[]

Araba lastiği önerisi

Arabamın lastiklerini yenilicem pek anlamıyorum önerebileceğiniz, memnun kaldığınız lastikler varsa yazarsanız yardımcı olmuş olursunuz.




 
Bridgestone turanza t005 güzel lastik.


  • thewhitewolf  (14.10.20 22:32:14) 
araçta fabrika çıkış bridgestone potenza vardı. bu sene michelin crossclimate taktırdım. bridgestone sert lastiktir ve dayanıklıdır. yol sesi ve çukurlarda zıplama biraz daha fazla olabilir. mesela kaldırama çok sürtüyorsanız veya kötü yollarda kullanıyorsanız aracı tercih edilebilir. michelin daha yumuşak bir lastik, içeri daha az ses ve titreşim alıyor ama daha kolay deforme olabiliyor. ben crossclimate aldım, çünkü kış lastiği özelliği de var ve kullanan arkadaşlar çok memnundu. bir arkadaşım da fiyat performanstan dolayı falken aldı, o da çok memnun.


  • surprise  (14.10.20 22:34:59 ~ 22:35:16) 
Lastikler kullanılacağı sezona göre sertlik ve yumuşaklık olarak farklılık gösterir. Kimi kış lastiğini +\-8 derece hava sıcaklığında kullanırsanız asfalta yapışıyormuş gibi sesler verir. Lastik hamuru kış lastiklerinin haliyle daha yumuşaktır.
Malum kış geliyor ben de birdgestone diyeyim model blizzak ice

  • hay sikfuck  (14.10.20 22:47:44) 
+\-8 derken hava sıcaklığı yaklaşık olarak +8 gibi demek istedim. Eksi 8 olarak anlaşılmasın


  • hay sikfuck  (14.10.20 22:50:36) 
continental diyorum ben, yaklaşık 10 senedir hem yazlık hem kışlık continental kullandım çok memnunum.


  • zikardo  (14.10.20 22:53:42) 
kış lastiği (bkz: nokian wr d4). etiket değerlerine bakın. en iyisidir. testlerini inceleyin. memnunum.


  • morcivert  (14.10.20 22:55:40) 
Etiket değerlerini inceleyin. Abidik gubidik marka almayın. Gerisi bütçenize kalmış. Lastik öyle ben kullandim çok iyi denilerek kalitesi ölçülecek materyal değil.


  • fikox  (15.10.20 07:50:21) 
lastik kalite sıralaması 2019 da şöyle:
michelin continental goodyear pirelli (iyi)

hankook bridgestone dunlop (orta)

kumho lassa petlas (fp)

değişken çok şehir araç boyut vb.
  • mikahakkinen  (15.10.20 10:37:45) 
Denildiği gibi lastikler; ebatlarına, sezonuna, çıkış yılına, üretim yerine göre kaliteleri değişir. Michelin X modeli yaz lastiği 2010-2015 arası listelerde üst sıraları oynamış olabilir ama sonra liderliğini kaptırmış olabilir. Veya Bridgestone turanza t005 çoğu ebatta başarılı olabilir ama sizin ebatınızda continental daha iyidir.

Bunun için son bağımsız araştırmalara ve testlere bakmanız lazım.

Lastik ebatınıza göre sınıf farklarını, puanlarını şu siteden görebilirsiniz.

www.tyrereviews.co.uk

Aynı zamanda son yıllarda yapılmış testlere, sıralamalara yine buradan ulaşabilirsiniz.
  • ananiyimioguz  (15.10.20 11:42:22) 
Çok anlamıyorum diyorsun, o zaman bilindik markalardan fiyatı sana uygun gelen bir lastik al.
Continental, Michelin, Brigdestone, Pirelli.

Bundan birini taktır. En kötüsü bile seni idare eder. Bahsedilen farkları çok ilgili değilsen anlayamazsın.
  • burfak  (15.10.20 13:12:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.