[]

Egzama / kaşıntı

Merhaba arkadaşlar,

Erkek kardeşimin poposunda egzama gibi bir durum var ve çok fazla kaşınıyor, pullanma kızarma kabarma gibi durumları oluyor. Doktor travazol vb kremler yazdı fakat kaşıntı ve kızarıklık kremler bitince geri dönüyor. Bu durumu yaşayan ve uzun süreli çare bulabilen var mı? Teşekkürler


 
Malesef uzun süreli tedavi yok. Hangi doktor arkadaşıma sorduysam tıbbın bu konuda çaresiz olduğunu söylediler. Ben bacaklarım için Ectopix kullanıyorum, bırakınca tekrar başlıyor. Sebebi ise stres. Stresten uzak kalırsa belki uzun süreli çözüm elde edebilir. Bendeki egzamalar 7 yıldır var mesela. En az 5 doktor gezmiş, 10 yöntem denemişimdir.


  • prole  (12.10.20 22:23:57) 
benim ellerimdekine ardic katrani sabunu iyi geldi. el yapimi sabun yapan dukkanlardan temin edebilirsiniz.


  • it aint hard to tell  (12.10.20 22:45:33) 
Ya evet senelerdir var ve denemediğimiz krem vs kalmadı. Ectopix deneyelim birde , hepsine bağışıklık geliştirdi işe yaramıyor . Ne lanet birşey ya, benimde saçımda var bıktım


  • neda22  (12.10.20 22:46:07) 
prole +1 ayrıca mevsim geçişlerinde, hava değişimlerinde falan da ataklar olabiliyor. bende de 10 yıldır falan var, başımda ve yüzümde. kalıcı bir çözümü yok, sadece ataklar olduğunda kremlerle daha kısa sürede geçmesini sağlayabiliyorsunuz.

edit: bir de gitmediyse dermatoloğa gitsin lütfen. her doktor aynı kremi vermiyor.
  • rahip janick  (12.10.20 22:47:11 ~ 22:47:45) 
Core Satin (sarı olan) kortizonsuz, egzamaya çok iyi geliyor. arada tekrarlıyor tabi komple geçmiyor ama en hızlı etki edeni diyebilirim.


  • sinematikcrop  (12.10.20 22:50:21) 
Sabunu aldım, ectopix iyi gelmezse core satini deneyeceğiz bakalım, çok kötü birşey ya gerçekten, gece uyanıyır kaşıntıdan, benimde saçımdaki saçımı yağlandırıyor, vichy nin dermatolojik bir şampuanı var o iyi geldi, ama stres zamanlarımda yeniden azıyor


  • neda22  (12.10.20 22:57:28) 
kepek + parmaklarda egzama bende de var. tamamen geçmiyor hiç bir zaman. kendimi bildim bileli var. 25+ yıldır. stres zamanı çıkar. şampuan olarak vichy kepek karşıtı %100 kepeği kesti. parmaklarda çıkınca m-furo 3-4 gün kullanınca geçiriyor. üzerine yarabandı sarıyorum gün boyu. eğer egzamalı parmak kalem, silgi, bilgisayar klavyesi fln temas ediyorsa iyice azıyor. yine de doktora sorun tabiki.


  • morcivert  (12.10.20 23:52:19 ~ 23:54:11) 
Kuruma kaynaklı kaşıntı için excipial lipo öneririm. Deneyin en azından, ömür boyu kullanılabilir. Bizim doktor anneme her ay kutu kutu yazıyor.


  • diffarentiationation  (13.10.20 00:03:09) 
dermabon diye bir sabun var, sedef'e bile iyi geliyor tavsiye ederim. fakat sahtesi de var piyasada dikkat edin.


  • marlonbranda  (13.10.20 10:25:22) 
bende de egzama var, m-furo krem kullanıyorum çıktıkça (benimki stressten çıkıyor hep) iki günlük kullanımla eski haline geliyor ancak stress'in de bitmiş olması lazım o iki günde. aksi halde çok da faydalı değil.


  • selam  (13.10.20 11:02:17) 
yıllardır ilkbahar ve sonbaharda oluşan kaşıntılarımı, pullanma ve sonrasında yaraya dönüşn kızarıklıklarımı geçen yıl mevsim geçişlerinde 2'şer ay kullandığım bepanthol sensiderm çözdü. eczacının önerisiydi. bu sene mesela sadece birkaç gün süren çok çok hafif bir kaşıntı dışında sorun yaşamadım. deneyebilirsiniz belki.

edit: bir uzmanla görüştüğünüzü varsayıyorum. ben birkaç defa gidip sonuç alamadığım için eczacıya sormuştum.
  • Phoebe  (13.10.20 11:34:10 ~ 11:39:55) 
Çok çok teşekkür ederim, hepsine bakacağız


  • neda22  (14.10.20 11:51:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.