[]

Düzenli kilo almak

Merhaba. Ağustos ayı başından bu yana neredeyse her hafta 1.5 kg alıyorum. İdeal kilomu geçmeye 2 kg kaldı ve sağlıklı hissetmiyorum. Aslında düzenli besleniyorum ama aç kaldığımda abur cubura yöneliyorum. koşu, yoga yapıyorum (haftada 1) ama kilo alma hızını kontrol edemiyorum. Şimdi sormak istediğim özellikle çok aç olduğumda ne yersem sağlıklı olur ve daha az kilo alırım? Diyetisyene gitmeli miyim?




 
sayıları tamamen sallayarak ilerliyorum;

vücudun için gerekli enerji miktarı 1000

eğer sen 800 alırsan vücut 200lük açığı kapatmak için depodan harcar kilo verirsin.

eğer sen 2000 alırsan vücut 1000lik kısmını hareket tarzına göre yağ ve kas olarak depolayabilir.

tdee değerini öğrenip yediğin içtiğin şeylerin kalorilerini hesaplarsan kilo alımını daha kontrollü hale getirirsin.

eğer çok hareketli bir hayatın yok ve sen aşırı kalori alımı yapıyorsan doğal olarak kilo alımını durduramazsın. kalori hesabı yaparken neler yiyeceğine bu şekilde karar verebilirsin.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (26.08.20 13:23:32) 
Salatalık gibi kalorisi düşük hacmi yüksek gıdalar. Ayrıca aktiviteyi haftada birden daha fazla yaparsan da kalori dengeni tutturma şansın olur.


  • arnold schwarzeneger  (26.08.20 14:16:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.