[]

Eski amiral gemisi vs. yeni düşük model telefon

Herkese merhaba,

Yeni bir telefon alırken eski senelerin amiral gemisi telefonu mu almak daha mantıklıdır yoksa aynı rakama o sene çıkmış düşük model telefonu almak mı mantıklıdır. İkisi de sıfır telefon.

Benim anladığım kadarıyla olay parça ve yazılım desteğiyle alakalı. Yeni telefon yeni yazılımla ve daha uzun süre parça desteğiyle geliyor ama eski amiral gemisinin de özellikleri daha fazla ve daha iyi.

Fikirleriniz nelerdir?

 
Ne kadar eski olduğuna göre değişmekle beraber amirali seçerdim muhtemelen.


  • fezagezgini_4  (10.08.20 15:10:21) 
Eski amiral gemisinin 0 versiyonuysa tercih ederim. 2. el olsaydi tercih etmezdim.

Yazilim destegi bir noktada kesilecektir ama bunun gercekten sorun hale gelecegi noktada siz telefonu degistirmis olursunuz.
  • cleric  (10.08.20 15:45:24 ~ 15:45:37) 
geçen senenin amiralini bu senenin orta modeli fiyatına alıyorsan onu al. yazılım desteği biraz orta - uzun vade de etki ediyor. örnek olarak samsung galaxy s7 şu an hala çatır çatır çalışan bir telefon.

eğer eski bir amiral model değilse zaten yazılım ve parça konusunda da çok sıkıntı olmaz, bence.
  • issiz karga  (10.08.20 16:16:07) 
Amiral olmayanlar guya destek aliyor da telefon zaten çöpe donuyor iki yil icinde, amiral diyorum.


  • pofudukayi  (10.08.20 17:47:00) 
issiz karga +1

ben de s7 kullanıyorum. cayır cayır çalışıyor. şarj girişini biraz yamulttum. bir de kulaklığı takınca sol taraf çalışmıyor. onu da bluetooth kulaklık ile çözdüm. yazılım falan olmasın boşver. bozulana kadar kullanırım ben. orta tuş olması da hoşuma gidiyor
  • fezagezgini_4  (10.08.20 17:53:22) 
şu noktadan sonra amiral gemisi, general tankı falan bir avantajı yok... onlar 5 sene önceydi.

2000 liralık telefon zaten quad core 2 ghz işlemci 64gb hafıza 3-4gb ram 6 kusur fhd ekran. 40-50 üzeri mpx kamera.....

çok özel ihtiyacın hobin vardır mesela müthiş kamera lazım, 256 gb saklama alanı lazım vs. o zaman tamam. ama bu durumların dışında gündelik kullanıcı için şekil ve arayüz dışında, biraz da kamera performansı. başka hiçbir fark yok.
  • orpheus  (10.08.20 19:01:53 ~ 19:02:25) 
amiral gemisi yerine güncel xomi, redmi, ot bok ne olursa alsan daha iyi.
android 10 ile güzel özellikler var, bataryalarda bir süre sonra perte çıkmaya başlıyor.

  • rhan  (10.08.20 19:16:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.