[]

dalış yapınca kulakların acıması?

Selamlar.Denizde yüksek falezlerin olduğu bir bölgede yüzüyorduk.Arkadaşla dibe bir dalış yapalım, derinlik ne kadar diye merak ettik.Takribi 7-8 metrelik bir derinliğe indiğimizde kulaklarım patlayacak gibi oldu.Sudan çıktığımızda kulaklarımız bayağı acıdı. Basınçtan dolayı mı? kulaklar zarar görmüş müdür?




 
evet basınçtan dolayı. zarar görmüş olma ihtimali düşük o derinlikte. eğer şuan ağrı sızı yoksa birşey yoktur.


  • awlmi  (04.09.20 10:24:37) 
- Basınçtan dolayı mı? evet.

- kulaklar zarar görmüş müdür? hayır.
  • jugador  (04.09.20 10:24:56) 
elbette ki basınçtan kaynaklanıyor. her 2-3 metrede bir basınç eşitlemesi yapmanız gerekir ki bu basınç değişimi kulaklarınıza zarar vermesin. Eşitleme ise burnunuzu tıkayarak (zaten ağzınız kapalı) burnunuzdan hava vermeye çalışarak kulaklarınıza hava basıncı iletilmesi ile yapılmaktadır. dalış hızınız ve basınç alışkanlığınıza göre eşitlemeyi de yavaşça ve çok zorlamadan yapmalısınız. karada bu işlemi deneyebilirsiniz. birden yüklenmeyin hafifçe burnunuzdan hava vermeyi deneyin. burnunuz tamamen kapalı olmalı ki vermek istediğiniz hava geçiş bulamayıp kulağınıza doğru yol alsın.
suda bu işlemi dalış sırasında 2-3 metrede bir yaparsanız kulak basıncınızı eşitlemiş olası zararlardan korunmuş olursunuz.
7-8 metrede normalde kulakta hasar oluşmaz ki zannediyorum ki daldığınız derinlik de 7-8den azdır. ağrı ve şikayet hala devam ediyorsa doktora görünün.
bu işi iyi bilmiyorsanız ve tecrübeniz yoksa da derine dalmak vb. aktivitelerden kaçının. Boğulma riski yanısıra kalıcı hasarlar alabileceğiniz birçok risk taşıyor. Aman dikkat.
  • erty_ksk  (04.09.20 10:28:28) 
Bazı kişiler daha hassas oluyor bazılarında daha az ağrı oluyor. Pek zarar görmemiştir.

Dalarken acı ağrı olmaması için ara ara basıncı eşitlemeniz lazım. Yutkunabilirsiniz, burnunuzu elinizle sıkıp nefes vermeye çalışabilirsiniz o şekilde eşitlersiniz.

Bir de bir kaç defa (farklı günlerde) dalarsanız vücut alışabiliyor, ağrı acı pek olmuyor
  • fezagezgini_4  (04.09.20 10:29:12) 
7-8 metrede neredeyse deniz seviyesindeki basincin iki kati var kulaginizda. 2-3 metreden daha derine kulagi esitlemeden dalarsaniz zari elinize alma ihtimaliniz var.


  • cilgin fantezilerin adami  (04.09.20 13:18:53) 
öyle görünüyor ki, suya daldığınızda basınçtan dolayı kulak acımasını ilk defa yaşıyorsunuz.

bu durumda daldığınız derinliğin 7-8 metre olmasına imkan yok. 7-8 metreye dalabilecek kadar dalmayı tecrübe etmiş adam, daha önce bin kere yaşamıştır o kulak ağrısını.

cevap: bir şey olmaz. en fazla su kaçar, dış kulak ilhitabı olursunuz.
  • kibritsuyu  (04.09.20 13:29:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.