[]

İş yerinde sürekli hediye için para toplanıyor

sürekli birilerinin ya çocuğu ya düğünü oluyor. kadının biri de üzerine vazife gibi hemen bir vatsap grubu kurup herkesi ekliyor "arkadaşlar x için 50 lira..."

para topladıklarından 2'si bu yıl gitti bir de. bu ayıp değil mi arkadaş? bir kere sana niye vazife? sonra niye milleti vatsaptan mesajla rahatsız ediyorsun? bir de liste yapmış. iş yerindeki herkesin adının karşısına -, + koymuş. gruptan fotoğrafını paylaşmış. bu ayıp değil mi?

x beyin çocuğu olmuş, kurtulmak için "tamam katılıyorum" yazdım. "ben y hanım için de topluyorum hangisine katılıyorsunuz?" yazmış. bak bak. yani ikisine de katıl diyor. bu son 1 ayda 3. isteyişi. y de gitti, başka yere tayin oldu. y ile 1,5 yıl çalıştık bir kere sohbet etmişliğim yok.

benim çocuğum olsa söylemem bile.

ayıp değil mi bu? objektif olun lütfen. kendileri öğle arası "yarın ne yiyeceğiz?" diye liste yapıyor, yılın son iş günü mangal yapıyorlar. ben 3 yılda 1 kere aralarına katılmayı bırak düzgün selam bile vermemişim, birinin çocuğu olup evlenince "z'ye 50 lira...." al sana 50.

 
ayıp bence. ben vermezdim tanımadığım, samimi olmadığım kişiler için. çocuğu oldu diye para toplamak nedir. çocuk yapmasaymış abi bana ne.


  • himmet dayi  (15.09.20 20:58:44) 
Hayatımda bu kadar saçma birsey nadir duymusumdur. Beş kuruş vermem. Eklendiğim gibi de gruptan çıkarım. Onlar mesajı alır.


  • allah yazdiysa bozsun  (15.09.20 21:00:44) 
Çok acayipmiş. Asla vermezdim banane.


  • yercekimini kendine ceken adam  (15.09.20 21:02:15) 
çok anormal bir durum bu yahu, nerede çalışıyorsunuz? ben sizin yerinizde olsam ilk önce ik'ya durumu bildirirdim ancak çalıştığınız kurum pek o tarz bir yer değil diye anlıyorum. bu durumda o kadına gidip kendi işine bakmasını hiç kibar olmayan bir dille söylerdim. bu tipler zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışır bir de. burnuma yanık külotlu çorap kokusu geldi gerçekten okuyunca.


  • i am 6 do you wanna be 9  (15.09.20 21:02:34) 
Bu işyerlerindeki para toplayanlara asla ve asla güvenmiyorum.
Önceleri katılıyordum. Artık açıkça reddediyorum ya da "ben kendi hediyemi vereceğim" deyip sallıyorum.

  • pro9it9is9  (15.09.20 21:06:40) 
Valla staj yaptığım şirkette aksine, çocuğu olan, araba alan vs şirkete tatlı ısmarlardı. Hatta şirketten ayrılan eleman bile giderken tatlı ısmarladı.

Bi doğumgünü pastası için 5-10 lira toplandı birkaç kişiden. Garip bence 1 ayda 3 kere. Gereksiz. Vermeyin.
  • jelly bear  (15.09.20 21:07:28) 
  • werderweremem  (15.09.20 21:41:18) 
Pasta vs için çok büyük bir holdingde böyle sürekli para topluyorlardı. O zaman Whatsapp yok tabi rahatmışız. Ben bir dilim pastaya kaç para verebilirsem o kadar katkıda bulunurum pastamı da yer gelirim. Maksat adet yerini bulsun.

Bak allah gönlüme göre verdi şu an yaşadığım yerde doğum günü pastası ve atıştırmalıkları doğum günü sahibi alıyor. Medeniyetin gözünü seveyim. Pasta kesilmiyor iş arkadaşlarıyla falan ama o pasta alınıp mutfağa konuyor.
  • ozdek  (15.09.20 22:05:12) 
Kesinlikle para vermem.


  • hayirsiz  (15.09.20 22:48:01 ~ 22:48:24) 
Ayıp engelle geç


  • sekerse tehlike  (15.09.20 23:03:20) 
"Hediye vereceklerime ben sahsen veriyorum, beni gruplara eklemeyin bundan sonra".

Adamin cocugunun oldugunu bilmeyecek kadar uzagim, bi de 50-100 lira para takiyorum. Meh.

Isyerlerindeki bu isguzarlara prim vermeyin. 3-5 kisi ayrilinca domino etkisi yaratir zaten bu durum, bi daha da kalkismaz bu islere.
  • brkylmz  (15.09.20 23:20:55) 
İşyerindeki işgüzarlara prim vermeyin +1. Gruptan ayrıl geç ya. Bizde de var bunlardan. Bir kere hastalığım sebebiyle hastanede yatıyordum. Kendime değilim telefon çaldı işyerinden bir işgüzar arayıp X kişinin doğum günü pasta alıcaz sen de para vericek misin diye sormuştu. Ben hediye vermek yerine bağış yapmayı tercih ediyorum diyip geçebilir ve gerçekten istiyorsan bağış yapabilirsin bence.


  • suicides underground  (15.09.20 23:26:22) 
Su an çalıştığım yer (yurtdışı) 3 senede 3 kere para verdim. Bu arada bu para verme isi de toplayan biri var, ona veriyorsun. Kimsenin pesinde koşulmuyor.
Orada 10 yildir calisan birinin cocugu oldu. Onun icin. Verdigim de 5-10 Euro iste.
Ikincisi de çok sevdiğimiz bir is arkadasimiz isten ayrildi. Ona aldik gene.
4-5 aylık stajyer arkadas stajini bitirdi. Ona aldik.
Bunlarin hepsi gizli tabi, kimse cetele tutmuyor yada rahatsiz etmiyor. Yani mail üstünden insanlara söyleniyor, vermek isteyen veriyor.

Para toplamakta yanlış bir şey yok. Ama bunu WhatsApp üstünden liste ile yurutmek kesinlikle profesyonel değil. misal 50 lira ohaymis. 20 kisi olsaniz 1000 tl para yapar. Kim is arkadasina 1000 liralik hediye aliyor bilmiyorum.
  • logisticsmanager  (15.09.20 23:42:34) 
Özel hayatım dışındaki insanlara mesafeli olduğumdan bu tarz işlerin içinde de olmayı sevmiyorum. Zaten benim çalıştığım yerde kimse çetele tutmuyor. Ortaya söyleniyor ve isteyen bağışta bulunuyor. Yerinde olsaydım açılan gruplara bir tepki vermez, sorulursa da izah eder geçerdim. Yapılan şık bir davranış değil.


  • ruhen hastayim ben  (15.09.20 23:47:06) 
bence samimi olmadıklarına katılma. hiçbir şey yazma. eğer ısrarla adını yazıp sorarsa katılıyor musunuz diye, cevaplarda yazıldığı gibi "ben ayrıca tebrik ederim" gibi bi şey yaz.

biz de sürpriz doğumgünü yapıyorduk eski işyerimde. ama iş gittikçe sıkıntılı bir hal aldı. bir sene sonra "sürpriz kutlamalar iptal" diye karar aldık. samimi olanlar gidip kutluyordu iş çıkışı. yoksa hakikaten sıkıntı.
  • lovemyself  (16.09.20 00:45:13) 
katılma boşver. toy iken ben de katıldım bir faydasını görmedim.


  • dafuq  (16.09.20 00:53:37) 
Zamanında bizim okulda hoca ayrılacak diye para topladılar hediye kravat vs aldılar adam sınıfın yüzde 80 ini bırakmıştı öyle gitmişti

Ulan öğrencisin ne haddine, ben vermedim ve dersi geçenlerdendim
  • yeahbutso  (16.09.20 01:14:04) 
Wowowowoow çok acayipmiş yahu.

Bizde şöyle oluyor BCC'ye eklenmiş olarak çalıştığım kişilerin doğum günü, çocuğu, düğünü için şu şu hesaba dilediğiniz tutarı gönderebilirsiniz epostası geliyor. Birkaç gün kala bir eposta daha geliyor, bunun haricinde bir rahatsızlık verme durumu yok.

X departmanında bir kere bile muhatap olmadığım adamın çocuğuna neden hediye alayım diyorum para vermiyorum. Ama çok sık çalıştığım kişinin doğum günü varmış 10-15 tl ateşleyeyim diyorum. 8-10 kişi verse zaten bi pasta çıkar en kötü. Daha çok para toplanırsa hediye vs. de oluyor.

Senin durumunda ise hiç muhatap olmam. Emrivaki ise hiç sevmem, birkaç ısrar sonra bozarım muhtemelen.
  • chicha_v2  (16.09.20 09:34:49) 
Zaman zaman her şirkette olur bu. İnsanların 20 TL, 50 TL gibi küçük paralar vermesi yerine, para toplu takılır. Böylece gidemeyecek olanlar da ufak bir katkı sağlar.

Bu abla olayı biraz abartmış. "Ben kendim takacağım, beni dahil etme bu tarz işlere" diye tatlı-sert çıkın. Bir daha eklemesin sizi...


.
  • kartallar yuksek ucar  (16.09.20 09:40:17 ~ 09:40:46) 
Eski isyerimde para toplama olaylari insani sinirlar icerisinde yapiliyordu. Ondan dolayi katilmak dert olmuyordu. Gercekten ihtiyac varsa para toplaniyordu.

Sizin durumunuzda olsaydim katilmazdim.
  • cleric  (16.09.20 12:09:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.