[]

apartman yöneticisiyle problem

bir yönetici seçilmiş sanırım ama ne seçimden haberim var ne oy kullandım.

apartman eski bir apartman, "daire kapınızın önüne mama kabı koymayın sokağa koyuyoruz zaten" bilinci daha geçen hafta falan yerleşti apartmanda. hala apartman girişinde yerde tavuk kemikleri buluyorum.

şimdi bunlar fare gördük kocamandı hemen temizlik yapılsın diye ortalığı ayağa kaldırıp bi temizlik firmasıyla anlaşmış, apartmanda aidat sistemi olmalı diye geziniyolar. tavuk kemiklerini temizlikten sonra gördüm bu arada.

eski bi apartman, temizlense bile görünür olarak ne bir şey değişiyor, ne de kimse hijyeni önemsiyor. alt kat balkonunun üstüne masa örtüsü silkenler mi dersin, kapıcı gelecekmiş gibi çöpünü kapının önüne koyanlar mı...

benim haklarım nelerdir şimdi bu durumda?

apartmanı temizleyelim hijyeni önemseyelim durumundan ziyade biz yönetici olduk bundan para kazanıyor olmamız lazım gibi bir durum seziyorum. ne yapabilirim konuyla ilgili?

anlaşılan firmalara yapılan ödemelerin faturalarını apartman girişine asmalarını mı isteyeyim? ya da ben sizin yöneticiliğinizi kabul etmiyorum, oy da kullanmadım ne haliniz varsa görün diyebiliyor muyum?

bu kadar eski bi apartmana sik sok masraflarla 200 lira aidat masrafı çıkaracaklar çünkü.

 
bunları karar defterine yazmadan karar alamazlar kafalarına göre. o yüzden toplantı yapılması ya da defterin imzalanması lazım.

oylamaya katılmadıysanız ve kurallara uydularsa yapabilecek bir şey yok. ilk toplantıda çoğunluk aranır. yoksa 2. toplantı yapılır onda 1-2 kişiyle bile her türlü karar alınır.

apartman temizliği için ayda 200 tl masraf çıkmaması lazım (4-5 daireyseniz başka) ama çalacak adam naylon faturayı da düşünmez mi sizce?
  • ozdek  (25.08.20 15:54:41) 
yani nitelikli dolandırıcılık yaptıklarını düşünmüyorum ama tavırlarından önceliğin apartmanın temizliği değil de bir aidat sisteminin hayata geçmesi olduğunu hissediyorum.

böyle davranıldığı sürece istenirse haftada bir temizlik yapılsın, bir şeyin değişmeyeceğini söyledim. "bir şey değişmeyecek diye temizlik de mi yapılmasın, bi şekilde bi aidat alınmalı" cevabı geldi. bu apartmanda herkes hijyen konusunda aynı hassasiyete sahipmiş, parayı ödemeliymişim.

önceki hafta "apartmanı kocaman fareler bastı temizliiiikkkk" derken komşular başkaydı çünkü. temizlenecek diye salonun ortasına sıçalım o zaman.

bunlara kalırsa leş içinde yaşayalım ve ayda 200 lira aidat ödeyelim istiyorlar.

haklarım dahilinde yapabileceğim tüm yokuşu yapma niyetindeyim valla aklına bir şey geleni beklerim.
  • timmie  (25.08.20 16:03:56 ~ 16:09:52) 
öncelikle toplantı tutanağı isteyin.
eğer yoksa yöneticiyi tanımayın.

eğer varsa ve sizin bu toplantıdan haberiniz yoksa toplantının size söylendiğine dair ilam isteyin.

hadi bunları geçtim.

temizlik işi için yan teklifleri isteyin. öyle bir teklif aldım anlaştım olmaz.
  • teritori  (25.08.20 16:47:25) 
yönetici seçilmesi için bir olağan/olağanüstü genel kurul çağrısı, toplantı zamanından en az 15 gün önce ilan edilmelidir. olağan genel kurul karar yeter sayısına erişilemediğinde en az 15 gün sonra olmak üzere yeniden toplanır. bu ikinci toplantıda alınan kararlar için, karar yeter sayısı aranmaz.

ancak, yönetim planında ya da ortak kullanım alanlarında, ya da ortak kullanıma yönelik alınacak kararlarda, karar tipine göre karar yeter sayısı aranabilir.

aidat, ortak gider masraflarına yönelik kararlar, karar yeter sayısı aranmaksızın belirlenebilecek bir karardır. bu kararları tanımıyorum deme şansınız ne yazık ki yok.

toplantıya katılıp red vermeniz durumunda 1 ay, katılmayıp kararı öğrendikten sonra 1 ay, her halükarda 6 ay içerisinde kararın iptali için sulh mahkemesine başvurarak kararın iptalini isteyebilirsiniz.

alternatif olarak alınan kararın iptali için olağanüstü genel kurul marifetiyle kararı değiştirebilirsiniz.

tüm bunlar, kat maliki için geçerli seçenekler olup, kiracının -kat malikinden vekalet almadığı sürece- bu konularda söz hakkı yoktur.

bu arada, her ne kadar yerleşik kural kiracı ödese de, kanuna göre aidat, demirbaş vb. giderler kat malikinin yükümlülüğüdür. ödemeyeceğiniz her aidat vb. kat malikine borç olarak yansır. yönetimin, her bir borç için aylık %5 faiz işletme hakkı vardır.
  • altinci nesil caylak  (26.08.20 09:27:05 ~ 09:28:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.