[]

Spor ile kilo vermek

çok ham durumdayım.
ve çok şişmanlaştım, 94 kiloya çıktım. 178 boyundayım.

diyete başladım, sporu da katıp kilo vermek istiyorum. sağlıklı olup olmaması umurumda değil, sadece eskisi gibi zayıf gözükeyim istiyorum.

işin dram kısmını geçersek;
sitede bir spor salonumuz var. temel spor aletleri (halterler yok, ama makinalı aletlerin aşağı yukarı hepsi var) ve koşu bandıyla bisiklet aletleri mevcut.

ben application üzerinden nasıl bir program takip edeyim ki, buradaki aletlerle kısıtlı olarak doğru düzgün bir toparlanma sürecine gireyim.

freelytics mi? veya ne?

 
85 kg yim 185 bende baktım artıyor kendi çapımda bir şeyler yapıyım dedim.
öncelikle kahvaltı hariç ekmek ve türevlerini yemiyorum oda kahvaltıda 1 dilim.
öğün araları paket bisküvi gibi şeyleri fln açlıktan gebermiyorsam yemiyorum. cipsdir şudur budur öğün araları onu bunu gömmek tarzı şeyler yok. kola, paket meyve suyu, icetea (zaten nefret ederim), çaya kahveye şeker tarzı şeyler kesinlikle yok.
sabahları işe gitmeden önce bi 2 dk fln esneme sonra şınav zaman olursa biraz 3kg lik ağırlık ile 3-5 dk da takılıyorum. bazen squat, 40 a kadar çıktım onda da. ilk başlarda anca 10-15 şınav çekerken şimdi tek seferde 40 çekebiliyorum. öyle her gün yapmıyorum tabi. duruma göre. 60-70 şıvav, squat, mekik fln yapan bir arkadaşım var hergün aksatmadan yarım saat ayırıyor, gayet fit kendisi.

bilmiyorum faydası oluyor mu ama en azından iyi hissettiriyor ve 85 inde üzerine hiç çıkmadım. keşke hergün yapabilsem.
  • morcivert  (30.08.20 21:52:00 ~ 22:04:29) 
freeletics bilmemne gözünüzü yukarılara dikmeyin. siz bol bol kardio yapın. yürüyün, koşun, bisiklete binin.. hamsınız, gaza gelmeyin. 1-2 ay, vücut kendine gelen sadece hareket edin.

edit: sadece diyetle 30 kilo verdim. diyeti sakın boş vermeyin.
  • co2s2  (30.08.20 22:00:59 ~ 22:01:43) 
benim boyum 178cm ve 100 kilo olduğumda P90 programı ve diyete başladım. 3 ay içerisinde 15 kilo verdim. Program 2 bölümden oluşuyor 1 gün kardiyo 1 gün ağırlık(dambıl). Yaklaşık 40 dakka sürüyor programlar. evimin salanuna yapmıştım.


  • allahinadiylaoku  (31.08.20 09:32:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.