[]

Çekingenlik

Arkadaşlar oldum olası çok çekingen bir adamım. Ama son zamanlarda iş değiştirmem ile bu durum daha da arttı. Farklı birimlerden birileriyle toplantıya girerken çok stresleniyorum , gece uyuyamadığım oluyor. Günlük hayatta da çok Farklı değilim. Tavsiyeniz var mi acaba?




 
Valla ne derece faydalı olur bilmiyorum ama ben utanacagim ya da heyecanlanacagim durumlarda " Onlar da insan sen de insansın Amaranta, bunda cekinecek/heyecanlanacak bir şey yok." diye kendimi telkin edince geçiyor.

Bir de bu biraz bakış açısı ile ve olaylara şeylere yüklenen anlam ile de alakalı. Bir şeyi ya da bir kimseyi gözünde çok büyütünce ya da çok fazla anlam yükleyince o şeyin olası etkilerinden korkma olayı daha fazla oluyor bence. O yüzden en iyisi herkes ve her şey normal, abartmaya gerek yok. Hata yapmak çok korkunç bir şey değil en nihayetinde insanız cümlelerini daha sık düşünmek ve benimsemek bence.
  • Amaranta ursula  (09.10.20 11:19:14) 
dideral deneyebilirsin, beta bloker olarak geçer, mesela bi şey söylediğinde, espri yaptığında vs.. dikkatler üzerine çekildiğinde kızarıyorsanız, konuşma yaparken heyecanlanıyorsanız eliniz titriyorsa, bu ilaç onu keser. bu bir örnek. zaten bu durumlara alıştıkça kendinize güveniniz gelir ilacı bırakırsınız. ilaç reçetesiz.


  • marlonbranda  (09.10.20 11:21:25) 
çekingenliği kendi gerçekliğin olarak kabul ettiğin sürece kurtulamazsın. eğer bu durumun neden kaynaklandığını bilmiyorsan/farkında değilsen bu tarz durumları çözmeye çalışmak işine yaramayacaktır.

tanısı olmayan hastalığın tedavisi olmaz.

öncelikle çekingenliğin sana ve çevrene neler kaybettirdiğinin farkına var sonra bu durumun neden oluştuğunu çözmeye çalış sonrasında tedavi.

piskologlar veya iş hayatı koçları bu durum için yardımcı olabilirler.

not: piskolog değilim.
  • ludwig boltzmann  (09.10.20 11:26:06 ~ 11:28:28) 
Ekleme olarak bir arkadaşım beni yemeğe çağırmıştı , bir şirketİn yöneticileri de vardı orada.Ben gitmedim ,çekingenlik yaptım . O gün oraya giden arkadaşlarımın ikisi bu şirkette işe başladı . Hala o şirkette çalışma ihtimalim bile yok.


  • bbb_1  (09.10.20 11:35:58) 
Toplantı ortamı senin için çok yüksek stres demek şu anda. Aynen spor yapar gibi önce daha az strese gireceğin sosyalleşme alanlarında antrenman yapmalısın. Seni yargılamayacağına inandığın arkadaş ortamları vs. ile başlayabilirsin. İnsan adapte olarak gelişir. O iş de adım adım.


  • arnold schwarzeneger  (09.10.20 11:38:58) 
Yaşadığın bu durum çok normal. Biyolojik olarak yaradılışımız bu şekilde. Bu konularda Sinan Canan ın youtube videolarına bakmanızı tavsiye ederim. Vücudun işleyişini öğrenince neyin neden olduğunu anlayınca daha iyi hissediyor insan. Bende aynı sorunları yaşıyorum. Uyku düzeni gün içindeki stres düzeyimizin kontrol edilmesinde çok önemli rol oynuyor. Normalde stres yapmayacağınız şey uyuyamayınca daha çekilmez bir hal alıyor. Birde yarın toplantı var dşye uyumadan topkantıya girşnce daha da zorlaşıyor. Ben bazen ilaç kullanıyorum. Ama bu çözüm değil. Çözüm vücudunuxun verdiği stres tepkisinin normal olduğunu kabul etmenizle ve sık sık bu tür toplantılara katılmakta.


  • rapisa  (11.10.20 04:42:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.