[]

Kolumdaki büyük cam kesiği

Cuma günü kolumu cam kesti. Kolmun dirseğe yakın alt bölgesi enlemesine kesik. Kesik kolun dış kısmında yani kıllı olan kısmında. Baya derin. Kemik görünüyordu etim sarkmıştı. İlk müdehaleyi yakındaki bir özel hastanedeki bir doktor yaptı. Oraya götürmüşler. İlk gittiğimde parmaklarımı oynatabiliyormuşum. Dikim yapılırken oynatamamaya başladım. Öyle olunda doktor tıp fakültesine aktardı ambulansla. Dedi ki dersinini çok iyi dikmedi orada açacaklar diye dedi.
Tıp acilde doktorlar baktılar. Film çekildi tahliller yapıldı. Filmde yabancı madde yoktu. Orada parmaklarımı oynatamama durumu devam ediyordu. Öyle olunda ortepediye aktarılıp ameliyat olacaksın dediler. Orada biraz vakit geçtikten sonra parmaklarımı ornatabildiğimi anladım. Daha sonra tekrar bakıldı. Bu sefer ameliyat işini tercihime bıraktılar. Ben olmak istemedim. Kağıt imzalattılar falan.
Sonra küçük kesiler dikildi. Ancak büyük kesinin dikişinin iyi olup olmadığını sorduğumda doktor iyi dudaklar birleşmiş dedi. Parçalı olduğu için iyi dikilememiş olabilir dedi. Dikimi yapan dokorun tekrar açılacak diye iyi dikmedim dediğini söyledik. İyi sorun yok dedi acildeki doktor. Ancak iyi dikilmediğini kim baksa anlar. İz kalacak zaten ama kötü iz kalmaz en azından
Bugün ilk müdehaleyi yapan doktora sordum. Ben tendonları iyi diktim ama dışı tekrar dikilmesi lazımdı kötü iz kalır dedi. Şimdi şişme yapmıştır. Üç dört gün geçsin öyle yapabiliriz dedi.
Şu an baş ve işaret parmağımın bölgesinde karıncalanma var. Uyuşukluk giibi. Ama hissediyorum.
Kolonda çok ağrı var. Agumentin ve parol verdiler acilde. Kolunda biraz şişme var.
Ameliyata girmemekle iyi mi yaptım bilmiyorum. Elimi oynatmakta bir sorun olmadığını için istemedim. Ancak dikişlerin durumu beni rahatsız ediyor. Ve iç kısmında bir aksaklık kötü yapılan bir şey var mı emin olmak istiyorum. İlk müdehaleyi yapan doktorun hastanesi imkanları yok. Dikimş pansuman odasında yaptı. Acilden giriş yapsam tekrar açıp dikmeye yanaşmayacaklar. Pazartesiye buduğum bir kaç doktora randevu alayım dedim devlette randevunyok. Gene özel bir hastanede iyi görüşler almış bir doktordan rabdevu aldım. Pazartesi ona gideceğim.
Bu sabah tekrar acile gidip göstermek istiyorum.
Sizce ne yapmalıyım. Antalyadayım. Tıp fakültesinde acilden mi giriş yapayım nasıl bir yol izleyeyim. Özel hastanelerde baş şeyler garip. İlk götürüldüğüm hastanede röntgen çekildimi ondan emin değilim. Nasıl yapsam iyi olur.
Bu deri dikişleri tekrar açılırsa ve dikilirse bir sorun olur mu. Parmaklarımdaki karıncalanma hissi geçermi

 
Bence bir estetisyene sormalısınız. Ben olsaydım sanırım başlanan tedaviye devam edip iz kalmaması için ilaçlar kullanırdım. Yarayı güneşten korumakta çok önemli


  • rapisa  (11.10.20 05:28:56) 
Bir şeyi merak ediyorum neden Ameliyat olmağı kabul etmediniz ? Operasyonda gayet Düzgün dedikleriniz yapılırdı sizden kagit bile almışlar imzalı. Özel hastanede Dr ile konuşun onlar zaten yapılacak şeyleri söyler yönlendirir. Özel hastene sonuçta para kazanmak icin kafanızı fazla da bulandirabilir o dengeyi siz kuracaksınız. Geçmiş olsun


  • monkey  (11.10.20 10:00:52) 
estetısyenden once tendon ve sınırlerı ıyıce kontrol ettırın bır uzmana. oynatabıldıgınıze gore cok buyuk bır sorun yok gıbı ama neden bas ve ısaret parmagınızda uyusma, karıncalanma var bakılsın. sonrası cok zor degıl zaten, daha duzgun bır dıkıs atılabılır. en onemlısı fonksıyon kaybı yasamamak ız kalması o kadar onemlı degıl. gecmıs olsun ıyı kı dırekt sınırı kesmemıs cam.


  • komorebice  (11.10.20 10:03:20) 
Teşekkürler. Çok sağolun. @monkey çünkü ameliyatta kesim büyütülüp öyle bakılacak. Bugün kontrol eden doktor işlev kaybı yoksa ameliyatın küçük hissisleşme ya da karıncalanmayı gideremeyeceğini söyledi. Dikişte önemli bir sorun olmadığını söyledi. Zaten onarım başladığı için dikişleri açmanın doğru olmayacağını da belirtti.
@komorebice aynen bizim için de önemlisi fonsiyon kaybı olmaması. O konuda sorun yok gibi. Karıncalanma var dediğim gibi. Bugünkü doktor ne kadar ana sinirler dursa da bağlantılı küçüm sinirlerin hasar görmüş olabileceğini söyledi. Ancak bı küçük sinirlerin zaten ameliyatla da dikmenin pek mümkün olmadığını söyledi.

  • grid  (11.10.20 23:24:00) 
Karıncalanmanın geçmesinin biraz zaman akabileceğini de söyledi.


  • grid  (11.10.20 23:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.