[]

Kiracı - Yeni ev sahibi sorunu

Arkadaşlar merhaba, kız kardeşim manisada kiracı olarak ikamet etmekte. kiraladığı evi 2019 mayıs ayında tuttu ve kira sözleşmesi 2021 mayıs ayına kadar yapıldı. Ev sahibi 22 temmuz 2020 itibariyle evini bir başka aileye sattı.

Emlakçı evin bir yatırımcıya satılacağını ve kardeşime oturmaya devam edebileceğini söylerken, satışı yaptığı aileye de satış yapıldıktan sonra kiracıya noterden ihbarname çekmesini öğütlüyor evin boşaltılması için. Evi satın alan aile evin halihazırda bir kiracısı olduğundan haberdar. Diyorlar ki, biz 3 hafta önce kapora verdik, evi alacağımız belliydi, kredimiz yeni çıktığı için ancak noterden işlemleri tamamlayabildik, evi ne zaman boşaltacaksınız.

İllaki evi boşaltıcaz, kimsenin evinde zorla oturacak değiliz fakat bu süreçte haklarımızı ve yükümlülüklerimizi bilen bir arkadaş yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

 
O nasıl emlakçıymış, kiraya verenle aynıysa komisyonumu geri isterdim sanırım, biraz onun canını yakmaya çalışın.

Benim de başıma benzer bir şey gelmişti kiracı olduğum bir evde, emlakçım çıkmanı isterse 6 ay daha oturabilirsin demişti yasal olarak. Yani bu 6 ay hakkı var diye biliyorum.
  • atom karincanin torunu  (23.07.20 11:35:00) 
satın alanlarla görüşün emlakçı bize yasal hakkımız olarak 6 ay daha oturabileceğimiz o yüzden rahat etmemizi sizin ihtarname yollasanız bile hakkınız olmadığını söylüyor diyip emlakçıya saldırtın


  • KaraSakall  (23.07.20 11:48:05) 
elinizde tapu gibi sözleşme var, kimsenin evinde zorla oturmuyorsunuz, kimse de sizi zorla çıkartamaz. satın alanlar önce sizinle de görüşmeliydi. Emlakçıya yönlendirin hatta şikayet edin evin hem yeni hem eski sahibine.


  • KaraSakall  (23.07.20 11:49:30) 
Şimdi yeni ev sahipleri ihbarname çekecekler en kısa sürede, sanırım kiracı olarak bu ihbarname elimize ulaştıktan sonra bizim de kira kontratımız olması sebebiyle bir ihbarname çekebilme hakkımız doğuyor.

Emlakçı satıştan önce bir sözleşme yapmış evi satın alan aileyle ve sözleşmeden iki taraftan birinin cayması durumunda 20 şer bin lira ceza ödeyeceklerini falan belirtmiş yeni aileye. Yeni aile de şimdi çocuklarını okula yazdırabilmek adına evi 2 hafta içinde boşaltmamızı istiyor.
  • ligussaraa  (23.07.20 11:52:54) 
Yeni ev sahibi ihtarname çektikten sonra kiracının 6 ay süresi var, bu 6 aydan önce sözleşme yükümlülüklerini yerine getirdiğiniz sürece sizi çıkartamaz. Sözleşme bitiş tarihi veya 6 ay, hangisi önceyse o tarihte çıkacaksınız. Ev sahibinin noterden çektiği ihtarnameye bir şey yapmanıza gerek yok. Borçlar kanunu bu konuda kiracıyı koruyor. Yeni ev sahipleri evi alırken yapılan kira sözleşmesini kabul ederek alır.

Borçlar Kanunu Madde 351'i gönderirsiniz ev sahibine.
  • Abdurrahman  (23.07.20 11:56:35 ~ 12:00:49) 
taşınma masraflarınızı ve mağduriyetiniz için bi miktar belirleyin ve onlardan talep edin. verirseniz 2 hafta içinde çıkarım vermezseniz 6 ay sonra çıkarım şeklinde.

ben olsam,

yeni ev arama için git gel masraf 100tl
nakliye vs. 750
emlakçı komisyon 1500-2000

en az 3000 tl max 5000tl bir talebim olurdu. bir de verdiğim depozitoyu isterdim. eski ya da yeni ev sahibi artık kim verecekse.
  • jugador  (23.07.20 12:08:26) 
Teşekkür ediyorum tek tek bilgilendirdiğiniz için.


  • ligussaraa  (23.07.20 12:13:32) 
ev satıldığında yeni sahipleri 1 ay içerisinde size ihtar çekmezse sözleşmeniz aynı şekilde devam eder, ihtar çekildiyse evi boşaltmak için 6 ay süreniz var. 6 ay dolduktan sonra evi boşaltmazsanız sözleşme tarafları değiştiği için mahkeme olmaksızın tahliye süreci başlar.


  • ifsitifi  (23.07.20 12:26:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.