[]

turkiye'nin son 20 yilini anlatan belgesel

siyasi bir belgesel yapmak istiyorum. 2 saatliik degil, yaklasik 10 saatlik, gerekirse sadece youtube uzerinden yayinlanacak bir icerik. 1'er saatlik dizi bolumu gibi dusunun. toplam 10 bolum olacak (en fazla 11-12)

problem su ki, beyaz yakaliyim. sinema ile yakindan ilgilensem de teknik konularda elbette zayifim. birkac kucuk kisa film disinda bir isim de yok. fakat muthis bir istek ve merak var.

en nihayetinde bu proje kafamda cok donup duruyor. internet zaten koca bir kaynak, boyle bir belgeselin yapilmamasi icin hicbir sebep de goremiyorum. tek basima gerekli teknik bilgiye ve kaynaga ulasamiyorum sadece. bir girsek, baslasak olacak gibi.

belgeseli kurgusu taslak halde yazildi.

son 20 yilda turkiye'de neler oldu, neler degisti. bunlara kafa yoran ve bunlari olabilecek en modern ve en basit kurgu anlayisi ile insanlara anlatmak isteyen varsa cok guzel olur ozetle. bir mesaj uzakta bekliyorum.

edit: proje gonulluluk esasina dayali bu arada. en azindan baslangic olarak.

 
+90, 150journos gibi kanallarla iletişime geçseniz nasıl olur acaba? iş sadece kurgu ile bitmiyor o kadar saatlik videoları render'lamak seslendirmek her yönü ile işlemek zor bir olay. ekip işi gerektirir.


  • jamiro  (10.10.20 18:05:08) 
Benim youtube da takip ettiğim çok yönlü ve siyaseti tarafsız yorumlayan "Haluk Tatar" diye biri var. Onunla bu fikrini paylaşmanı tavsiye ederim. Sana yardımcı olacağını düşünüyorum.


  • rapisa  (11.10.20 03:45:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.