[]

Uyku sorunları nasıl çözülür?

Mütemadiyen her gece uyku sorunu yaşıyorum.

Genelde kötü düşünceler yüzünden.

Kafamdan atamıyorum bir türlü.

Nasıl çözerim?

Var mı çözümü olan?

 
Çözüm diyemem ama akşam saatlerinde biraz yorulacak kadar yürüyüş yaparsanız daha rahat uyuyabilirsiniz. Hafif yorgunluk uyku kalitesini artırıyor. Kötü düşünceleri uzaklaştırmak için de sakin müzikler dinlenebilir yatmadan önce.


  • dissendium  (12.10.20 01:50:26) 
Sabah 7 itibarıyla fazla enerjik 2 yaşında bir canavar annesiyim. Çok fazla yorgun oluyorum zaten. Müzik de işe yaramıyor.

Mesela çocuk 5 saat sonra uyanacak ve ben de uykudan eser yok.
  • makarnacanavari  (12.10.20 01:54:44) 
Bende de kötü düşünceler yüzünden anksiyete oluyordu ve kalbim çok hızlı çarpıyordu. Bu da uykumu kaçırıyordu. Ben çözümü yaran fıkralar, yaran diyaloglar vs. gibi başlıklarda buldum. Uykudan önce cihazlarımıza bakmamalıyız biliyorum ama biraz bu başlıklara bakıp gülünce (hatta bazen kimseyi uyandırmadan kahkaha da atıyorum) kafanız dağılıyor, sakinleşiyorsunuz. Ben bu yöntemle uyuyorum.


  • duma duma dum  (12.10.20 01:56:47) 
Yinede gün içindeki aktivitenizi arttırın bence. Saat 7-8 den sonra bir şey yemeyin. Sağlıklı beslenmeye çalılın. Günde 1 fincandan fazla kahve içmeyin. Egzersiz ve meditasyon yapmak hem psikolojik olarak iyi hissetmenizi sağlar hemde uyumanıza yardımcı olur. Uyunaya çalışırken uyumaya çalışmak dışında bir şey yapmayın. Mesela telefonla oynamayın. Lavanta yağından faydalanalirsiniz. Mesela yastığınıza 1-2 damla yağ sürmek uyumanıza yardımcı olur. Bazı ağrı kesicilerde uykumu getiriyor ama düzenli Kullanmak için değil de uykuyu düzenlemek için nadiren kullanıyorum. Uyuyamamanızın psikolojik nedenlerini dğzenlemeye çalışın. Gece uyuyamasanızda sabah geç kalkmayın, gün içşnde uyumayınki akşam olduğunda uykunuz gelsin. Gece uyurken 4.5 hz frekans aralığında çok düşük volümde müzik dinlemenizi tavsiye ederim. Melatonin salgılanmasına yardımcı oluyor. Yalnız volümü düşük ayarlayın çok kısıkta olsa beynimiz algılıyor.


  • rapisa  (12.10.20 02:06:05) 
günde 8000+ adım
az kahve
son 2 saat telefon yok
yemek de
  • megacracker  (12.10.20 02:27:43 ~ 02:28:08) 
Aktivite artırmak imkansız çünkü sabah 9-13 arası bahçede takılıyoruz. 15-20 arası ise ev/bahçe hır gür.

Top oynamak, legolar, ağaçlara tırmanmak, yürüyüş, scooter, ev temizliği, yemek yapmak, çocuk yıkamak, çocuk doyurmak oturuyorum yani.

7-8'den sonra mideme sadece bitki çayı ve su gönderiyorum.

Lavanta yağı bir işe yaramadı.

Yoga yapıyorum biraz.

Uyumaya çalışmak dışında hiçbir şey yapmam.

Her sabah 6.30da uyanıyorum.

Gün içinde uyuma lüksüm zaten yok.

Çok hoş bir müzik listem var.


Yani rapisacığım, olmuyor.
  • makarnacanavari  (12.10.20 02:30:25) 
kötü düşüncelerin kaynağını çözmen lazım. iyi bir psikiyatr ya da psikologla görüşmelisin. bitki çayı ile olacak iş değil. evden çıkamam dersen online terapi yapan psikologlar var.


  • orpheus  (12.10.20 03:57:57) 
uyku meditasyonu yap, onu dinlerken direktiflere uyduğun için kötü şeyler düşünemiyorsun. "nefesine odaklan, şimdi boynunu rahatlat" vs. vs derken beynin çevirdiği kötü sahneler zamanla silikleşiyor. hatta aralarda "aklına bazı düşünceler gelmiş olabilir bu normal şimdi geri dönelim" diyor. ve cidden seni uzaklaştırıyor düşüncelerden. ilk denediğinde işe yaramıyor gibi gelebilir, meditasyon öğrenilmesi gereken bir şeydir ve pratik yapılarak geliştirilir. yoga gibi düşün, bir kere denemiş birinin "yav yoga yaptım kaslarım da hiç rahatlamadı" demesi mantıksız ya. meditasyonu da düzenli yapınca daha çok fayda göreceksin, hele ki özellikle uyku için olanlarda artık bebek gibi uyuyorum. 10 dk'lık meditastonlar bitmeden uyumuş oluyorum. meditopia çok güzel uygulama, ücretsiz günde sadece 1 meditasyon veriyor, ne çıkarsa şansına. bir süre öyle kullandım sonra satın aldım. değiyor.


  • ofelia  (12.10.20 10:04:33) 
Valla ben çözümü , sevdiğim tarz belgeselleri dinleyerek çözdüm.
duyabileceğin kadar kısık seste kulaklık ile dinliyorsun. hiç bir belgeseli 15 dk dan fazla dinleyemedim :)

bu benim için belgesel olur, sizin için podcast olur veya farklı bir alan olur. bu tamamıyla sizin tercihiniz.
  • janavarorion  (12.10.20 10:34:27) 
Odanı yeterince karanlık tutabiliyor musun? Biraz da serinlik iyi gelebilir.


  • arnold schwarzeneger  (12.10.20 11:15:09) 
Meditasyon olmuyor bana, tarzım değil ama uyku öncesi yoga da yapıyorum. Olmuyor.

Doktor olayı da birkaç kez gitmişliğim var gereksiz ilaçlar, işe yaramayan uyuşturucular, bağımlı yapıyorlar insanları. Kabul etmiyorum bu olayı. Odadan ziyade ev karanlık. Hep loştur.

Yani aslında koltukta uykum geliyor, gidiyorum yatağa uyuyamıyorum.

Belgesel dinlemek mantıklıymış. Hep müzik olmuştur hayatımda, sanırım biraz değiştirmek lazım :)

Teşekkür ederim
  • makarnacanavari  (12.10.20 16:08:05) 
Birkaç yıldır uyku problemi çekiyordum. Geçtiğimiz aylarda ansızın düzeliverdi. Hiçbir şey yapmadım. Psikolojik olduğunu düşünüyorum.


  • ruhen hastayim ben  (12.10.20 16:52:41) 
benim de aynı durumdaydı. ne meditasyonlar ne yogalar, neredeyse burada yazan her şeyi denedim. 3-4 gün üst üste uyuyamayınca doktora gittim. çözümü antidepresanda buldum maalesef. sabah 6-7 de uyanıyor olsam da uykumu almış oluyorum artık. o yüzden memnunum epey


  • olmaz  (12.10.20 19:00:01 ~ 19:04:31) 
@olmaz ben içmek istemiyorum. Bir ara içtim gerçi, ben değildim buna rağmen hala uyuyamıyordum.

Çocukken de böyleydim ben. Genetik olsa sanırım. Bilmiyorum.
  • makarnacanavari  (12.10.20 19:35:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.