[]

Uçaklarda neden paraşüt yok?

Neden yolcular için, uçak kurtulamayacak duruma girdiğinde en azından yolcular ölmesin diye her yolcu için paraşüt ve deniz üstü için can yeleği (bu belki vardır) olsa daha mantıklı değil mi?
Uçakta da maske yerine paraşüt takma ve kullanma eğitimi verilse...

Yazılacak sebeplerden;
-paraşüt kontrolü tecrübe ister: çakılarak ölmektense bir şansı olur
-yüksek irtifadan atlanmaz: uçak alçalınca atlanır.
-panik ve diğer durumlarda iyi bir plan değil: yangın durumu için de aynı şartlar mevcut
-o kadar yolcunun atlayabileceği süre sağlanamaz oluşan panik yüzünden: yolcuları aşağı iterek panik halini çözerler:)

 
Yüksek irtifada kabin basıncı sorunu var, alçak irtifaya gelince de işler 2-3 dakika içinde nihayete eriyor. O ara kaç kişi atlayacak da kurtulacak? Paraşüt verdiğiniz yolcuları kontrol altına tutamazsınız acil durumlarda bir de, üstesinden gelinecek acil durum faciaya döner. İlk türbülansta millet 9000 metre irtifa demeden kapıya koşar

Can yeleği var bu arada, her yolculuk başında nasıl şişireceğinizi anlatırlar
  • panzerkampfwagen iv  (06.09.20 22:20:46 ~ 22:21:52) 
  • freebird5406_2  (06.09.20 22:21:09) 
uçakta 200 kişi var diyelim.

uçakta bir sorun oldu ve uçak sallandı düşüşe geçti. yolcular durumun farkında.

o 200 kişiyi kontrollü bir şekilde paraşüt giydirip sırası ile uçaktan atabileceğini düşünüyor musun gerçekten?

insanlar valiz bile yerleştiremezken? sadece o panik anında çocuk, yaşlı üç beş kişi gider zaten.

yolcu kısmını konteynır gibi düşünüp sadece ona devasa bir paraşüt koyma fikri var mesela. o olabilir.
  • duyurukullanıcısı  (06.09.20 22:24:08) 
Paraşüt kontrolü tecrübe değil eğitim ister eğitimsiz insan açamaz dahi ve siz uçağa paraşüt koyup “bunu koyuyoruz ama %95iniz kullanamayacak”. biz koyduk nolur nolmaz diyemezsiniz eğitimini vermek zorundasınız.

Ayrıca atlayış için uygun irtifa ve hız gerekli. Adam başı paraşütün oluşturacağı alan ve ağırlığı bahsetmiyorum bile.

Havacılıkta hiç bisey göründüğü kadar kolay değildir.
  • Mcfly  (06.09.20 22:26:03) 
her yolcu için can yeleği var.
uçağın düşmesi anlık bir olay değil bir silsiledir. düşene kadar düşüyoruz diyemezsin yolculara da zaten bu durumu söyleyecek vaktin olmaz.

uçak düşmeye başladığı zaman pilotlar düşüyoruz demez ne oluyor kontrolü kaybettik der olayı çözmek yerine önce stabil uçmaya çalışırlar son ana kadar kontolü sağlamaya çalışırlar yolcuya düşüyoruz vs demek akıllarına bile gelmez şanslı iseniz brace for impact diyecek kadar vakti olur ki dedikten sonra da zaten ayağa kalakacak kadar vaktin bile olmaz.
  • basond  (06.09.20 22:27:27) 
öncelikle olasılıktan dolayı, düşme ihtimali çok düşük, düşenlerin de bir kısmını pilot suya veya ormana indirebiliyor.

Böyle küçük olasılık için her uçağa paraşüt koymak aşırı maliyet, ayrıca çok küçük azınlık harici kimse takıp atlayacak vakti bulamaz.
  • nhk ni youkosu  (06.09.20 23:12:05) 
uçağı yerde bile 200 kişiyi tahliye etmek ciddi bir zaman alırken havada dakikada 3-4 bin hatta daha fazla irtifa kaybeden, spine giren, anormal bir posizyona giren bir uçakta bu şekilde tahliye imkansız olur. Ayrıca herkesi arka kapılardan paraşütle atmanız gerekirki, ön kapıdan veya orta kapıdan paraşütle atlayanlar motorlardan dolayı kızaracaklardır. zaten atlamayı bilmeyenler uçağın herhangi bir uzuvuna çarpıp ölecektir. birbirlerini ezeceklerdir, uçağın içinde paraşütü açan fln olacaktır. tam bir kaos ortamı.

diğer bir konu yolcu uçakları maksimum 38-40 bin ile en az 18 bin feet yükseklikten uçarlar. 10 bin feet üzerinde dışarda oksijen desteği olmadan bir insan yaşayamaz. 10 bin feet altında atlamaları lazım.

2 kişilik eğitim uçaklarında bile paraşüt bulunmaz. sadece bazı ultralight uçaklarda kuyruk bölümünde paraşüt bulunur. motorunu kaybedince paraşütü açıp güvenlice indirir. Adı üzerinde zaten. ultralight. 10 bin üzerine çıkamaz, max 300-500 kg olan tek motorlu hava aracıdır.

bunun dışında ekstra maliyet, ekstra yük birde bunlar var.
  • morcivert  (07.09.20 09:59:47 ~ 10:00:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.