[]

Ev alırken nelere dikkat etmeliyim?

Merhaba, bir ev aldım, yani aldım derken imza falan atmadım daha, ev sahibi ile anlaştık, kredi onaylandı eve eksper gitti şimdi bankadan haber bekliyorum. Bundan sonra ki aşamalar nasıl oluyor.

1- Tapu işleri nasıl oluyor
2-Tapu masrafını km ödüyor
3- Para ne zaman ev sahibinin hesabına geçiyor

bu ve bunun gibi bilmediğim ''ama bak şuda var'' dediğiniz konular nelerdir? İlk defa bir mail alıyorum bu tarz büyüklükte cahilliğime verin :)

 
Hayırlı uğurlu olsun.
Emlakci sizden kimlik fotokopisi isteyecek. Öğleden önce tapu dairesinde işlemleri başlatacak.
Öğleden sonra size mesaj gelecek şu kadar harcı şu bankalara yatırın işinizi tapuya gelin.
Randevu sistemi ile çalışıyor yani saat de verecek o mesaj.
Ev sahibi Emlakci siz tapudasiniz artık.
Saat gelmeden bir süre önce parayı banka yolu ile havale edin. Açıklamaya ne için para gönderdiğinizi mutlaka yazın. Şu şu tapu işlemi için diye belirtin.
Ardından sizi cagiracaklar. Para alışverişini yaptınız mı? Evet
Su su daireyi, şu şu isim, şu şu isime satıyor. Mutabık miyiz? Evet
İmzalar atılır tapu hemen çıkar.
1- tapu sahibi ile para gönderdiğin hesap aynı kişi olacak!
2- tapudaki adrese kapı numarasına dikkat et. Küçük kızı gösterip ablayı kakalamasinlar.
3- elden para işlerine girmeyin.
İçinize sinmeyen birsey olursa, çekin gelin.
İçinize sinmeyen birsey varsa kesin bir bir yeniği vardır.
  • allah yazdiysa bozsun  (09.07.20 10:29:54) 
tüm masrafları alıcı öder.


  • sizofren06  (09.07.20 10:50:03) 
tapu masrafı genelde satıcı payı da alıcı tarafından ödeniyor ama belki benim satın aldığım kişi yabancı olduğundan ötürü, o kısmı ona ödettim. yasal olarak durum nedir bilmiyorum ama yasal hak ise bu, bence zorla onların ödemesi için.


  • the last  (09.07.20 12:03:25) 
tapu masrafı %2 alıcı %2 satıcı şeklinde olsa da teamülde tamamiyle alıcıya ödetiliyor. il il değişiklikler görülebiliyor ancak.


  • jugador  (09.07.20 12:18:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.