[]

hangi ev işlerinde iyisiniz?

özellikle tamirat tadilat, tesisat veya elektrik gibi hangi işlerde iyisiniz? yoksa her iş için usta çağırır mısınız?

bugün kapanmayan bir pimapen sorunum vardı, usta çağırmak üzereyken, bir youtube videosu izledim, alyan anahtarıyla iki vida sıktım ve 200 lira kara geçtim. bir ev işini kendim başarılı bir şekilde yapınca inanılmaz gururlanıyorum, sizde de oluyor mu böyle? Abartıyor muyum?


 
kırıp dökme kesme biçme olmayan ufak ev sorunlarını kendim hallediyorum


  • nahtoderfahrung  (17.08.20 23:37:51 ~ 23:37:59) 
erkek arkadaşım her şeyi çözüyor, yüzüklük bile yaptı; su, elektrik, tabletlik, laptop kaldırıcı, tabela, broşür tasarlama... ama uygulayıcı reklamcı, melzamesi, malzeme bilgisi ve çevresi var. kocası beyaz yaka olan arkadaşlarımın kocaları matkap kullanmaya kalkıp, bozuk olduğunu iddia ediyor, oysa fişi takmamış salak..

biraz merak-ilgi alanı, biraz da meslekle ilgili sanırım.
  • cccbehzatccc  (17.08.20 23:41:09) 
Boya


  • freebird5406_2  (17.08.20 23:48:33) 
Alçı
Su ve elektrik tesisatı
Alcipan
Matkap işleri
Dolap kurma vs (iş değil)

Nasıl diyeyim, profesyonel olmaz ama baya iyi şekilde sıfırdan ev yapabilirim :)
  • kisa  (17.08.20 23:49:31) 
Elektrik işinden korkuyorum, bir de tesisat işi büyükse girmem ama sizin gibi internetten bakıp sifon tamir etmişliğim var. Kullanım kılavuzu okumakla, bir iki video izlemekle çözeceğimi gözüm kesmezse hemen çağırırım ama ustayı, boyumdan büyük işlere girmeye korkuyorum.

Teknik lise mezunu olan ve elinden her iş gelen babama çıraklık yaparak büyüdüm, eve usta girdiğini pek görmedim. En son 5-6 yıl önce babamla evin banyosunu yeniledik, sıva yapıp fayans döşedim. Ben de fayans döşemeyi biliyorum diye gururlanıyorum valla, bence güzel şeyler bunlar.
  • kobuzchu kiz  (17.08.20 23:50:03) 
En son bulaşık makinasının içini açıp anakarti değiştirmiştim bu konuda benden cimrisi yoktur sanırım o yüzden çatı kiremiti bile değiştirebilirim


  • olaylar olaylar  (17.08.20 23:51:49) 
Babam evde herhangi bir şey bozulduğunda, arızalandığında asla usta çağırmaz. Küçüklüğüm o bu işlerle uğraşırken yanında çıraklık yapmakla geçti. Mobilya kurmak, testere, matkap kullanmak, tesisat, elektronik aletlerin tamiri gibi birçok şeye dair bilgim var. Eski karyolanın parçalarıyla masa yapmışlığım, ekranı kırılan, şarj almayan akıllı telefonlarımın parçalarını değiştirirerek tamir etmişliğim var. Kadınların bu tür şeylerle uğraşması pek takdir edilmiyor, ama her insanın azıcıkta olsa böyle evle alakalı tamir işlerine, aletlerine dair bilgisi olması gerek diye düşünüyorum.


  • GoodMorningTeacher  (17.08.20 23:52:48) 
Kadınım. İkeadan aldığım lambayı kurunca -tornavidayla bir tane çivi döndürdüm sadece- aşırı gururlanmıştım. Onun dışında sifon bozulur, pimapen kapanmaz usta çağırırım.


  • ruhen hastayim ben  (17.08.20 23:53:45) 
Beyaz eşya tamiri ve elektronik hariç her şey.

Yeterli alet edevatla şu videodaki evi yapabilirim.
www.youtube.com

Meslekle alakasız,
Hobi
  • Mirket  (18.08.20 00:02:37) 
hepsini yaparım. her türlü tadilat işleri, boya badana işlerini yaparım. elektronik işlerde de iyiyim.


  • alt4y  (18.08.20 00:03:39) 
daha 2 gün önce klozeti komple söküp tüm borularını değiştirip eskisinden (sıhhı tesisatçının kurduğundan) daha sağlam olarak yerine otutturdum ve bunu ingiliz anahtarı olmaksızın yaptım.

2 gündür her tuvalete gittiğimde eserime gururla bakıyorum.
  • trajikomix  (18.08.20 00:03:56) 
elektronik harici her şeyi yaparım, elimden gelir. usta çatalı görmektense kendim hallederim bi şekilde.


  • scudman1  (18.08.20 00:14:23) 
Ben de yapabiliyorum, ev çatısı inşa etmişliğim vs var, babam teknik öğretmendi, küçükken her işe koşturduğu (ve beni zorla yanında götürdüğü) için öğrendim. Güzel skill ama yapmamayı tercih ederim, 2 saat kan ter uğraşmaktansa işini iyi yapan bir ustaya para verip o esnada çayımı içmeyi tercih ediyorum.


  • plutongezegendegilmi  (18.08.20 00:54:53) 
yalnız kötüyüm diyen hiç çıkmadı :) erkek olarak sanırım bu olaylar zaafımız :)


  • bugisme  (18.08.20 01:11:41) 
su, elektrik, delme, kesme-bicme, boya-badana, parke doseme dahil her turlu isi yaparim.


  • crucio  (18.08.20 01:17:08) 
evdeki çoğu tadilat tamir işini kendim yaparım kırıp dökeceksem gerekli ekipmanıma bakarım varsa yaparım yoksa usta çağırırım.
not zaten tamirciyim az çok anlarım işten

  • basond  (18.08.20 09:33:23 ~ 09:34:03) 
alet işler el övünür diye bir söz var.
ustaların takım çantası olmasa onlar da zorlanırlar işlerini yaparken.

ben kendime alet çantası oluşturuyorum yavaş yavaş. bu da benim çeyizliğim.

Elimdeki teknik imkanlar el verdikçe her türlü işi kendim yapıyorum. Mesela telefonum bozuksa parçasını alıp değiştirebiliyor ya da laptop'umu temizliyorum. Bunlar basit şeyler, youtube'da nasıl yapıldığı gösteriliyor.

Banyo lavabosunu aylardır değiştiremedim çünkü uygun anahtar yok, şuan idare ediyor.

Geçen ciddi bir yağmur sonrası çatı su aldı, en üstta katta ben olmama karşın duvardan sızarak bir alt katıma gelecek kadar bir yağmur vardı. Çatıya çıktım durumu görmek için ve oluğun tıkanmış olduğunu gördüm. Tamirci çağırsaydım bir kaç bin lira alacaktı -çünkü daha önce geldiğinde çatının çok kötü durumda olduğunu ve bir süre sonra bu tarafın akacağını söylemişti. çatının akacak dediği yerde oluğun plastik bardakla kapatılmış olduğunu gördüm. usta çatının bir tarafını tamir ederken diğer tarafına bardak koyup oluğu tıkamış. -kötü niyetli olmadığını ve çatıda çay içip bardağının o gittikten sonra oluğa girdiğini düşünmek istiyorum ama ustanın böyle olacağını bilmemesine imkan vermiyorum. o yüzden ustalara güvenmiyor, yapabileceklerimi DIY olarak yapmaya çalışıyorum. beni aşan bir şeyse güvenilir bir yer bulmak lazım.
  • biseysorcaktim  (18.08.20 10:25:53) 
Hiçbirinde değilim, boyayı falan kendim yapıyorum, aslında çoğu şeyi kendim yapıyorum ama beceriksizim. Çok uzun sürüyor ama oluyor. Hizmet sektörü bu kadar pahalı olmasaydı yaşadığım yerde, asla uğraşmazdım.


  • buf-e kür  (18.08.20 10:30:13 ~ 10:30:37) 
ev işi tadilat işlerini halledince ben de çok gururlanıyorum!
elektrik bir istisna! elektrikten korkarım ben. o yüzden onun için usta çağırırım direk.

  • pangea  (18.08.20 13:00:20) 
Erkeğim ama bir ben anlamıyorum herhalde bu işlerden. Çatı yapmak, ev yapmak falan nedir hocam ne yaptınız siz... Ben sadece boya badana yapmayı ve matkapla bir şeyler montelemeyi biliyorum. Elektriğe falan hiç dokunmam küçükken çarpılmıştım.


  • vedatchilipeppers  (18.08.20 14:46:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.