[]

sizce akp ne zaman biter?:/ veya biter mi?

rte ölünce mi?




 
AKP'yi sadece bir parti olarak gormemek lazim. AKP (ya da daha genis tabiriyle Siyasal Islam) Turk halkinin cogunlugunun dunya gorusu ve hayat anlayisina en yakin parti. Dolayisiyla parti adindan bagimsiz olarak Siyasal Islam Turkiye'de her zaman etkili olacaktir.


  • crown  (07.08.20 09:44:36) 
Ülkede siyasal islam bitmez. O yuzden akp biter ismi değişir cismi ayni kalir.
Türk halkınin çoğu böyle yönetilmeyi seviyor, yapacak bir şey yok.

  • logisticsmanager  (07.08.20 09:49:07) 
Tıpkı SP döneminde olduğu gibi, kendi içinden yenilikçiler çıkıp kavgasız gürültüsüz bir şekilde kendilerine güven kazanırlarsa anca öyle. (Babacan ya da küçük enişte gibi değil.)

@crown bazen duyuru/soru sahibi olmasam dahi cevap olarak tiklemek istediğim gönderiler oluyor, seninki de öyle bir gönderi.
  • foolrules  (07.08.20 09:50:00) 
çıkar birliğini uyuyan çoğunluğa çaktırmadan ne kadar yürütebileceklerine bağlı. şu anki akp'nin içinden yenilikçi falan çıkması zor. erbakan zamanındaki gibi değil işler.


  • sibertenik  (07.08.20 10:09:56) 
AKP bir partiden çok bir kimlik bir hayat tarzı. Ve bu sadece ona oy verenlerin değil tüm orta doğunun genel tavrı. Akpye atfedilen tüm suçlamalar; hırsızlık, yolsuzluk, adam kayırma, bunlara ilkesel olarak bir karşı çıkış yok. Aksine tek sorun bunları kendisinin yapamıyor oluşu. Adam kayırmadan şikayetçi olan neredeyse herkes bir torpil bulsa, bunda bir beis görmeyecek. Farklı tezahurlerde, farklı etnik, dini ya da siyasi kimliklerle var olsa da Türk halkının neredeyse tamamı akplidir. Aynı şekilde reisin tek suçu da kendi muhteşem ideolojilerinin reisi olmaması. Reis de Allaha hamd olsun tam bize yaraşır bir lider. Bayılıyorum ona. Onu düşündükçe nefesim kesiliyor.


  • allah yazdiysa bozsun  (07.08.20 10:11:37) 
ne yazık ki @allah yazdiysa bozsun +1

ben bunu gördüğümden beri Türkiye'ye olan inancımı kaybettim. Yani az sayıda düzgün insan var ama geri kalan muhalefet bile kendi sırasını bekliyor, aynı tas aynı hamam devam edecek gibi.

parti olarak akp, yavaş yavaş bitip %1-2 alan SP haline dönüşebilir. Daha en az 1-2, belki de 3-4 seçim var ama ona.
  • nhk ni youkosu  (07.08.20 10:17:09 ~ 10:17:56) 
Ekleme yapmak istiyorum. En büyük ahlaki dayanağı "senin anana bacına yapsalar ne yaparsın" olan bir milletten bahsediyoruz. AKP ölür ama akpcilik ölmez.


  • allah yazdiysa bozsun  (07.08.20 10:23:25) 
2 seçime sıkıntıya gider. ben rtenin yaşadığı sürece etkisinin olduğunu düşünüyordum ancak pandemi sürecinde dünya değişime girdi bu herkesi vurur.


  • mikahakkinen  (07.08.20 10:41:49) 
nesiller değişecek, dünyadaki görüş farklılıkları gittikçe birbirine benzeyecek. geri kalanlar ileridekilere mental olarak yetişecek. o zaman akp ve uzantıları bitecek. bu kaçınılmaz bir son. malatya'daki bir lise öğrencisiyle londra'daki bir lise öğrencisi teknoloji vasıtasıyla anlık olarak görüntülü konuşabiliyor. onun yazdığını twitter'da diğeri okuyabiliyor. fikirler paylaşılıyor insanlar birbirini anlıyor. yabancıların gavur dinsiz olmadığını, onların da kendileri gibi birer insan olduklarını öğreniyor insanlar. böyle sonsuza dek gitmeyecek.


  • bohr atom modeli  (07.08.20 12:50:34 ~ 12:50:58) 
Bitmez. Türkiye bir yola girdi artık .20 sene öncesine göre çok şey değişti .
Ciddi anlamda (denizde kara havada ve dış ülkelerde) stratejik hamleler yapılıyor. 90larda dışarıda yaptığımız tek açılım(!) Yunan jetleriyle Ege sularında yapılan (o zamanın tvlerinde sadece göstermelik bir haber olarak ) it dalaşlarıydı .

Şimdi ise bir çok ülkeyi rahatsız edecek türde hamleler yapılıyor ve bu konuları şu dönemde başka hiç bir parti yürütemez . Muhalefete ve kaybettikleri seçimlere bakarsak sadece akp nin seçimlerde kazanması için varlık gösteriyorlar. Akp gitmez bir kaç level üstü gelir.
Ek bir kaç parti kurulacakta, seçime girecekte ve akp oy kaybedecek umudu ile yaşıyorlar.
Ha bir de sandık haricinde, AKP'nin gitmesi için coronadan da medet umanlar var.
  • Erva  (07.08.20 13:55:59) 
Akp zaten 2015 Haziran seçimlerinden itibaren bitik. Mhp'nin desteğiyle ayakta duruyordu bu zamana kadar. Şuanda Akp diye bir şey zaten yok, Bahçeli'nin güdümündeki Erdoğan var. Fakat artık o da bir fayda getirmiyor. Son yapılan anketlerin tamamında Akp + Mhp maksimum % 48. Son yerel seçimlerde bütün büyükşehirleri kaybettiler. 25 senedir kazandıkları İstanbul'da 23 haziranda % 8 fark yediler. Yapılacak ilk seçimlerde Akp yolcu yani.
Bütün trolleri maaşa bağlayıp Twitter'da Sözlük'te vs. havlatsalarda geri dönüşü olmayan son bu.

  • fobfilm  (07.08.20 14:03:34 ~ 14:05:23) 
fobfilm+1
ayrıca destekleyen sermayedarların ülkeden parasını çekip yurt dışında işletmeler açtığı söyleniyor bence ciddi bir dalga geliyor. siyasal islam öyle gözde büyütülecek bir şey değil dünyanın her yerindeki muhafazakar parti oyu kadardır.

  • guitarissimo  (07.08.20 14:11:40) 
@guitarissimo + olarak siyasal islam'ın kemik oyu % 20-25 civarıdır. Erdoğan'ın % 50 oy alması demokratik ve merkezi söylemlerle dışarıya açılmasıyla olmuştur. Artık günden güne içe dönük fanatik söylemlerle marjinalleşiyor ve kemik kitlesine dönüyor. Ruşen Çakır'ın bu konuyla ilgili yaptığı yayını izlemenizi tavsiye ederim:

"Erdoğan'ın en büyük stratejik yanılgısı"
www.youtube.com
  • fobfilm  (07.08.20 14:22:24) 
Akp hükümet olarak bitti ama henüz bundan haberleri yok. tek başına iktidar bile değiller bir kaç senedir.

RTE>Akp o ayrı bir hikaye ve şu an hala bu kadar bile oy almalarının sebebi de kendisi.

parti olarak da anap gibi bitecekler bir kaç seneye.
  • bialo czerwoni  (07.08.20 15:01:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.