[]

Gelecek Kaygısı, Universite, Hayat

Sevgili arkadaşlar selam, biraz içimi dökmek istedim.

Şimdi şöyle. 26 yaşındayım. Herhangi bir üniversite okumadım, AÖF'de önlisans bölümü okuyorum. Oda askerlik tecili için aslında ama bitirmeye karar verdim. Önlisans diplomasını alacağım.

Grafik tasarım ve motion animasyon ile ilgileniyorum ve çalışıyorum. Güzel bir maaşım var. Almanca, İngilizce ana dil gibi biliyorum.

Gel gelelim ki bir gelecek kaygım oluşmaya başladı son bir kaç haftadır. Uzun zamandır beraber olduğum bir kız var. Evlenmeyi düşünüyoruz, Türk ama bir Alman vatandaşı kendisi. Planlarımız arasında da bir süre sonra Türkiye dışında bir ülkede yaşamayı düşünüyoruz. Avrupa olur, Amerika olur vs.

Benim gelecek kaygıma gelecek olursak. Sizce bir yerden mezun olmamam, AÖF'den bir önlisans 2 yıllık bölüm mezunu olmam sizce çok mu kötü bir şey? Benim ile aynı durumda olan bir insan evladı var mıdır acaba?

Yurt dışına yerleşmeyi planladığımda bu beni çok kötü etkiler mi sizce? Sürekli karşıma çıkar mı?

Bu saatten sonrada iş hayatımı, yaşamımı bırakıp 4 yıllık fakülte okumak istemiyorum açıkcası. Zor geliyor. Bu zamana kadar doktor, mühendis, avukat olmayacaksan lisans okumanın anlamı yok diye düşündüm hep kendimce ama son haftalarda hep bi gelecek kaygısı oluştu.

Bir bunalımdayım, telefonlara bile çıkamıyorum evde kendi kendimi dinliyorum gereksiz yere.

Sizce ne yapmalı? Gereksiz bir kuruntu mu? Yoksa hayatım bomboş bir hiç mi oluyor?

 
motion animasyon yapıyor ingilizce, almanca ana dilin gibi ise bence herhangi bir kaygının olmaması lazım.

motion animasyon da uzmanlaşacaksan zaten düz bir okul okumanın anlamı da yok.

motion animasyoncular dehşet para kazanıyor eu'da. garip senin takılman bu tür şeylere.
  • duyurukullanıcısı  (12.07.20 19:00:03) 
Dgs ile lisans bölümüne yerleşebilirsiniz. Sonra derslerinizi saydırırsanız 4 seneden çok daha kısa sürede okulu bitirirsiniz. Üniversiteye başlayınca da çalıştığınızı belirtlen belgelerle devamsızlık sorunu yaşamazsınız, sınavlarla da geçersiniz.


  • GoodMorningTeacher  (12.07.20 19:04:35) 
gereksiz bir kuruntu.

"Grafik tasarım ve motion animasyon ile ilgileniyorum ve çalışıyorum. Güzel bir maaşım var. Almanca, İngilizce ana dil gibi biliyorum."

daha ne istiyorsun? universite okumana gerek yok. universite okumak farz degil, sunnet.
yolun acik, kazancin bol olsun. kafandaki dusunceleri takma. herkeste oluyor bazen.
  • Leonardo~Da~Vinci  (12.07.20 19:39:00) 
eğer söylediklerin gerçekte denildiği gibi kaygı duyman gereksiz. üniversite bir genel kültür katar. ama farklı bir alanda çalışıyorsan hukuk okusan çok da faydasını görmeyebilirsin. üzerine yurtdışına çıkacaksan çok iyi bir okula girip kurumsal hayata atılmayacaksan etkisini görmezsin.

ancak görsel sanatlar alanında çalışıp iyi para kazanıyorsan bu kaygıyı duyman garip geldi. diplomanın en az etkili olduğu alanlardan. mutlaka okucam diyorsan görsel iletişim tasarımı bölümüne gir derim. yaptığın işi daha ileri taşırsın.

bir de kız arkadaşın zaten alman vatadaşı ise avrupa'da oturma iznin sorun olmaz. daha ne istyorsun?
  • black mamba  (12.07.20 20:21:07) 
bu arada cidden iyiysen blender'da vs portfolyo'nu bana at iş vereyim sana.
ciddi anlamca animasyon üreticisine ihtiyacım var.

  • duyurukullanıcısı  (12.07.20 21:03:01) 
Bir iste iyiysen universiteye gerek yok ki, tecruben varmis,
Iki yabanci dili anadilin gibi biliyormussun, hayatindan memnunmussun da.
Uni okumamis olmayi kafaya takmamalisin.
  • kuehles blondes  (12.07.20 21:11:16) 
25 yaşında mühendisim. Şimdilik yabancı dil olarak yarım yamalak ingilizce biliyorum. Gereksiz kuruntu yapıyorsun. Ha çok takıntı yapıyorsan ön lisansı bitir nedir yani. Güzel iki dili iyi seviyede biliyorsun ve seni tatmin eden bir işin var. Biraz kendine güvenini düşürmüşsün. Bunun üzerine gitsen daha iyi.


  • mekaniker  (12.07.20 23:07:55) 
merhaba,

bence siz çok güzel işler başarmışsınız ama takdir görmemişsiniz. yaptığınız şeylere gıptayla bakacak, "vay be" diyecek çok insan var. ben de okurken vay be dedim hatta.

muhtemelen hayatınızda şimdiye kadar çok takdir edilmediğiniz için sahip olduğunuz bu özelliklerin nasıl değerli şeyler olduğunu bilemediniz.

gelecek kaygısı herkeste var. tıp fakültesi mezunu arkadaşımda da var, yazılımcı arkadaşımda da var. herkeste var. dereceleri farklı elbette.

gelecek kaygısı duyuyor olmak da bir kusur, eksiklik ya da değişik bir şey değil. çok doğal.

fakat elinizdeki özellikle çok takdir edilesi şeyler. ben sizi tebrik ederim gerçekten.
  • levpontryagin  (12.07.20 23:20:42) 
tüm güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

www.netkent.edu.tr
www.georgeorwelluniversity.com

bunlar dolandırıcı mı arkadaşlar bu arada? birde Ingiltere'nin en güzide üniversitesi, Anglia Ruskin Üniversitesi için uzaktan eğitim veren kurumlar var. onlarda mı dolandırıcı acaba? ya da gerçek değil mi?
  • undundund  (13.07.20 04:31:47) 
studyacourse.com

şu var birde
  • undundund  (13.07.20 04:33:07) 
kardeşim iş yapıp para kazanıyor olman güzel. iki dil biliyor olman güzel. etrafındaki boş sözlere aldırma. yunus emre, hacı bektaşı veli üniversite mi okudu? kendini bir yandan yine geliştirmeye devam et tabi, bırakma fakat diplomaya takma. diplomalı ne eşekler var burada.


  • the last  (13.07.20 07:50:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.