[]

Köpek sahiplenmek istiyorum

Evet sevgili duyuru sakinleri. Evimize bir köpek almak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Simdi;

Öncelikle belirtmeliyim ki kopekler hakkinda bilgim sıfır. Daha once hic hayvan beslemedim. Gelelim bir kopekle ayni evde yasama istegine. En buyuk istegim 4 yasindaki ogluma hem arkadas olsun istiyorum hem de oglumun icinde hayvan sevgisi daha da artsin istiyorum

İkinci meselemiz ise eşim. Evet kendisi son derece titiz, hayvanlara düsman olmasa da bir antipatisi var.muhabbet kusunu dahi istemem diyor. Bunu aşmanın bir yolunu bulacagız artik.

Ucuncu meselemiz ise alacagimiz kopegin cinsinin ne olacagi. En onemli kriterimiz kesinlikle tüy dökmemesi. Eşim tüy döken bir hayvani alirsam beni camdan asagi atar.net. sonrasinda agresif olmayan(malum apartman hayati),uysal,canayakin ve egitime yatkin ve küçük (fino gibi) bir kopek olsun istiyorum.

Evet sevgili dostlar.

soru: Bizim bu 3 kriterimizi karsilayacak hangi cins kopegi onerirsiniz?

Not: pomeranian'ı gozume kestirdim. Ne dersiniz? Sanirim tüy dokuyomus ve biraz agresifmiş

 
Bence eşiniz istemiyorsa almayın. Bahçeli eve çıkarsanız alırsınız. Barınakları vs ziyaret edip yem götürerek de bu ihtiyaç bir seviyede karşılanabilir belki. Onun dışında kesin alacaksanız şu link belki yardımcı olur:

ankaravetrium.com
  • havadakarada  (09.10.20 19:19:43) 
Tamamı tüylerle kaplı bir hayvanın tüy dokmemesi mümkün mü? Sizin durumunuzda ben olsam hayvanın günahına girmezdim.


  • elorelia  (09.10.20 19:31:32) 
Toy poodle bakın. Çok az tüy dökerler. Küçük ve akıllılar.


  • habarbey  (09.10.20 19:35:34) 
her tarafı tüyle kaplı bir hayvanın (kedi ya da köpek) bizden daha fazla tüy dökeceğini hesaba katın.

köpek dışarı çıkarılacak, gezdirilecek. bunu yapabilecek misiniz? köpek dışarıda gezdiği patileriyle eve girerken eşiniz nasıl tepki verecek? patisini sildiğinde yeterli gelecek mi? temizlik takıntısı var mı?

eşiniz tamamen yeşil ışık yakmadan hayvanın günahına girmeyin.
  • master of ceremonies  (09.10.20 20:19:26) 
Almayın . Hayvana da size de yazık. Köpek bakmak zordur. Hergun ama hergun ilgi bekler sizden.
Eşiniz Kil / Tüy seviyormuş zaten. Köpek esyalara zarar verecektir. Eşinizle sorun olacaktır.

  • ycaycayca  (10.10.20 01:17:16) 
Hocam yapmayın. En tüysüz köpek bile 5 dk oturduğu yerde bir sürü tüy bırakır. Bunun günde 2 defa gezdirmesi var, enerjisini atabilmesi için oynatması var. Ayrıca köpek kokusu da ağır olan bir hayvandır. Daha önce beslemediyseniz alışık olmadığınız için rahatsız eder. Ufak köpek istemişsiniz ama ufak köpekler genelde agresif cinslerdir, eğitilmeleri de hiç bakmayan biri için zor olur. Bence kedi veyahut muhabbet kuşu sizin için ideal olur.


  • jangbogo  (10.10.20 04:50:01) 
evde köpek beslemek = evde 1 aylık bebek bakmak

bu kadar emek istiyor. sen onunla ilgilenmez o ölür. temizlemezsen pislenir hastalanır. gezdirmezsen delirir.

su kaplumbağası alın mesela.
  • alperz  (10.10.20 09:40:26) 
Almayın.

Köpek bakmak kolay bir iş değil, köpekler oyuncak da değil. 4 yaşında çocuğunuz varken bir de yanında köpek bakmanız, hele eşiniz de istemezken mümkün değil.

Türe göre değişmekle beraber her köpeğin günde en az 1 saat egzersize ihtiyacı var. Eşinize, çocuğunuza, kendinize ayırmaktan feragat edeceğiniz 1 saatiniz, hem de her gün var mı? Her sabah ve akşam yaz kış demeden yarım saat köpeği gezdirebilecek misiniz? Tatile giderken yanınızda götürebilecek misiniz? Köpek istemiyorlar diye 4-5 yıldızlı otellerden vazgeçebilecek misiniz?

Eğitene kadar zaten ama eğittikten sonra bile zaman zaman köpek evin parkesine, perdesine, halısına işeyecek, sıçacak ve kusacak. Tüy dökmeyi geçtim, muhabbet kuşunu bile istemezken bok/kusmuk temizlemeye, her ay halı yıkamacıya para vermeye gönlünüz var mı? Köpekli bir ev olduğunuzda ister istemez hijyen standartlarınız düşecek, bundan kaçış yok, ev halkı buna ikna olacak mı? Çocuğunuzun alerjisi çıkarsa ne olacak? Her hafta fazladan 3-4 saat temizlik yapmayı göze alıyor musunuz?

Köpek alınca sadece köpeği değil, ev halkını da eğitmeniz lazım, herkes köpek eğitimine katılmazsa köpek yeterince disiplin sağlayamaz, mutsuz olur, hatta belki ters gününe gelirse eşinizi çocuğunuzu ısırır. Böyle durumları handle edebilecek misiniz?

Bence illa hayvan istiorsanız kedi alın. Akarı kokarı yok, ilgi istemez, takılır kendi halinde. Köpek bakmak zor iş, sizin durumunuzda hiç mantıklı gelmedi bana.
  • plutongezegendegilmi  (10.10.20 12:33:15) 
Ev ahalisinden biri hayvan istemeyince büyük problem oluyor. Bizzat yaşadım. İkna ederim diye düşğnüyorsunuz ama olmuyor bir şekilde bir şeyler ona batıyor. Kıldı tüydü derken eşinizle papaz olmayın. Bir zaman sonra hayvana da bağlanınca büyük problem oluyor hem hayvan için hemde sahibi için


  • rapisa  (11.10.20 04:25:04) 
Tüy meselesi problem olacaksa almayın


  • sacrilegious  (11.10.20 11:32:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.