[]

Hayatımda ilk defa yıldız kayması gördüm :)

Gökyüzünde binlerce yıldız vardı. Işık kirliliği sıfırdı.

3 tane yıldız kayması yakaladım.

Saatlerce izlemek isterdim ama fırsatım olmadı.

Bir yıldızı takip ederken başka tarafta cok hızlıca ateş gibi bir şey geçti kırmızı.

Meteor olabilir mi o yoksa göz yanılması mı?

Meteor, alev topu sık görülen bir şey mi?

lokasyon: Giresun.

 
Perseid meteor yağmurları başladı geçen hafta, muhtemelen buna denk geldin. ağustos'un son haftasına kadar devam edicek. Bu sene 12-13 ağustos en yoğun görüleceği tarih, bu tarihlerde ışık kirliliğinin olmadığı bir yerde, şanslıysan saatte 10-15 adet "yıldız kayması" görebilirsin.


  • Bruce  (20.07.20 09:38:28) 
@bruce

Yıldıza odaklandığımdan tam bakış açımda değildi, bi an "o neydi gız" tepkisi verdim.

İstanbul'a dönüyorum malesef. Arabam da yok. Çatalca tarafına falan gidiyorlar ışık kirliliğinden kaçmak için.
  • Cesario  (20.07.20 09:52:02) 
Açılın bu işin kompedanı geldi.
Öncelikle süper bir yerden gözlem yapmışsın, neresi orası?

Yıldız kayması (dünya atmosferine meteor girmesi) sürekli olan bir olaydır. Çok ışık kirliliği olmayan bir yerde gökyüzüne beş on dakika bak, bir tane denk gelir. Bazıları cidden büyük olur ve onlara fireball (ateş topu) denir.

Rengi içinde bulunan elementin ne olduğuyla ilgili. Atmosfere girerken ısınıp yanıyor bu taş. Çoğu zaman dünyaya ulaşamadan erir gider.
  • işimdeyim gücümdeyim  (20.07.20 09:52:21) 
@isimdeyim

Giresun Doğankent ilçesine bağlı Asarkaya Yaylasına çıktık. 9 gün kaldım, full kapalı, yağmurlu geçti hava. Son gün açık yakaladım. 15-20 dakikada 3 tane yakaladım. Işık kirliliği hiç yoktu.

İstanbul'da sadece Ay ve Jüpiter, Mars, Satürn gözüküyor çıplak gözle. 3-5 yıldız görürsen şanslısın. Onlar da büyük takım yıldızlarından zaten. Çatalca tarafı iyi diyorlar ama şimdi her yer beton, oralar nasıldır bilemem 2020 döneminde.
  • Cesario  (20.07.20 10:02:49) 
Hocam yıldız kayması dediğiniz de meteor.


  • fezagezgini_4  (20.07.20 11:00:38) 
Ben çatalda'dayım bu arada :))


  • işimdeyim gücümdeyim  (20.07.20 11:42:23) 
yıldız değil göktaşı o kayanlar. ilk kez görmeniz tuhaf, herhalde hep büyükşehirde yaşadınız


  • burya  (20.07.20 12:07:33) 
@burya

Evet, İstanbul çocuğuyum ben. Giresun Merkezdeyim şu an, burada da gözükmüyor. Gerçekten güzel bir konuma gitmek gerek galiba.

Goktasi kaydı da, ona bakarken alev topunu kaçırdım. Onu merak ettim neydi diye.
  • Cesario  (20.07.20 12:18:21) 
o daha yakın veya daha parlak bir meteordu muhtemelen. bazıları gerçekten uzaktan silik kayar, benim de ateş topu gibi gördüğüm olmuştur geçmişte


  • burya  (20.07.20 12:23:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.