[]

muzik aleti tavsiyesi

bir muzik aletine baslamak istiyorum. apartman oldugu icin komsulari rahatsiz etmemesi en onemli kriterim. ayriyeten, nispeten calmasi kolay olursa daha iyi olur sanki.

mizika?
kalimba?
xylophone?
cajon?
ukulele?

bunlar mantikli mi? baska onerilere de acigim.

 
Elektrik/Klasik gitar, klavye, bas gitar.

Klasik hariç zaten akustik cihazlar değiller basit amfiye ihtiyaç duyarsınız ama artısı gece çalsanız dahi kimse noluyor demez.
Amfi derken illa ki kutu şeklinde amfi almanıza gerek yok amfi görevi görecek kulaklığa ya da evdeki mevcut 2.1 ses siteminize çıkış yapabilecek ufak cihazlar da var.

Nispeten çalması kolay diye aslında bişey yok ama başlaması kolay diye bir şey var.

Bu saydıklarımda da basit akor eşliği ile popüler şarkılara eşlik edecek seviyeye 3 ayda gelirsiniz. Daha doğrusu 3 ay içerisinde sizi mutlu edecek şeyler çalmaya başlayabilirsiniz. Daha sonra azıcık basit müzik teorisine göz atsanız ve gün aşırı biraz bızıklasanız basbaya çalarsınız da.
  • hedep  (22.08.20 14:05:01 ~ 14:06:23) 
Mızıka görünüşüne kanıp kolay sanılan fakat çalması zor, bu süreçte yüksek sesiyle evde çalması da zor

Cajon güzel fakat yine sesli alt kata titreşimi gider

Ukulele ve kalimba eğlencelik fakat sınırlı enstrumanlar

ikinci el Elektro gitar (500 tl) + amfi (150-200 tl) + kulaklık ile kimseyi rahatsız etmeden müzik ufkunu bilgini açabilecek bir enstrumanın olur

Ya da midi klavye yine içinden tuşlu enstrumanlara hevesin merakın varsa ister eğlenmelik sararsa ciddi düşünmelik bir seçenek olur
  • freebird5406_2  (22.08.20 14:09:20) 
mızıka ve cajunun sesi diğerlerine göre daha yüksek. müzik aleti çalacaksanız komşu rahatsız olmasın ona göre ensturman seçeyim kriteri bence yanlış. önce istediğiniz aleti belirleyin, sonra nerede ve ne zaman çalacağınızı planlayın. davulda çalmak isteyebilirsiniz, gidip bir studyoda saatlik davul kiralayabilirsiniz mesela.


  • morcivert  (22.08.20 23:35:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.