[]

Acaba hasta mı oldum ?

Bir kaç gündür hafif baş ağrısı var

Dünden beri öksürük var ama aşırı değil sanki boğazında bişey kalmış gibi gıcık gibi öksürsem geçecek gibi

Bugün öğleden sonradan beri hafif sıcak hissediyorum kendimi yüzüm vücudum sıcak gibi ama ayaklarım soğuk

Üstümde bi kırgınlık var

Ara ara bileklerime ve diz kapaklarımda hafif sızı hissediyorum

Koku ve tat alabiliyorum şu an

Acaba diyorum... :(

Ne yapmalıyım ?

 
%80-90 pozitif olma ihtimaliniz mevcut. Belirtileriniz uyuyor. En yakın hastaneye yarın gündüz gidip test vermeniz doğru olacaktır. Geçmiş olsun.


  • 112 hayat kurtarır  (01.09.20 23:01:54) 
grip olunca benzer belirtileri mi gösteriyordunuz ? soğuk algınlığı da olabilir


  • fezagezgini_4  (01.09.20 23:08:47) 
@fezagezgini_4 evet bende olurdu arada böyle sesim kısılacak gibi olur, baş ağrım olur yani benziyor ona.

Bulunduğum yerdeki hastane epey bekletiyormuş 300 kişi varmış sırada şu an bekleyen.
  • minikbrowni  (01.09.20 23:16:05) 
bunun benzerini nisan ayında yaşamıştım. korona için hastaneye de gittim. hiçbirşey çıkmadı. soğuk algınlığı olabilir.


  • false pretension  (01.09.20 23:17:11) 
İshal var mı? O da yaygın covid belirtilerinden.

Ya yaşa göre değişiyor tabi ama gençseniz biraz belirti var diye hemen doktora gitmeyi ben mantıklı bulmuyorum. Zaten ilacı yok, C vitamini, nurofen falan alıp evde yatmanız gerekiyor her türlü. Hem ağır hastalar için meşgul etmeyi doğru bulmuyorum, hem de riskli yani hasta değilseniz de kapma ihtimaliniz var.

Nefes darlığı falan yaşarsanız direkt gidin tabi.
  • plutongezegendegilmi  (01.09.20 23:27:18) 
İshal yok kronik hastalık yok yaş 28 bende hastaneyi gitmeyi hiç istemiyorum. Nurofen aldım bi tane başka ne yapayın takviye vitamin filan mi alsam ?


  • minikbrowni  (01.09.20 23:37:33) 
benziyorsa grip halinize gripsinizdir yüksek ihtimal.

c vitamini alabilirsiniz
  • fezagezgini_4  (01.09.20 23:43:11) 
Olagan grip mevsiminde degiliz o yuzden ben de Covid oldugunuzu dusunuyorum.

Lakin hastaneye gitmek de gereksiz, neticede durumunuz agirlasmadigi surece bir sey yapmazlar.
  • Avoiding The Puddle  (02.09.20 00:12:29) 
göğüsünüzde doluluk hissi varsa pozitif olma riskiniz fazla.. arkadaşım belirtilerin 3. günü kötüleşmiş. eğer kötüleşirse zaten sağlık bak. verdiği ilaçları almak gerekiyor.


  • omonia  (02.09.20 00:24:10) 
Ben geçen pazar günü kız arkadaşıma yahu sırtım ağrıyor diye bir sürece girdim. Üzerine iki gün halsiz geçti,bir gün yataktan kalkamadım, bu süreç içerisinde ishaldim, arada ateş çıktı 38'i gecmeyerek geldi gitti. Sonunda bu pazar hastaneye gittim ve kan testi yapıldı. Testte anormal 4 5 satır olmasına rağmen süpersin diyerek eve yollandim. Hatta doktor varsa aramızda paylaşmak isterim çünkü kız arkadaşımın testi de biraz sıkıntılı idi ve aynı şey ona da söylendi. Yani büyük ihtimal süpersiniz.
Bu arada hala homkuruyorum ve 15 senedir hasta olmamıştım.

  • habarbey  (02.09.20 00:25:51 ~ 00:30:36) 
@habarbey az önce bahsettiğim arkadaşı ilk gittiği evinin yakınındaki onkoloji hastanesi de bir şeyin yok diye göndermiş sonra ateş çıkıp tekrar kötüleşince şehir hastanesine gitmiş ve orda pozitif olduğu ortaya çıkmış.. maalesef şuan ortam biraz karışık.. ama tabi arkadaş sizin gibi kan testi yaptırdı mı onu bilmiuorum..


  • omonia  (02.09.20 00:33:11) 
Bence ihmal etmeyin, siz hafif geciriyor olabilirsiniz ama eger covid pozitifseniz sizin kadar sansli olmayan birine bulastirabilirsiniz.

Erkek arkadasimin da normal zaman olsa kaale alip da doktora gitmeyecegimiz sikayetleri vardi, enfeksiyon uzmani arkadaşımın yonlendirmesi ile once test yaptirdik, sonra kan degerlerine bakildi, saturasyonu yani kandaki oksijen miktari dusuk oldugu için rontgen ve tomografisi cekildi. Test negatif, tomografi temiz ama kanda bariz enfeksiyon goruldu, su an karantinadayiz, 1 hafta antibiyotik kullandi ve takip edildi, simdi degerleri iyiye gidiyor, nolur nolmaz tam iyilesene kadar, sonrasinda 14 gun karantinaya devam edeceğiz.

Doktorlar odagi bulunamamis enfeksiyonlarda test negatif olsa dahi covid suphesini elemiyorlar. Testlerin guvenilirligi yerlerde cumlesini 3 ayri doktordan duydum.

Sadece sizi ilgilendiren bir durum olsa dinlenin, cok da paranoyak olmayin derdim ama bu maalesef toplumsal bir sorun.
  •   (02.09.20 04:42:32) 
Hastaneyi sevmiyormuş. Nurofen almışmış. Muhtemelen senin gibi hasta olduğu halde ortalıkta dolaşan bir vicdansız yüzünden virüsü kapmıştım bende. Belirtilerin koronayı işaret ediyor. Elini vicdanına koy, aklını başına topla ve hastaneye git !!


  • kanlakarisikyagmur  (02.09.20 09:02:47) 
Nurofen kullanmayın. Covid'de ibuprofen konusu tartışmalı ve öncelikle parasetamol öneriliyor.


  • pro9it9is9  (02.09.20 18:47:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.