[]

Ses izolasyonu sorunu

Merhaba, bu saate kadar uyumamamın bir sebebi var üst katımdan sürekli ve yüksek volümde odama gelen sesler. Yukarıdaki ruh hastası zaten uyumuyor klozete gidiyor musluk açıyor duş alıyor hepsini yapıyor sağolsun. Yatağa yatma sesini dahi duyuyorum o kadar kötü bir yalıtımı var ki evin cidden büyük bir rezalet. 1+1 ev bu arada yeni çıktım çıktığım güne lanet olsun.

Sizlere soracağım şey buradan yakın bir zamanda ayrılacağım acaba bir evin ses yalıtımı olup olmadığını nasıl anlarım? Nelere dikkat etmem gerekir ? Hiçbir bilgim yok malesef bu konuyla ilgili


 
eğer bina varsa ve yapılmışsa yalıtımı yoktur. daireler arası ses iletimini kimse düşünmüyor. onun yerine görsel şeylere bakıyorlar. sonra böyle oluyor işte.


  • alperz  (04.09.20 09:44:54) 
Cidden hiç yalıtımı iyi olan bina bulma şansım yok mu ? Evi kendim yaptırmadığım sürece bütün sesleri sineye çekmek zorunda mıyım ?


  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (04.09.20 09:54:19) 
3+1 ler o konuda daha iyi diyebilirim


  • banko maca hazineyi basan mustesar  (04.09.20 09:57:10) 
Hocam nerede oturuyorsunuz söyleyin de oralara bakmayalım.

Ek olarak, ses yalıtımını da baktığınız evdeki yaşayan insanlara kapılarını çalıp sorabilirsiniz.
  • rahibeler terasa  (04.09.20 10:18:06) 
Bir evi beğendiğinde, denk getirebilirsen eğer orada oturan potansiyel komşularına burada katlar arası ses sorunu oluyor mu diye sorabilirsin. Bunun dışında, evde kullanılan bazı malzemelerin kalitesine bakarak kabaca fikir sahibi olabilirsin. Doğramalar, çelik kapı, iç kapılar, duşakabin, varsa ankastre ve kombinin markası vs. vs. Zaten göz önünde olan ürünlerde bile ucuz ürünlere kaçtıysa, katlar arası ses yalıtımı gibi gözle görülemeyen bir şeyin iyi olması imkansız gibi birşey.


  • nhtzmc  (04.09.20 11:15:18) 
türkiyede yapı duvarlarında veya döşemelerinde ses yalıtımı için herhangibir malzeme kullanan bir müteahiti 15 senelik sektördeki birisi olaraktan duymadım.

daha büyük bir eve çıkarsanızyatak odası ile mutfak-tuvalet-salon arasındaki mesafe artacağı için ses azalacaktır.

yada ev kendinizinse içerden yatak odasına yalıtım yaptırabilirsiniz.
  • morcivert  (04.09.20 11:37:20 ~ 11:37:37) 
Çok şaşırdım ses yalıtımı olan bir evi parasıyla dahi bulamıyorum yani sadece türkiyede olacak olaylardan bir tanesi....

Yalıtım daha çok sesin kaynağında olursa işe yarıyor diye biliyorum zaten kiradayım 1 sene için masraf da yapamam.

Komşulara sormak mantıklı bir davranış ama arkadaş çevremde şuana kadar sorduklarım arasında herkesin yalıtımı kötüydü demekki çok genelleşmiş bir sorun

Ama cidden bu kadar zor olmamalıydı bir evin duvarina ses yalıtımı yapmak zaten fazlasıyla kârlı bir sektör
  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (04.09.20 12:05:58) 
malesef öyle hocam, belki bu premium diye satılan havuzlu mavuzlu, residıns tarzı evlerde vardır belki ses yalıtımı. onlara bakabilirsiniz.

ama sizde üstteki eleman normal tuvalet, duş ihtiyaçlarını karşılasa bile sizi uyandıracak derecede ses geliyor anladığım kadarıyla. sadece yalıtım değil muslukları, tesisatı fln dandik olmalı. bizim evde mesela mutfak musluğu o kadar kötüki sağ, sol yada aşağı yukarı hangi dairenin musluk açtığını anlayabiliyoruz.

malesef standart bir konfor için yüksek meblalar ödememiz gerekiyor bu ülkede.
  • morcivert  (04.09.20 12:18:05 ~ 12:18:18) 
Kesinlikle hocam haklısınız


  • sifreyi tekrar etmeniz lazim  (04.09.20 21:37:42) 
tek yaşamaya başladığımdan beri bende de aynı dert var, 2 ev değiştirdim ikisinde de aynı sorun. yan komşunun telefonu çalsa duyuyorum bazen abartmıyorum. hadi evi değiştireceğim desem nasıl emin olacağım, aynı dert işte :/
yeni bina eski bina fark etmiyor herhalde, bir çözüm önerim yok maalesef, derdinizi ortağım :/

  • birfincankahvedahaisteyenadam  (04.09.20 21:53:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.