[]

Online alışverişte zorlananlar

Giyim harici her şeyi almışımdır ama hayatımda hiç giyim tarzı bişiy almadım. İlla Deneyip test etmem gerekiyor. Sonuçta Ayakkabı kalıbı, pantolon, tişört kalıbı farklı olanlar var.

Mağazaya gitmek istemiyorum kesinlikle, siz nasıl yaptınız?

ayakkabı alsam olmazsa iade falan uğraşmak aşırı zor geliyor şuan ki iade edebileceğimiz de meçhul bu ortadoğu esnafında.

Nası yapsak? Var mı benim gibi olan?

 
Ben 3 yıldır filan bi markanın basic t-shirtlerini alıyorum. Bu sene intetnetten aldım. Kalıbını vs bildiğim üründü. Aynen pantolon kalıbımıda biliyorum. İhtiyacım olsa onu da alırım direk. Ayakkabı ise 1-2 iyi inditim yakalayıp aldım onlarda olunca sıkıntı olmadı.


  • 1917  (09.10.20 18:58:36) 
iadedeki tek zor olay kargo şubesine gitmek, o da çok koymuyor. hepsi iade alıyor.


  • jelly bear  (09.10.20 18:58:46) 
eşim 8 çift ayakkabı sipariş ediyor, eve gelince hepsini deniyor, birini beğenip gerisini iade ediyor.

geçen haftanın içinde gelen kargolardan bir ayakkabı, bir çocuk pijama takımı, bir çocuk günlük kıyafeti ve bir kadın elbisesi iadeye yollandı, bugün hepsinin parası yattı. bugün de iki tane gece elbisesi geldi, giydi beğenmedi, geri paketlendi, hop iade edilecek.

7-8 yıldır hiçbir iademizin reddedildiği olmadı. abuk subuk sitelerden (mesela instagram butiklerinden) alışveriş yapmıyorsanız, kullanılmamış ürünü sıkıntısız iade alıyorlar. iade kargo parası falan da yok. sözlükte yerden yere vurulmuş ama kullandığı da %90 trendyol. ne kargoda, ne üründe, ne iadede hiçbir sıkıntı çıkarmadılar bugüne kadar.

tek eziyeti bana. ama avm'ye gidip tek tek mağaza gezmektense 2-3 kargocuya gidip 5 dakikada iade yapmaya razıyım.
  • kibritsuyu  (09.10.20 18:59:14 ~ 19:01:40) 
Bende tam tersi mağazada gezip ürün denemeyi hiç sevmiyorum. Neredeyse tüm giyimi online yapıyorum.Tabi çoğu kalıbını bildiğim markalar, istisna olursa 2 bedenden de alıyorum olmayanı iade ediyorum.


  • astronom bey  (09.10.20 19:36:15) 
Ayakkabıları gidip önceden denerim. Bunun dışında bir kere aldığım ceket büyük gelmişti onu da değiştirdim sorun olmadı. Mağazadan daha çok İnternet'ten almaya değmeyecek ya da acilen almam gereken şeyleri alıyorum.


  • black holes in the sky  (09.10.20 22:28:18) 
benim mağazada deneyip, internetten aldığım çooook fazla olmuşur :-)


  • ankarakecisi  (09.10.20 23:16:43) 
İnternette iade konusunda sorun yaşamayacağınız bilindik firmalardan alışveriş yapmanın iade ederken kargoya gitmek dışında bir zorluğu yok. Bazı durumlarda daha iyi bile olabiliyor. Beden konusunda sorun olmaması için aynı kıyafetin iki bedenini alıyorum bazen veya riske giriyorum. Sadece instagram bu konuda güvenilir değil. Veya butikler iade kabul etmiyorlar. Bazı butikler trendyol da dükkan açıyor onlarda trendyol çatısı altında olunca iade almaya mecbur kalıyorlar.


  • rapisa  (11.10.20 04:19:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.