[]

Kendini ifade edememek

Merhaba. heyecanlandigim durumlarda beni ifade etmeyen kelimeler cikiyor agzimdan. Bir ornek verirsem dun bir is gorusmesine gittim. Ise cok bayilmadim ama cok salak bi sekilde agzimdan bir an once ise baslamak istiyorum, calismayi ozledim gibi seyler cikti. Bunun ustune gorusmeler olumlu gidiyordu zaten, referans filan istediler ama ben isi cok istedigime emin degilim. Ve cok yogun bir is, onu kaldiracak kafada da degilim. Sirf bi an gaza gelip 2-3 gun once hissettigim evde sıkıntıdan patladığım için çalışmak isteme duygusunu yersiz bi sekilde orada ifade ettim, yeri ora degildi. Simdi teklifle gelseler ne diyecegim diye beynim catladi dusunmekten. Kendimi sabote ediyorum resmen.

Bunun psikolojik aciklamasi var mi bilmiyorum, ruh halim de cok gelgitli ama resmen baska biri beni yonetiyormus gibi hissediyorum. Kendimi ifade etme konusunda bayagi sikintiliyim. Bu durum nasil gelisir?


 
anladığım kadarıyla işsizsiniz. işe de başvurdunuz herhalde ki sizi çağırdılar. çalışmak istiyorum da demişsiniz.

işsiz kalmak sizin için sıkıntı değilse iş teklifi aşamasına geçerlerse kabul etmezsiniz.

yine de muhtemelen yaşça büyüğünüz olarak iş en iyi çalışırken aranır demek isterim.
  • ozdek  (29.08.20 13:19:36) 
heyecanlandığın için oluyor muhtemelen. mülakatta heyecanlanman normal ama bir de karşı tarafı reddetme, hayır diyememe, insanları kırma gibi genel endişelerin de var sanırım sosyal hayatında. kontrolü kaybetmenin sebebi kafanda binbir tilki olması, kendinden ve ne istediğinden çok emin olamaman. biraz daha kararlı ve sakin olmaya çalışmanın faydası olabilir.

bunlar soruna cevaptı. yaşadığın durumda iste bir sabotaj göremiyorum ben, büyütüyor gibisin. bu da aslında yukarıda belirttiğim durumlarla ilgili bir bakış açısı. yine mahvettim, kontrolü kaybettim, batırdım düşüncesine fazla yoğunlaşıp objektiflikten uzaklaşıyorsun. halbuki insanlar mülakatlarda böyle şeyler söylerler, hatta bazıları bilerek yapıyor bunu. çünkü bir an önce başlama isteğini belirtmek işveren açısından sadece olumlu değerlendirilecek bir nokta. işi istemiyorsan teklif geldiğinde reddedebilirsin, "ama bize mülakatta çok istiyorum dediniz yalancı düzenbaz" demeyecekler neticede. yeter ki gelsin o teklif, gelince reddetmesinde bir sakınca yok.
  • Bruce  (29.08.20 13:31:00) 
farkli bir acidan yaklasip soyle diyebilirim, is gerceklesir gibi olunca istemedigini fark etme sebebin yenilikten, sorumluluktan kacma durtun olabilir. hepimizde var bu aslinda, yeni durumlardan kacmak isteriz. bence bir kagida artilar eksiler yazip, isin gercekten size uygun olup olmadigini yazin analiz edin, olabildigince objektif olarak. maas da fena degilse ve yazdiginiz artilar fazla cikarsa, neden olmasin? belki gercekten de istersiniz.

istemediginize ve size uygun olmadigina yuzde yuz emin olmadan reddetmeyin bence. deneyim iyidir.
  • kurbanlik koyun  (29.08.20 15:39:06) 
Bir an önce bir yere başlamam gerekiyordu maddi durumumdan dolayı. Başka yerle anlaştım dersiniz? Yalan mı yok


  • Unde bach canim  (29.08.20 19:58:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.