[]

Ev sahibi olarak aldığım kiranın vergisini nasıl vereceğim?

Herkese merhaba,

başlıktan da anlamışsınızdır ne kadar bilgisiz olduğumu. Bir ay önce içinde kiracısı olan bir ev satın aldım ancak kiracılar öğrenci oldukları için memleketten dönmediler e bildiğiniz gibi de ikinci döneme kadar dönmeyecekler, ama ben kirayı alacağım her ay.

1- Kira sözleşmesi yapmadık uzaklar diye, bir kaç ay daha gelene kadar bekleyeyim mi ? yapmamın ya da yapmamamın bir sıkıntısı olurum devlet kanadında.

2- Bu kira alanlar vergi veriyormuş, neye göre? nereden ? vereceğiz bu vergiyi.

3- Kirayı banka üzerinden yatırıyorlar ama açıklama kısmında kira yazmıyor kız, diğer yazıyor. Banka benim kira olarak aldığımı nasıl ispatlıcak ?

4- Vergi vermek istemeyen insanlar kirayı elden almanın dışında, bankadan aldıklarında hep açıklama kısmına kira ödemesi yazdırmayarak mı bu işten kaçıyorlar.

Vergi kaçırmak Suçtur...

 
Kıza söyleyin açıklama kısmına kira seçsin verginizi vermiş olacaksınız


  • olaylar olaylar  (10.09.20 19:40:14) 
Bu arada elden almak yasak


  • olaylar olaylar  (10.09.20 19:40:45) 
Kira olarak seçince nasıl vereceğim vergimi ? her ay kiramdan mı alacak devlet ? alacak ise ne kadar alacaktır?

Bu arada teşekkür ederim cevabınız için
  • paramolacak  (10.09.20 19:41:45) 
kira olarak gözükse bile beyanname vermek zorundasın. kira olarak yatırıldığında beyanname otomatik olarak hazırlanıyor ama onu doldurup göndermezsen vermiş sayılmazsın. mart 2021'de beyanname verip ödemen lazım. önceden hazırlanmış beyanname olarak google'da ararsan çıkıyor. intvd ile başlayan bir adresi var.


  • sutlu nescafe  (10.09.20 19:52:52) 
Açıklama kısmına kira olduğunu yazmak vergi için yeterli değil.
Her yıl Mart ayında (bunu doğrulayın, ben annemden öyle anımsıyorum) Gelir İdaresi sitesinden (gib.gov.tr) giriş yapıp beyan edebilirsiniz. Eskiden kağıt formla da yapılıyordu, ama internetten yapmak da zor değil.
Oraya giriş yapınca taslak olarak banka kayıtları otomatik geliyor. Bazen eksik geliyor, olmayan ayları ekliyorsunuz.
Toplam gelirin bir kısmı vergiden muaf oluyor, sistem kendisi hesaplıyor. Sonra da ister kartla ister bir vezneden ödeniyor.
  • pro9it9is9  (10.09.20 19:56:38) 
Hazır beyan diye aranırsa çıkıyor.


  • pro9it9is9  (10.09.20 19:57:43) 
2021 mart ayında internet vergi dairesine giriyorsunuz. sizin adınıza bankalara kira olarak yatan meblağlar orada otomatik çıkıyor zaten. miktara göre vergisi de direkt hesaplanıyor. ödeyip geçiyorsunuz.

kira olarak yatmayan paraları tek tek elle girmeniz gerekiyor beyannameye.
  • nrmnm  (10.09.20 20:09:22 ~ 20:10:57) 
Dostum belli bi yillik limitin uzerinde degilse vergi yok. Mali musavire sor o limiti.


  • müptezel dostoyevski  (10.09.20 21:15:01) 
Vergi işi martta oluyor, internetten hesaplayıp ödeme yapabilirsin. Yukarıda yazılmış, bankadan kira ödemeleri otamatik çıkıyor.
Evin kredi borcu varsa sistemde gösterince vergi çıkmıyor ya da aldığın kiraya vergi düşmeyebiliyor.
Bu hesaplamaları mart ayında hazır beyan sisteminden yapabilirsiniz.
  • epitaf  (10.09.20 21:44:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.