benim aklima gelen, üstleriyle arasi iyi olsaydi gidip toplanti odasinda oturmazdi, kendisi cikip gitmis, patronda sana hayirdir diye sormus olurdu, kendini millete acindirip, olayi kendine cevirecek.
gidip resmi sekilde anlat, onunla ayni odada kalmak istemedigini, cocukca tavirlarinin isini etkiledigini, demagoji(yazamadi) yaptigini falan söyle. toplanti odasina gitmekle neyi amacladigi hic profesyonel bir davranis olmadigini falan soyle iste.

  • Coma  (16.10.20 17:43:01) 
hocam arkadaşlar yöneticiye taşı demiş ben de aynı fikirdeyim ama bir ekleme yapayım: mümkün mertebe yazılı şekilde yap bu bildirimi. sadece sözde kalmasın. yarın öbür gün bir şey olursa maili çıkarır koyarsın önlerine

ek: bugün sözlü söylediysen bile bir de yazılı geç. her türlü yazıda olsun bu konu yani. sonradan faydasını göreceksin.
  • ala09  (16.10.20 19:14:09 ~ 19:15:01) 
Karışma ama asla onun işlerini yapma.


  • Hallegadola  (16.10.20 20:00:49) 
Sen zaten olayını çözmüşsün artık yöneticisi ile hiç iletişime geçme ama onun işlerini de kesinlikle yapma yönetici etliye sütlüye karışmak istemezse işin olup olmadığına bakar onun işi de senin vasıtanla birşekilde yürüyorsa kendilerince problem yok gibi düşünebilirler,işler daha yavaş ilerkediği zaman dikkat çekecektir zaten durum.


İnsan kaynakları zaten insan kaynakları olsa hergün 1 saat geç gelmeye ve günlük 2 saat öğle aralarına müdahale ederdi :)

Yönetici zaten biliyor deme :) böyle muhabbetlerde onlar en iyi bildiklerini bile yalandan unutuyorlar
  • Diskirminant  (17.10.20 20:08:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.