[]

Aynı yks puanıyla iki üniversite kaydı

Yaptırabiliyor muyuz? Biri örgün diğeri uzaktan olacak, bu şart sağlıyor. Fakat biri mülakatla alan(tercih yapılmıyor) ama yks baraj puan şartı isteyen bir örgün lisans ve tercih yapılarak girilen bir uzaktan eğitim.
Bir yks puanıyla ikisine de kaydolabiliyor muyuz? (Farklı senelerde girilerek alınan yks puanı olsa oluyor fakat burada kilit soru yks puanını iki üni için de kullanmak)

Not: cimerden ösym’ye yazdım. Klavuza bak orada yazıyor demiş. Açtım klavuzu sayfa 138/141 - anadolu üni açıköğretim ile ilgili 9 maddeyi okudum. Bununla ilgili bir şey bulamadım. Ösym bile bunun cevabını bilmiyor galiba. Şansa yaşıyoruz, sadece tecrübe etmişlere kaldı işimiz

 
Anadolu üniversitesi demişsin şu şekilde oluyor, önce örgün için tercih yapıp yerleşiyorsun daha sonra aöf başvuruları açıldığında öğrenci belgenle gidiyorsun ve 2. Üniversite kapsamında başlatıyorlar. Bu çok basit bi bilgi ama ikinci üniversite diye aratmamışsan bulamamış olabilirsin. Tek puanla 2 farklı tercih diye bir şey söz konusu değil yani ama sonuçta kayıt yaptıracaksın.


  • ekaterina  (10.07.20 22:41:36) 
@ekaterina konu şu; zaktan eğitim yapılan dediğim anadolu üni değil ve 2. Üniversite kapsamında tercih yapamıyorsun sadece ayt puanı tercihleriyle alıyor.
Sadece klavuzda anadolu üniversitesi başlığı altında uzaktan eğitim tabiri geçtiği için öyle yazdım. Üni adına takılmaya gerek yok zaten benim dediğim açıköğretim değil, uzaktan eğitim.

Örgüne gelince de tercihle alan bir bölüm değil. Spor mülakatıyla alıyor. Ösym tercihi yapmıyorsun direkt üniversitelerin kendine başvuruyorsun.

Sizin dediğiniz olayı biliyorum, onu sormuyorum özetle
  • Unde bach canim  (10.07.20 22:52:36) 
Anladım şimdi aöf deyince karıştı bende. Şimdi ben böyle bir soruyla ilk defa karşılaşıyorum, bildiklerim ışığında bu benim yorumumdur; normalde eğer tercih yapılarak girilen bir örgüne kayıt yaptıracak olsan, tabii ki aynı puanı 2 defa kullanamazdın. Resmen ösym’nin bug’ını bulmuşsun, teoride yapılamaz (kimse bunu düşünmemiştir) fakat pratikte denenebilir diyorum. Gene de önce örgündeki kaydını tamamlamanı tavsiye ederim.


  • ekaterina  (11.07.20 02:56:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.