[]

İşsizlik problemi

Üni biteli bir yılı geçti. Mezun oldum ama iş bulamıyorum kafayı yemek üzereyim. Bunalıma giriyorum yavaş yavaş sanırım. Sürekli iş arıyorum. Görüşmelere gidiyorum ama sonuç yok! Siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. Kpps’ye de maddi olanaklardan dolayı bu yıl hazırlanamadım ki hoş hazırlanıp yeterli puanı alsam da biliyorum ve gözlerimle gördüm ki bir sürü torpil dönüyor atma işlerinde. Özel çektör de şansımı denemek istedim en azından az bir maddi kazanım elde edersem kPSS’ye hazırlanırım diye düşündüm. Veya en son yurtdışına gidip tuvalet temizlemek gibi işler bile yapabileceğim bir seviyedeyim şu an. Ne yapmalıyım bana bir akıl verin yoksa kafayı yiycem.




 
Sadece netten başvurmak yeterli değil artık. Tam bana göre dediğin bir ilan görürsen fabrikaya/firmaya elden cv bırakmaya gideceksin, içeriye girmene izin vermezlerse özgeçmişi kapıdaki görevliye bırakacaksın. Linkedin veya google üzerinden firmadaki IK sorumlusunun mail adresini bulup cv'ni mail atacaksın. Kısacası işi koparacak olan sensin, işi ne kadar istediğini belli et ki diğer adayların önüne geçesin.


  • kanlakarisikyagmur  (06.09.20 12:38:54) 
Sans bu isler tamamen.
Ilanlara basvurup bekliceksin.
Herkesten seni farkli kilan bi ozelligin yoksa durum bu.

Bence elektronik basvuru yeter bu arada. Mecralari cesitlendirebilirsin sadece. Onyazi belki etkili olabilir. O da belki. Gercekten sans bu isler.

Bu arada amacin kpss parasi biriktirmekse alt seviye islere de basvur, sekreterlik falan.

Korona yuzunden is bulmak daha zorlasti. Herkes senle ayni durumda ayrica.
  • Kittie  (06.09.20 13:02:44) 
Erkek sekreter almıyorlar. Alt seviye işlerde de çalıştım 4-5 ay. Günlük 50₺’ye. Amacım sadece KPSS değil. Özel sektörde de yok iş. Firmanın bana göre dediğim ilanı için kapıdaki görevliye verdiğim CV’leri toplasam. Burdan köye yol olur.


  • dakota  (06.09.20 13:08:22) 
bence kapıdaki görevliye cv vermek mantıklı değil. beyaz yakalı değilim. uzak olduğum bir alan ancak kapıdaki görevliye kaldıysa kariyerin sıkıntı zaten büyük. iş olsa bile o şekilde olan iş burnundan gelir.


  • black mamba  (06.09.20 13:34:35) 
ilanlara başvururken cv'ye ek olarak o şirkete özel yazdığın kendini tanıttığın ve neden o pozisyonda başarılı olacağını anlattığın bir önyazı eklemeyi önerebilirim.

kapıdaki görevliye cv bırakmak bana da mantıklı gelmedi.
  • king lizard  (06.09.20 13:42:41) 
Hangi okul?


  • kreatin  (06.09.20 14:00:00) 
Dil varsa yurtdışını kovalardım ben olsam Ya da sil kursuna giderdim.


  • komando kani var bende  (06.09.20 14:13:49) 
Dil de var da yeterli değil. Belgelendirmek gerekli. Onun için de para lazım. Kurs falan bir sürü masraf.


  • dakota  (06.09.20 14:49:57) 
Artik internette bir suru ucretsiz dil ogrenme secenegi var, bunlara bakin.

Ve hep red yiyorsaniz IKlardan geri bildirim isteyebilirsiniz, belki cok basit bir seyi yanlis yapiyorsunuz gorusmelerde vs.
  • kuehles blondes  (06.09.20 17:29:45) 
Alanınızdan mezun ve işe giren kişilerle Linkedin ya da başka yerlerden, tanıdık vasıtasıyla bağlantı kurup öneriler isteyin. Sizin yeteneklerinizi öne çıkaracak şeyler olmalı.

Bankaların sınavlarına bakın.

Dil için kursa gitmenize gerek yok. Tüm kurslar ücretsiz internette var, Özkan Çelen ile baştan başlayabilirsiniz. En azından mail yazacak, anlayacak İngilizceniz olur. Zamanla ilerletir sınavlara da girersiniz.

Kariyer net'te alanınızla uzaktan ilgili olabilecek işlere bakın, atıyorum Çağrı Merkezi olabilir, telekom firmaları, e-ticaret, dış ticaret, gayrimenkul vb. Buralarda istenen yetenekler için yine ücretsiz kurslar ve sertifikalar var internette onları kovalayın. MT programları, AB programlarında işler, işkur (mutlaka başvurun) mtstajprogramlari.com olabilir.

Sanki okula gidiyormuşsunuz gibi günde 4 saat düzenli bu kurslarla vakit geçirin. En sonunda olacak ve mutlu olacaksınız. Ülkenin durumu belli doğru stratejiyi geliştirmek önemli.

İş arama sürecinde garsonluk, oyun abiliği vb yapabileceğiniz ufak işler bakın, en azından bahsettiğiniz sınavlar için birşeyler biriktirirsiniz. Başka sorularınız varsa mesaj atabilirsiniz.
  • kaset  (06.09.20 18:22:32 ~ 18:24:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.