[]

Evden Çıkmayan Kiracı Mevzusu Vol.3

Merhaba. Öncelikle şunları da bırakayım buraya:
(git: www.eksiduyuru.com)
(git: www.eksiduyuru.com)

Kiracıyla başımız beladaydı.. Evi boşaltmıyor ve kira sözleşmesi 1 ekimde bitiyordu. Biz evi alır almaz noterden ihtarname çekmiştik. Kendi ihtiyacımız için aldık evi ve üzerimizde başka bir gayrimenkul yok. Kiracı şerefsizi "ben mayıs 2021'de çıkarım" diyor. Biz de "gel noterden taahhütname imzalayalım, sen kendini garantiye al, biz de kendimizi garantiye alalım" diyoruz ama şerefsiz buna yanaşmıyor. Söz senettir triplerinde. Şimdi ekte satın aldığımız kişiyle yaptığı kira sözleşmesi var. Her Ekim'de sözleşme yenileniyormuş ama biz ihtarname çekmiştik evi aldıktan hemen sonra. Kısacası şu anda mahkemelik mevzudayız. Kontrattaki zam alanında #100# yazmakta sadece. TL vb. gibi bir ibare yok yanında. Şimdi bu şerefsizin bize tefe-tüfe oranında zam yapması gerekmez miydi? Çünkü buna göre de eksik yatırıyorsa davaya ekleteceğim. Sizce ne olmalı bu?


edit: hizliresim.com

 
Ev satışında mevcut kiracının kontratı sıfırlanır. İhtarnameyi çektiğiniz dönem +6 ay sonunda çıkması gerekir. Öyle Mayıs filan yalan hocam. Eğer ihtarnameyi noterle çektiyseniz ki çekmişssiniz, kiracıya xx tarihinde çektiğimiz ihtarname sonrasında yy tarihine kadar evi boşaltmakla mükellefsiniz, çıkmazsan kapıya polisi koyar eşyalarını attırırız yazın konu kapansın.

Suyuna gitmeyin, sizi kolay lokma gördükçe daha rahat davranacak. Net olun korkar paşa paşa çıkar. Mahkemeyi de açın, kazanacağınız garanti olacağından parasını o öder.

Kira artışı için bir şey diyemiyorum. Sözleşmesinde yazmıyorsa bi şekilde kıvırabilir o konudan.
  • lcha  (05.10.20 13:04:23 ~ 13:07:44) 
sevgili hocam
ihtarnameyi cektigin icin
avukata 2. bir ihtarname hazırlat
haklı oldugunu yaz
dava acılacagini
haksız oldugu icin tum bu süreçteki maddi kayıplar ve avukatlık masrafını ödeyeceğini yaz
çıkmazsa alternatifleri düşünürsün
  • kingcyrax  (05.10.20 13:25:00) 
peki şu zam olayında bir sıkıntı yok mu? sadece 100 diye bir şey yazılmış. eğer tefe-tüfe olayına gireceksek 130 lira daha yatırması gerekiyor


  • silah taciri  (05.10.20 14:16:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.