[]

Telefon numarası taşıma?

10 ağustos'ta turkcell'e olan taahhütüm bitiyor ve aynı paketi 15 lira fazlaya kitleyecekler bana. Yaklaşık 20 yıllık turkcell'liyim ve numaramı taşımadım daha önce hiç.

Bana 65 liraya vermek istedikleri paketi yeni gelene 45 liraya veriyorlar. Ben de 1 aylığına vodefone'a geçip turkcell'e geri dönmek istiyorum. (Geri dönmek zorundayım çünkü çalışacağım yerde turkcell çekiyor bir tek)

Sorularım şöyle:

1) Sadece 1 aylığına gidip geldim diye yeni gelen müşteri paketlerinden faydalanmamı engellerler mi?

2)Vodefona'a taahhütlü geçsem ama bir ay sonra bozsam, benden sadece 1 aylık ücretin fazlasını mı alırlar, yoksa ekstra bir şeyler isterler mi? (Alacağım paket taahhütsüz 49, 12 ay taahhütlü 29 lira)

3) Hat taşıma işlemleri hızlı mı? Bugün gitsem 10'una kadar geçer miyim?

 
@bobinhoo
1. 99% engelleniyor, sözlesmede yazar, son 6 ayda turkcell kullanmamis olmak etc. diye.

2. evet o parayi ödersiniz.

3. bilmiyorum.
  • duygusuzromantik  (05.08.20 15:18:20) 
3. dün vodafonedan tt'a taşıma için başvurdum, yasal süre 4 günmüş.


  • veritaslibertas  (05.08.20 15:27:16) 
1. tarife detaylarında yazar son 3 ya da 6 ayda turkcellden geçiş yapmış olmamak şartı diye. süre değişebilir ama 1 ayda olmaz o iş.
2. kullanılan indirim ve kalan fatura tutarından az olanı hangisiyse o kadar ücret kesebilirler en fazla.
3. maksimum 1 haftada işlemler tamamlanmış oluyor. genelde 3-4 gün.
  • hadsafhada  (05.08.20 15:47:00) 
Sana en doğru ve en geçerli bilgileri vermeye geldim. Yüksek lisansımı numara taşıma üzerine yaptım.

1-Turkcell bu konuda en rahatı. Son 4 senedir aynı yaptığın gibi yapıyorum. 1 gün durup Turkcell’e geçiyorum. AMA geçeceğin tarifenin şartlarına iyi bak. Turkcell’in tarifelerinin yüzde 80 dediğim gibi ama geçenlerde ancak 90 gün sonra gelebileceğin bir tarifeye denk geldim. Eğer tarifenin linkini bana atarsan sana doğru bilgiyi verebilirim.

2-Verdiğin örnekte 49 TL alırlar. Bir ihtimal 51-52 olabilir ama daha fazlası olmaz. (Vergi filan diyorlar Vodafone bi garip)

3- 10 gün diyorlar ama Turkcell’e taşımada ana bayilerden dijital imza ile yaparsan başvurunu ( bir tablete imza attırttılar) 3-4 güne kesin geçersin.

Sorun olursa seve seve cevaplarım çünkü en sevdiğim iş mobil operatörler:)
  • infernalcadre  (05.08.20 21:28:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.