[]

Kuduz aşısı/ kedim ısırdı

Kedimin kuduz aşısı vardı ama karne kaybolduğu için halen etkili mi bilmiyorum.

Dün gece evden kaçmış bugün sabah bahçeye geldi ve karnında sıyrık görünce kavga ettiğini düşünüp hemen veterinere götürdüm. Zaten aşı zamanı da gelmişti. Aşıyı yaparken hem veterineri hem beni ısırdı. Hatta öyle ısırdı ki parmak komple sızlıyor ve şişti.
Burada kendisine kuduz aşısı da yapıldı. Veteriner kediye, ize bakarak, kuduz bulaşma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

Ben kendime aşı yaptırsam mı yaptırmasam mı kararsızım. Sizce ?

 
kuduz sokakta denk gelebileceğiniz bir şey değil.
90'lardan beri kuduz vakası görülmüyor büyük şehirlerde.
zaten tek bir hayvan kuduz olsa, olduğu bölge karantinaya falan alınıyor.
yani "bulaşmış olabilecek" bir durum olduğunu sanmıyorum.
pansuman yapın yeter, geçmiş olsun.
  • blatta hiberna  (03.09.20 00:59:33 ~ 01:04:06) 
yapmayın lütfen. biraz araştırsanız göreceksiniz zaten. sokaklarda kol gezip birdenbire gelişen bir hastalık değil. sizin kendi beslediğiniz evcil hayvanınız aşı sırasında tuttuğunuz için sizi ısırmış. mesele bu.


  • not dark yet  (03.09.20 01:01:45) 
Cevaplar için teşekkürler. Muhtemelen boğuştuğu kediler yine civardaki beslediğimiz kedilerdir, onlarda da bir sorun yok. Nadir olduğunu duymuştum ancak yine de içim rahat etmedi.

Bir de veterinerde ısırınca hemen alkolle yıkadık ancak bu şişlik niye oldu ona da takıldım. Top dikine parmağa çarpınca oluşan şişlik gibi şişti.
  • Euxinos  (03.09.20 01:06:19) 
can havliyle sert ısırmıştır, kemiğe falan gelmiştir.
ya da belki siz elinizi çekerken ters bir şey oldu, hem ısırıldınız hem incittiniz.
şişlik normal yani böyle durumlarda.
  • blatta hiberna  (03.09.20 01:09:13) 
Gecenlerde gozumuzun hep onunde olan ama sokakta yasayan bi kedi isirdi beni de, kanadi, sisti, morardi isirdigi yer vs. acile gittim, doktor eger bu kediyi gozlemleme sansin varsa gozlemle, 10 gun icinde ortadan kaybolursa gel yapalim asiyi dedi. Sanirim kedi kuduz olursa 10 gun icinde olecekti, o yuzden oyle dedi.

Kediye de bana da bir sey olmadi bu arada, uzerinden 10 gunden fazla gecti. Ama renkten renge girdi isirdigi yer. Ozellikle kedilerden gecme riski dusuk kuduzun, hele hele evcil bi kediyse daha dusuk dedi doktor arkadaslarim.

Gecmis olsun.
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (03.09.20 01:34:34) 
yarasa tarafindan saldiriya ugramadiysa birsey olmaz


  • kreatin  (03.09.20 13:16:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.