[]

macbook sorunu

düzenli olarak bu soruyu açıyorum sıkılmışsınızdır belki. macbook'ta şöyle bir problem var. açıldıktan 2 dakika sonra kasmaya başlıyor. geçen yıl su dökülmüştü. ondandır diye düşündüm ama donanımsal olsa her zaman kasardı. kapağını kapatıp 1 dakika bekliyorum. daha sonra açtıktan sonra 2.5 dakika sorunsuz kullanıyorum 2.5 dakikadan sonra kasmaya başlıyor. kronometre tuttum.

hard disk dolu değil, yoran bir program yok. sadece bir tarayıcı açık. dediğim gibi ilk 2 dakika kasmıyor. tekrar kapağı kapatıp 1 dakika sonra açınca 2 dakika daha kullanabiliyorum.

bir forumda spotlight indexi ile ilgili olabileceğini söylemişler. bu ilgimi çekti. ama oradan da çözemedim. büyük ihtimalle yazılımsal bir sorun var. ne olabilir sizce?

denk geldiğim forum

forums.macrumors.com

 
benim aklıma harddisk geldi çünkü şikayetler çok benzer. dolu olsa kesin derdim ama illa dolu olmasına gerek yok. hasar almıştır, eskimiştir vs. en temizi başka bir macbook harddiskiyle değiştirip denemek. 10 dakikalık iş


  • biseysorucam  (21.07.20 14:45:16) 
işlemci aşırı ısınıyor olabilir. termal macun kurumuş olabilir. işlemci sıcaklıklarını gösteren bir program bulun ordan kontrol edin. ayrıca şu programı indirip işlemci clock hızına bakın bakalım normalde olması gerektiği gibi mi gösteriyor.

software.intel.com

başka bir problem pille ilgili olabilir. pilden zayıf güç geliyorsa macbooklarda işlemci gücü düşer 0.8mhz'ye. araştırın göreceksiniz. elektriğe bağlı olsa bile onunla alakalı bir şeyler olabilir.
  • mr.goodcat  (21.07.20 18:49:43) 
@bisey başka bir harddisk ile denemek aklıma geldi de yok :/ ssd mi alsam diyorum ama bu sorun başkaysa boşuna da almak istemiyorum. bu aralar almayı düşünmüyorum. ama donanımsal gibi gelmedi. öyle olsa ilk 2 dakika da kasardı bence.

@mr.goodcat şilemciyi kasacak hiçbir şey yok. kasmadığı ilk 2 dakikada adobe programları falan açıyorum kasmıyor ama 2 dakika sonra tarayıcıyı açsam kasıyor. kastıktan sonra kapağı kapatıyorum 1 dakika bekliyorum düzeliyor tekrar.

şu an kasmaya başladı bu mesajı yazarken. ekranı kapatıp 1 dakika bekledikten sonra eski haline gelecek 2 dakikalığına.
  • black mamba  (21.07.20 20:19:53) 
ssd almalısın bence, harddiskte sorun yoksa da almalısın, bir maddi kısıt yoksa şu an bence direkt al tak zaten


  • biseysorucam  (22.07.20 14:24:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.