[]

macbook aşırı işlemci kullanımı

önceki sorun için

www.eksiduyuru.com

yavaşlama sorunu cpu kullanımı ile ilgiliymiş. etkinlik monitöründen baktım %85'e kadar çıkıyor cpu kullanımı. kernel task genel görevler içinmiş sanırım ve bilgisayarı ısıtacak işlemleri sınırlandırıyormuş. bunu sorunu nasıl çözebilirim?

ilk 2 dakika cpu kullanımı düşük oluyor ve kasmıyor ama 2 dakika sonra ne oluyorsa %85'e kadar çıkıyor. etkinlik monitörünün resimlerini ekledim.

bir de şunu farkettim. su döküldüğü için yan sanayi batarya taktım. bataryayı tamamen sökünce sürekli kasıyor. sadece ilk 2 dakikadan sonra değil. eğer bataryayı takarsam ilk 2 dakikadan sonra kasıyor. batarya ile ilgili olabilir mi?

fanlarda bir sorun olabilir mi? hafif bir hırıltı geliyor fanlardan. termal macunu falan yenilesem mi diyorum. çok zor olur mu sökmek?

ya da uğraşmayıp servise mi göndersem? garantisi kalmadı zaten. ama baya eski model olduğu için yaparlar mı bilmiyorum. bir de yetkili servislere pek güvenmiyorum.

 
Evvela kesin olan bilgi

Macbook'lar bataryasız çalıştırıldığında işlemci tam güç çalışamıyor, hangi yüzde ile düşürüyor hızını bilmiyorum ama pek çok bilgisayarda yaşadığım zaten söylenen bir şey bu.

İkinci ve kesin olmayan bilgi de malware yemiş olma ihtimaliniz var mı acaba? Çok aşırı kıllı yazılımlar, kurulumlar yoksa recovery'den evvela disk utility ile içindeki diski formatlayıp sonra da desteklediği en güncel macos'u kurun.

Termal macun her ne kadar mantıksız gelse de macbook'larda bir problem çıkarmadığı söyleniyor. Yani en azından macun kurudu bilgisayar kullanılmaz hale geldi gibi bir şey söz konusu değil diyenler var bilmiyorum. Etrafımda 2011, 2012 macbook pro kullanan çok fazla var. Hatta 2007 intel cihazlar bile ssd ile falan günlük kullanımda utanmadan iş görebiliyor.

İstanbul'daysanız yazıcıoğlunda mac üzerine uzmanlaşmış servisler var yılına falan hiç bakmadan pata küte yaparlar fanların naynay olması mantıklı bir ihtimal. İstanbulda değilseniz de görece güvenilir bir servise yaptırılır. Zaten mevcut fanı açıp yağlarlar büyük ihtimalle, ya da fan değişir :) (fan yağlamayı siz de yapabilirsiniz pek tabi, basit bir şey)
  • hedep  (03.08.20 20:58:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.